Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί 12 Δεκεμβρίου

16 Δεκεμβρίου 2010

Έναρξη επιχείρησης – Η διαδικασία αναλυτικά – Συμβουλές για την νομική μορφή – τι κόστος υπάρχει

Έναρξη επιχείρησης – Η διαδικασία αναλυτικά – Συμβουλές για την νομική μορφή – τι κόστος υπάρχει

Έναρξη επιχείρησης – Η διαδικασία αναλυτικά – Συμβουλές για την νομική μορφή – τι κόστος υπάρχει
Πως μπορώ να γίνω επιχειρηματίας;


Έναρξη επιχείρησης – Η διαδικασία αναλυτικά – Συμβουλές για την νομική μορφή – τι κόστος υπάρχει

Πήρατε τη μεγάλη απόφαση να γίνετε επιχειρηματίας! Ποια νομική μορφή είναι πιο κατάλληλη και πόσο κοστίζει; Θα ανοίξετε μια ατομική επιχείρηση, μία Ο.Ε. μία ΕΠΕ ή μία Α.Ε.;

Απλούστερη αδειοδότηση των τεχνικών επαγγελμάτων


Ριζικές αλλαγές στην αδειοδότηση και την άσκηση μίας σειράς τεχνικών επαγγελμάτων προωθεί με νομοσχέδιό του το υπουργείο Ανάπτυξης. Ενδεικτικά, με το νέο νομοσχέδιο τα δικαιολογητικά για τους χειριστές μηχανημάτων μειώνονται από 68 σε 16, για τους πρακτικούς μηχανικούς από 54 δικαιολογητικά σε 12 και για τους υδραυλικούς από 15 δικαιολογητικά σε 3.

Με το νομοσχέδιο μειώνεται κατακόρυφα ο αριθμός των αδειών, ο προβλεπόμενος χρόνος προϋπηρεσίας, αλλά και οι επιμέρους ειδικότητες, ώστε με μία άδεια να μπορεί κανείς να ασκήσει περισσότερες παρεμφερείς δραστηριότητες οι οποίες σήμερα απαγορεύονται.
Χειριστέ Μηχανημάτων Έργου
Επαγγέλματα με άδεια

Γομωτής Πυροδότης Έργων
Πρακτικός Μηχανικός
Ηλεκτροσυγκολλητής
Οξυγονοκολλητής
Ψυκτικός
Υδραυλικός
Χειριστής Μηχανημάτων Τεχνικών Έργων
Επαγγελματίας Αερίων Καυσίμων
Ηλεκτρολόγος
Χειριστής Μηχανημάτων Προβολής Κινηματογραφικών Ταινιών
Θερμαστής - Αρχιθερμαστής
Εργοδηγός Μηχανολόγος
Χειριστής Ανυψωτικών Μηχανημάτων Τήξεως
Αλουμινάς
Ηλεκτρολόγος Θεάτρου
Σχεδιαστής Μηχανουργός
Επαγγελματίας Καυστήρων υγρών καυσίμων

Στο ίδιο σχέδιο νόμου προβλέπονται και σημαντικές αλλαγές στην αδειοδότηση των μεταποιητικών δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα για τις βιοτεχνίες και τα εργαστήρια χαμηλής όχλησης (ζαχαροπλαστεία, ξυλουργεία ).
Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011 θα παρουσιαστεί η εφαρμογή του νόμου για την ίδρυση επιχειρήσεων σε μία μέρα, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα παρουσιαστεί ένα σχέδιο δράσης με συγκεκριμένα σημεία - ανατροπές για μια «Ελλάδα φιλική προς τις επιχειρήσεις».

15 Δεκεμβρίου 2010

Παρέχετε Δωρεάν τις βασικές υπηρεσίες


Το 'Freemium' είναι ένας συνδυασμός του 'δωρεάν' και του 'premium', και το μοντέλο βασίζεται στο ότι προσφέρετε μια βασική σας υπηρεσία δωρεάν, αποκτώντας όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες, και στη συνέχεια προσφέρετε μια βελτιωμένη έκδοση της υπηρεσίας σας έναντι αμοιβής.
Μια από τις δυσκολότερες πτυχές της μετάβασης από ένα μοντέλο εσόδων που βασίζεται στις διαφημίσεις στο μοντέλο freemium είναι ο καθορισμός των υπηρεσιών που μπορούν να δίδονται δωρεάν και αυτών που μπορούν να προσφερθούν σε μια τιμή. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε κάποιο βαθμό σαφήνειας σχετικά με την αλλαγή ταχυτήτων και τη λειτουργία μιας επιχείρησης freemium.
1. Είναι όλα στο μυαλό. Μπορεί να αλλάξετε το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας σας, και να συνεχίσετε να εργάζεστε πιο σκληρά όσο ποτέ, αλλά αν δεν αλλάξει η νοοτροπία, τίποτα δεν αλλάζει. Αν σκέφτεστε μια τέτοια στροφή, κάντε τη γρήγορα. Είναι σαν να βγάζετε ένα τσιρότο- όσο πιο γρήγορα το κάνετε, τόσο λιγότερο πονάτε.
2. Η τιμολόγηση των υπηρεσιών σας είναι πάντα παρακινδυνευμένη. Δεν είναι ποτέ εύκολο να αποφασίσετε τι ακριβώς πρέπει να δώσετε δωρεάν, και το να βάλετε μια τιμή στα premium προϊόντα σας είναι κάτι εξίσου δύσκολο. Μην το αφήσετε όμως να σας γίνει εμμονή. Δοκιμάστε να προσφέρετε τουλάχιστον δύο επίπεδα τιμών-ένα χαμηλά, με γνώμονα τον όγκο, και ένα ψηλά, με βάση την αξία. Παρατηρήστε τη μετατροπή, ανατιμολογήστε, και επαναλάβετε.
3. Η αλλαγή είναι το μόνο πράγμα που είναι σταθερό. Το επιχειρηματικό μοντέλο που θα επιλέξετε να υιοθετήσετε είναι η βάση της επιχείρησής σας. Από τη στιγμή που το αλλάξετε, τα πάντα θα αλλάξουν, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου που μετράτε την επιτυχία σας. Τα έξοδα εγκατάστασης, το κόστος για την εξυπηρέτηση, θα αρχίσουν να ξεπροβάλουν απειλητικά- αν θέλετε να κατανοήσετε πλήρως την επιχειρήση freemium σας, μάθετε να τα αγνοείτε.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αναγνώριση από τα να βλέπετε τον κόσμο να είναι πρόθυμος να πληρώσουν για την υπηρεσία σας.

14 Δεκεμβρίου 2010


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ 902

2010-12-13
Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2010        Aρ. πρωτ:  1101
                                                                                            
                                                                                              
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
Καταγγέλλουμε την Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού 902 για τις αιφνίδιες και αναιτιολόγητες απολύσεις εργαζόμενων τεχνικών.
Η θέση μας είναι σαφής: δεν είμαστε διατεθειμένοι να χαρίσουμε ούτε να θυσιάσουμε τίποτα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουν οι εργαζόμενοι θύματα.
 Γι’ αυτό σήμερα είναι πιο επιτακτική η ανάγκη να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας. Ακόμα πιο ξεκάθαρα λέμε, ότι καμία απόλυση, καμία αυθαιρεσία, καμία μείωση ή περιορισμός των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας δεν θα γίνει ανεκτή στο όνομα των «δυσκολιών» και της κρίσης.
Ζητάμε από  την Διοίκηση του 902 την άμεση ανάκληση των αυθαίρετων και παράνομων αυτών απολύσεων συναδέλφων μας τεχνικών.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους τεχνικούς να αντισταθούν με κάθε τρόπο στις συνθήκες ανασφάλειας και ανέχειας. Θεωρούμε ότι κάθε ολιγωρία είναι ανεπίτρεπτη και επικίνδυνη για όλους μας.
Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Είναι αναμενόμενο, η Διοίκηση του 902, να λειτουργεί με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς ;
Οι μισθοί των απολυμένων φυσικά, δεν ήταν 1600 € !
Ο συνδικαλισμός των ιδιωτικών υπαλλήλων δεν είναι συμβατός με τα αριστερά πιστεύω της ντόπιας νομενγκλατούρας!
12 Δεκεμβρίου 2010

Ο ορισμός και η σημασία του OUTSOURCING!

Ο ορισμός και η σημασία του OUTSOURCING!

Ο ορισμός και η σημασία του OUTSOURCING!

 

 

Ο ορισμός και η σημασία του OUTSOURCING!

Ο όρος ΄Outsourcing΄ χρησιμοποιείται για να περιγράψει σχεδόν οποιαδήποτε εταιρική δραστηριότητα η οποία ενδέχεται να περνάει στα χέρια κάποιου εξωτερικού συνεργάτη. Ο συνεργάτης αυτός είναι πιθανόν να αναλαμβάνει από ασήμαντες δραστηριότητες όπως το να διοικεί το κυλικείο της εν λόγω εταιρείας έως μεγάλης βαρύτητας αρμοδιότητες όπως την παροχή υπηρεσιών courier.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ