Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί 24 Οκτωβρίου

29 Οκτωβρίου 2010

Συμβιβαστική λύση στη σύνοδο της ΕΕ

Συμβιβαστική λύση στη σύνοδο της ΕΕ

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 08:23

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να υποστηρίξουν τις θέσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας για περιορισμένες αλλαγές στη βασική συνθήκη που διέπει τη λειτουργία της ένωσης ώστε να δημιουργήσουν αμυντικούς μηχανισμούς έναντι μίας νέας οικονομικής κρίσης.

Στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν ότι χρειάζονται αλλαγές ώστε να δημιουργηθεί ένα μόνιμο σύστημα διαχείρισης προβλημάτων με τα χρέη των κρατών-μελών και ενέκριναν αυστηρότερους κανόνες για τους προϋπολογισμούς, που περιλαμβάνουν κυρώσεις σε βάρος των κρατών που δεν ελέγχουν τα ελλείμματα και το χρέος τους.

Ωστόσο το Βερολίνο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την υποστήριξη που επιδίωκε για την άρση του δικαιώματος ψήφου των κρατών-μελών που παραβιάζουν τους κανόνες.


Οι ηγέτες ζήτησαν από τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού συμβουλίου, Χέρμαν Φαν Ρομπάι να επεξεργασθεί τις αλλαγές στη συνθήκη της Λισαβόνας, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία στη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου και εκείνος δεσμεύθηκε ότι θα συνεργασθεί για το θέμα αυτό με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

"Σήμερα λάβαμε σημαντικές αποφάσεις για την ενίσχυση της ζώνης του Ευρώ", δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. "Προτείνουμε έναν ισχυρό και αξιόπιστο μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων για να διασφαλίσουμε την χρηματο-οικονομική σταθερότητα στο σύνολο της Ευρωζώνης", πρόσθεσε.

Η Γερμανία, που είναι η μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη, υποστηρίζει ότι ένα μόνιμο σύστημα πρέπει να αντικαταστήσει το δίχτυ ασφαλείας των 440 δισ. ευρώ, που δημιουργήθηκε το Μάιο για τα κράτη της Ευρωζώνης και το οποίο θα χρηματοδοτείται μερικώς από τον ιδιωτικό τομέα και θα θέτει αυστηρούς όρους.

Αρχικώς η Γαλλία και η Γερμανία αντιμετωπίσθηκαν με επιφυλακτικότητα από τις υπόλοιπες χώρες, όταν έθεσαν ζήτημα αλλαγής της συνθήκης. Οι περισσότεροι ηγέτες εξέφρασαν αντιρρήσεις για τις αλλαγές που πρότειναν Βερολίνο και Παρίσι, σε μία συνθήκη στην οποία κατέληξαν μετά από οκτώ χρόνια διαπραγματεύσεων και έγινε νόμος μόλις πριν από δέκα μήνες.

Ωστόσο στη συνέχεια οι ηγέτες αποδέχτηκαν, κάποιες φορές με επιφυλάξεις, τις μικρές αλλαγές που χρειάζονται για να προστατευθεί το Ευρώ. Η Βρετανία πάντως έθεσε ως όρο να περιοριστούν οι δαπάνες της ΕΕ και η Πολωνία συνέδεσε την υποστήριξή της με μία συμφωνία για τη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό, όπως έγινε γνωστό από διπλωμάτες.

29102010 Είμαστε καβάλα στην Γερμανία και δεν το καταλαβαίνουμε!

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 - 09:21

Είμαστε καβάλα στην Γερμανία και δεν το καταλαβαίνουμε!


«Αναστολή δικαιώματος ψήφου θέλατε, παιδιά; Ε, να! Φασίστες, ιμπεριαλιστές! Όσο κι αν θέλει η πατρίδα σας η γελοία, την Ευρώπη ούτε οικονομικά ούτε πολιτικά, την έχετε κατακτήσει ακόμα.»

Χα,χα! Πήγα στην παρέλαση εχθές και ένιωσα εθνικά υπερήφανος! Δεν ξέρω, σε αρκετούς μπορεί να φαίνεται αστείο, γιατί τελευταία έχουμε φάει πολλά χαστούκια. (Μόνο το ποδόσφαιρο έχουμε να περηφανευόμαστε, στην Ευρώπη. Εντάξει, ένα πρωταθληματάκι πήραμε, σιγά! Α, ναι και στο μπάσκετ, οι ελληνικές ομάδες έχουν το ενδιαφέρον τους.)
…Αλλά στα οικονομικά μας… χάλια! Κάπως έτσι, άρχισε η καζούρα από τους ευρωπαίους εταίρους μας. Να σου, οι γερμανικές εφημερίδες να γράφουν για «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ» και οι Financial Times του Λονδίνου για «ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ».
Εμείς από την άλλη, μούγκα. Αλλά, εντάξει και τι να πεις; Αν μας ρωτούσε κάποιος, δηλαδή, τι είναι στα αλήθεια οι Έλληνες, τι θα του απαντούσες;
Ε, λίγο διεφθαρμένοι… Είμαστε; Λίγο καλοπερασάκηδες; Είμαστε. Ονειρευόμαστε την βόλεψη μας στο Δημόσιο, σαν την επαγγελματική μας αποκατάσταση; Την κοιτάμε. Χουβαρντάδες; Είμαστε. Άμα δεν μας βλέπουμε γλύφουμε το δάκτυλο που είναι στο μέλι; Αρκετοί το κάνουν. Κοιτάμε την πάρτυ μας; Προφανώς!

Έκανα αυτές τις δυσάρεστες σκέψεις, παρακολουθώντας τη μπάντα να παίζει εμβατήρια. Στο μεταξύ όμως, πρόσεξα τα πιτσιρίκια να παρελαύνουν. Ασυναίσθητα τα μάτια μου βούρκωσαν. Υπήρχαν πιτσιρίκια που ένιωθαν περήφανα για αυτό που έκαναν. Φαινόταν στα μάτια τους. Στα μάτια των γονιών τους. Γιατί ένιωσα έτσι; Περήφανος; Κάθισα και σκέφτηκα.
«Αυτοί που μας κατηγορούνε τώρα, ξέρανε ή υποπτευόντουσαν την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, χρόνια τώρα! Προφανώς όμως, δεν τους ενοχλούσε αυτό γιατί οι πωλήσεις που πραγματοποιούσαν στην χώρα μας, όλα αυτά τα χρόνια, γινόντουσαν σε ισχυρό νόμισμα κι όχι δραχμές! Γεμίσανε οι δρόμοι μας με γερμανικά και γαλλικά αυτοκίνητα. Άσε τον πολεμικό εξοπλισμό… Μάλλον έτσι κουτοπόνηρα μας αφήνανε στην ΕΕ και δεν είπανε κουβέντα για χρεοκοπία και εξοβελισμό μας από την ΟΝΕ.»
Γέλασα όταν σκέφτηκα την Μέρκελ. Ο Νίτσε έχει μιλήσει καλύτερα από τον καθένα για τον Γερμανό. Θυμήθηκα και το ιστορικό μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου! Παραλληλίες πάμπολλες του τότε με ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ!
«Τους καταφέραμε τους κουτόφραγκους και μας βάλανε στην ΟΝΕ. Σας τσούζει τώρα γερμανάκια που δεν μπορείτε ούτε με χρεοκοπία να μας απειλείται, ούτε με έξοδο από την ΕΕ!»
Πρώτα από όλα, υπάρχει ο παγκόσμιος νομισματικός πόλεμος. Βλέπεις η υπερδύναμη των ΗΠΑ, αναγκάζεται να τυπώσει χρήμα, για να τα βγάλει πέρα! Σύμφωνα με τον Bernanke, η χώρα του δεν μπορεί να έχει ηγεμονικό ρόλο σε μια εποχή που η υποτίμηση του δολαρίου, θα οδηγούσε σε μια κατακρήμνιση του νομίσματος της Κίνας ή της Ινδίας ή της Βραζιλίας, με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία.
Οι ανερχόμενες δυνάμεις του κόσμου, σε πληθυσμό αλλά εσχάτως και οικονομικά, κόντρα στις παλιές. ΗΠΑ και ΕΕ. Συνειδητοποίησα πόσο πολύ μας έχει ανάγκη η κα Μέρκελ και η Γερμανία της!
Αν δεν τις αρέσει ο τρόπος ζωής μας ας μας χαρίσει καλύτερα τα δανεικά κι ας μας αφήσει να χρεοκοπήσουμε με την ησυχία μας. Το κρίμα στο λαιμό τους!

Χρηματιστήριο : Πόσο να πέσει, όταν υπάρχει η ασπίδα προστασίας της ΕΤΕ; Η τράπεζα με τον μέγιστο Προβόπουλο, μας έχει βάλει γερά στο σβέρκο της ΕΚΤ. Όλοι αυτοί που μπήκαν στην ΑΜΚ της ΕΤΕ δεν θα την αφήσουν να πέσει κάτω από 5,20€!
ΠΗΓΗ: http://nexushellas.blogspot.com/

25 Οκτωβρίου 2010

Αποχή από τις ανταγωνιστικές υποτιμήσεις νομισμάτων στη G20

“Υπάρχει ελπίδα σε ένα βαθμό ότι μετά τη συνάντηση των G20 το σαββατοκύριακο, οι μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο θα απέχουν από τις ανταγωνιστικές υποτιμήσεις νομισμάτων, γεγονός που λογικά θα ενισχύσει την επενδυτική αισιοδοξία αν και δεν πρόσφερε μεγάλη στήριξη στο δολάριο», σχολιάζει αναλυτής της IG Markets.

Οι υπουργοί Οικονομικών του G20 δεσμεύτηκαν να μην συνεχίσουν την πρακτική αποδυνάμωσης των νομισμάτων τους για να τονώσουν τις εξαγωγές και παράλληλα να αφήσουν τις αγορές να καθορίζουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες με σκοπό να εκτονωθούν οι εμπορικές εντάσεις πριν πλήξουν ανεπανόρθωτα την παγκόσμια οικονομία.

Στη σύνοδο του G20 αποφασίστηκε «να κινηθούν οι χώρες προς ένα σύστημα συναλλαγματικών ισοτιμιών που θα καθορίζεται περισσότερο από τις αγορές και θα αντανακλά τα οικονομικά θεμελιώδη, και να απέχουν από τις ανταγωνιστικές υποτιμήσεις των νομισμάτων», σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες μετά το τέλος των συζητήσεων στην πόλη Gyeongju της Νότιας Κορέας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ