Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί 20 Φεβρουαρίου

25 Φεβρουαρίου 2011

Έντυπο Εκκαθαριστικής ΦΠΑ 2011

Έντυπο Εκκαθαριστικής ΦΠΑ 2011

Στο άρθρο αυτό έχουμε αναρτήσει ένα σύνδεσμο με το έντυπο της Εκκαθαριστικής Δήλωσης ΦΠΑ για την χρήση 2010.
Προσοχή! Η υποβολή της εκκαθαριστικής ΦΠΑ για το 2011 γίνεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μέσω taxisnet.
Έντυπο Εκκαθαριστικής ΦΠΑ 2011
Έντυπο Εκκαθαριστικής ΦΠΑ 2012

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% από την 1η Ιουλίου

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που θα φθάσει το 25% έως το 2013 προωθεί το υπουργείο Εργασίας, σε μια προσπάθεια να περιορίσει το κόστος εργασίας αλλά και την αδήλωτη εργασία.

Ειδικότερα, από την 1η Ιουλίου θα αρχίσει η εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας µε «αντάλλαγμα» τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων κατά 10% σε πρώτη φάση. Το μέτρο θα εφαρμοστεί σε εθελοντική βάση και σε περιοχές, κλάδους και είδος ιδιωτικών επιχειρήσεων που θα καθοριστούν µε υπουργική απόφαση.
Όπως προκύπτει από τη σχετική ρύθμιση, οι επιχειρήσεις και (για πρώτη φορά) οι εργαζόμενοί τους που θα ενταχθούν, αλλά θα παραβιάσουν το σύστημα της ηλεκτρονικής καταγραφής της ώρας προσέλευσης και της ώρας αποχώρησης από την εργασία, θα πληρώνουν πρόστιμα.

Πρόστιμο και τρίμηνη κατάργηση της έκπτωσης στις ασφαλιστικές εισφορές θα έχουν και όσες επιχειρήσεις εγκαταστήσουν αλλά δεν χρησιμοποιήσουν το νέο σύστημα. Το ποσοστό έκπτωσης των ασφαλιστικών εισφορών θα είναι αρχικά 10% (θα οριστεί µε υπουργική απόφαση αν το όφελος θα επιμερίζεται στον εργοδότη και στον εργαζόµενο) και θα φτάσει σε βάθος χρόνου στο 25%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» οι Έλληνες εργαζόμενοι καταβάλλουν από τις υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές στην Ευρώπη. Από τα 50 ευρώ αύξηση, στην τσέπη του μισθωτού μπαίνουν τα 26, ενώ τα υπόλοιπα 24 ευρώ αφαιρούνται από την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία! Oι εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών στην κοινωνική ασφάλιση διαμορφώνονται στην Ελλάδα στο 34% του συνολικού κόστους εργασίας έναντι 31% στην Ε.Ε. των 25.

Οι εισφορές, προκειμένου για μισθωτούς, υπολογίζονται σε ποσοστό επί του μισθού. Στους αυτοτελώς εργαζόμενους, οι εισφορές δεν εξαρτώνται από το εισόδηµά τους, αλλά είναι πάγιες και ομοιόμορφες και διακρίνονται απλώς σε κατηγορίες, ανάλογα µε το είδος της επαγγελματικής απασχόλησης των ασφαλισμένων.

Οι εισφορές των ασφαλισμένων είναι κύριες ή δευτερεύουσες, ανάλογα εάν συνδέονται µε κανονική καταβολή αποδοχών ή άλλα περιστατικά. Κύριες εισφορές είναι αυτές που καταβάλλονται τακτικά, ενώ δευτερεύουσες αυτές που καταβάλλονται για τις πρόσθετες ή έκτακτες αποζημιώσεις, σε νεοδιορισμένους, στις αυξήσεις αποδοχών και τις προαγωγές, τα δικαιώματα εγγραφής, οι καταβολές για την αναγνώριση του γάμου, η συμμετοχή στις παροχές, οι κρατήσεις σε βοηθήματα ή επιδόματα και οι διάφορες ειδικές καταβολές.

Η εισφορά των ελεύθερων ή ανεξάρτητων επαγγελματιών σε σταθερά ποσά κυμαίνεται ανάλογα µε την κατηγορία ή την κλάση στην οποία έχει καταταγεί ο καθένας. Για την επικουρική σύνταξη το ποσοστό της εισφοράς των μισθωτών κυμαίνεται από 3% έως 5,5%, για ασθένεια από 1% έως 4% και για εφάπαξ παροχή 1% έως 5%.

Πηγή το Βήμα

23 Φεβρουαρίου 2011

Ο Βέμπερ θέτει την Γερμανία σε τροχιά σύγκρουσης με την ΕΕ

Ο Άξελ Βέμπερ, απερχόμενος Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, με το να αντιτίθεται στην λύση που προτείνεται για το πρόβλημα του δημόσιου χρέους σε κράτη της Ευρωζώνης, δηλαδή την αγορά κρατικών ομολόγων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), όπως και της μείωσης του επιτοκίου για τα δάνειά του, βάζει την Γερμανία σε τροχιά σύγκρουσης με τους Ευρωπαίους εταίρους της.
Με άρθρο του, που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο των Financial Times, ο κ. Βέμπερ, απορρίπτει την ιδέα ότι η Ευρώπη θα έπρεπε να αγοράσει κρατικά ομόλογα από την αγορά. Λόγω αυτής της άποψης, αποφάσισε να αποσυρθεί από την κούρσα διαδοχής του Προέδρου της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ. Εξάλλου αυτή η άποψη οδήγησε στην αντίθεση των άλλων χωρών της Ευρωζώνης αλλά και τη μειοψηφική του θέση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ο Βέμπερ θέτει την Γερμανία σε τροχιά σύγκρουσης με την ΕΕ
Το δημοσίευμα σημειώνει, ωστόσο, ότι οι απόψεις του κ. Βέμπερ είναι ευθυγραμμισμένες με τις απόψεις της γερμανικής Κυβέρνησης, η οποία εκτός από τις αντιρρήσεις που έχει για τα θέματα αυτά επί της αρχής, φοβάται ότι η επαναγορά των ομολόγων από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μπορεί να μπλοκαρισθεί από το συνταγματικό δικαστήριο της χώρας.
Ο κ.Βέμπερ πρόκειται να παραιτηθεί στις 30 Απριλίου σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι οι λόγοι παραίτησης που οδήγησαν τον Πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας στην απόφαση να αποσυρθεί από την κούρσα διαδοχής του Προέδρου ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ οφείλονται στην αντίθεση των άλλων χωρών της Ευρωζώνης στις απόψεις του αλλά και τη μειοψηφική του θέση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Πηγή FT

Επιστροφή στη δραχμή πιθανολογούν Ευρωπαίοι οικονομολόγοι

“Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί να επαναφέρει τη δραχμή για να ξεπεράσει την κρίση χρέους”, αναφέρει ομάδα κορυφαίων Ευρωπαίων οικονομολόγων, οι οποίοι ως εναλλακτική λύση βλέπουν μόνο την επιβολή σκληρότερων μέτρων λιτότητας. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων (European Economic Advisory Group) σε έκθεσή του που δημοσιεύθηκε σήμερα, προειδοποίησε ακόμη ότι η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί νέο “πακέτο στήριξης” μέχρι το 2013, καθώς το τρέχον πρόγραμμα δεν θα αρκέσει για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα χρέους της.
Επιστροφή στη δραχμή
Η Ελλάδα μάλλον δεν θα καταφέρει να χρηματοδοτηθεί μέσω των αγορών όταν το τρέχον πακέτο λήξει”, αναφέρουν οι οικονομολόγοι.
Το EEAG προτείνει δραστικά βήματα για να αποφύγει η Ε.Ε. να παράσχει στην Ελλάδα μακροπρόθεσμη βοήθεια: η Ελλάδα θα πρέπει είτε να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα, τη δραχμή, είτε να εφαρμόσει ακόμη σκληρότερα μέτρα λιτότητας, συμπεριλαμβανόμενων των οριζόντιων περικοπών στους μισθούς.
Εξάλλου, σύμφωνα με άρθρο της Suddeutsche Zeitung, κορυφαίες τράπεζες ήδη χάνουν τις ελπίδες τους ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να αποπληρώσει όλα τα χρέη της. Ο Τόμας Μίροου, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης πιστεύει ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη. “Είναι αμφίβολο ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να αντέξει δείκτη χρέους μεγαλύτερο του 150% μακροπρόθεσμα. Ο δείκτης θα πρέπει να υποχωρήσει στο 100%, έτσι ώστε η χώρα να ξεπεράσει τα προβλήματά της.”, ανέφερε ο επικεφαλής της ΕΤΑΑ.
πηγή: ΕΜΕΑ22 Φεβρουαρίου 2011

S&P σχόλια και αξιολογήσεις για ETE, Alpha Bank


Οι πιστοληπτικές αξιολογήσεις της Εθνικής Τράπεζας (BB+/Watch Neg/B) και της Alpha Bank (BB/Watch Neg/B) δεν επηρεάζονται από την πρόσφατη πρόταση συγχώνευσής τους, τονίζει η Standard & Poor's σε ανακοίνωσή της. «Αντιλαμβανόμαστε ότι η Εθνική έχει μέχρι στιγμής παρουσιάσει μια πρόταση στο διοικητικό συμβούλιο της Alpha και αυτή η πρόταση από μόνη της δεν αποτελεί μια ισχυρή πρόταση εξαγοράς», αναφέρει ο διεθνής οίκος και συνεχίζει:
«Το διοικητικό συμβούλιο έχει αφήσει να εννοηθεί ότι απορρίπτει την πρόταση, που έχει εγκριθεί από την επιτροπή στρατηγικής του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής, τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου και τους εκπροσώπους του ελληνικού Δημοσίου σε κοινή συνεδρίαση».
Η S&P συμπληρώνει ότι, εάν τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών συμφωνήσουν σε πιθανή συναλλαγή ή εάν η Εθνική παρουσιάσει μια ισχυρή πρόταση εξαγοράς, θα αξιολογήσει τον πιθανό αντίκτυπο αυτών των εξελίξεων στις δραστηριότητες και το οικονομικό προφίλ και των δύο τραπεζών.
«Επίσης θα αξιολογήσουμε το ρίσκο υλοποίησης που αυτή η πιθανή συνεργασία θα μπορούσε να ενέχει εν μέσω αδύναμων οικονομικών και λειτουργικών προοπτικών στην Ελλάδα», καταλήγει η S&P.

Ηλεκτρονικός υπολογισμός σύνταξης των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ

Εντός των επόμενων ημερών ξεκινά από την ιστοσελίδα του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών ο ηλεκτρονικός υπολογισμός σύνταξης των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο διοικητής του Οργανισμού, Γεράσιμος Βουδούρης.
ηλεκτρονικός υπολογισμός σύνταξης των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ
Το σύστημα ηλεκτρονικής προσυνταξιοδότησης θα επιτρέπει στους ασφαλισμένους να γνωρίζουν πότε θα βγουν στη σύνταξη και ποιο είναι το ποσό της σύνταξης που δικαιούνται.
Αρχικά θα εφαρμοστεί για τους ασφαλισμένους του ΤΕΒΕ όπου τα στοιχεία είναι πιο αναλυτικά, και στη συνέχεια θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους ασφαλισμένους.
Ο χρόνος αναμονής των ασφαλισμένων για συνταξιοδότηση από τον ΟΑΕΕ ανέρχεται σήμερα σε τρεις έως επτά μήνες.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δάνεια μέχρι 100.000 ευρώ σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις

Δάνεια μέχρι 100.000 ευρώ σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις για επενδύσεις και επέκταση της δραστηριότητάς τους, με επιτόκια που ξεκινούν κάτω και από 3 %, θα δίνουν από αύριο η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank, στο πλαίσιο του πρώτου από τα τρία συνολικά προγράμματα της πρωτοβουλίας Jeremie που αρχίζει να εφαρμόζεται στη χώρα μας.
Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ, από τα οποία 60 εκατ. προέρχονται από το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα 60 από τις δύο τράπεζες, που επελέγησαν μετά από διαγωνισμό.
Δάνεια μέχρι 100.000 ευρώ σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις για επενδύσεις και επέκταση της δραστηριότητάς τους, με επιτόκια που ξεκινούν κάτω και από 3%, θα δίνουν από αύριο η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank, στο πλαίσιο του πρώτου από τα τρία συνολικά προγράμματα της πρωτοβουλίας Jeremie.
Η δράση απευθύνεται σε επιχειρήσεις με προσωπικό έως 50 άτομα, υπό ίδρυση ή νεοϊδρυθείσες (δηλαδή να μην λειτουργούν περισσότερο από τρία χρόνια). Η περίοδος αποπληρωμής είναι 36 - 72 μήνες και θα συμπεριλαμβάνει περίοδο χάριτος, ενώ μειωμένες θα είναι και οι εξασφαλίσεις που θα ζητούν οι τράπεζες.
Τα νέα προγράμματα παρουσίασαν σήμερα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης και ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων Ρίτσαρντ Πέλι, σε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Όπως επισημάνθηκε, για το δεύτερο πρόγραμμα, που υπολογίζεται να ενεργοποιηθεί τον Απρίλιο, έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός επιλογής των τραπεζών. Το πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ και θα παρέχει δάνεια μέχρι 25.000 ευρώ σε πολύ μικρές επιχειρήσεις όλων των τομέων οικονομικής δραστηριότητας.
Εν τω μεταξύ, την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το τρίτο πρόγραμμα, που θα έχει προϋπολογισμό 180 εκατ. ευρώ και θα παρέχει δάνεια μέχρι 500.000 ευρώ σε επιχειρήσεις με προσωπικό έως 250 άτομα για επενδύσεις στους τομείς πληροφορικής και επικοινωνιών ή σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς αυτούς για επενδύσεις στην ανάπτυξη και την καινοτομία.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέλυσε την αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσονται πρωτοβουλίες για ενίσχυση της ρευστότητας όπως το Jeremie, η επιτάχυνση του ΕΣΠΑ με στόχο εφέτος να απορροφηθούν 5,2 δισ. ευρώ (από 2,5 πέρυσι), ο νέος επενδυτικός νόμος, το ΕΤΕΑΝ, τα ΣΔΙΤ, κ.α., η ενίσχυση των εξαγωγών, η ενθάρρυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας και η δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Από την πλευρά του, ο σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων τόνισε ότι τα νέα προϊόντα που αρχίζουν να εφαρμόζονται στη χώρα μας απαντούν στις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Όπως ανέφερε τέλος ο γ.γ. Επενδύσεων Γ. Πετράκος όλα τα προγράμματα του Jeremie θα έχουν ενεργοποιηθεί ως το φθινόπωρο και ότι οι πόροι τους θα είναι ανακυκλούμενοι, που σημαίνει ότι με τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται από την σταδιακή αποπληρωμή των δανείων θα επαναχρηματοδοτούνται τα ίδια ή άλλα προγράμματα για τους μικρομεσαίους.
ΝΔ: Σοβαρά προβλήματα στα προγράμματα για τις ΜμΕ
Για σοβαρά προβλήματα στα προγράμματα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ κάνει λόγο ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης για δάνεια μέχρι 100.000 ευρώ μέσω της πρωτοβουλίας Jeremie.
Όπως αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης, σε απάντηση που δόθηκε από το εν λόγω Υπουργείο σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για τα προγράμματα στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων «φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στα προγράμματα για τις ΜμΕ που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ».
Εξηγώντας τη θέση του αυτή επισημαίνει πως τα περισσότερα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας πάσχουν στην εφαρμογή τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι, όπως αναφέρει, ότι στο πρόγραμμα «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ» 7 μήνες μετά τη λήξη υποβολής προτάσεων, δεν έχει αρχίσει ακόμα η αξιολόγηση και η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο ελέγχου τυπικών δικαιολογητικών.
Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου, σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης, «το πρόγραμμα ''Ενδυση και Υπόδηση'' δεν βρήκε στην αγορά την ανταπόκριση που προσδοκούσε η κυβέρνηση. Στο πρόγραμμα ''ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010'', από τις προτάσεις που υποβλήθηκαν, καλύφθηκε μόνο το 17% της διαθέσιμης δημόσιας δαπάνης. Όσον αφορά δε στην προχρηματοδότηση των προγραμμάτων προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι, το υπουργείο δεν τοποθετείται με σαφή τρόπο και δείχνει ότι δεν έχει ξεκάθαρη γραμμή πλεύσης».
Αναφερόμενος στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοΐδη, δηλώνει ότι «επανήλθε σήμερα στο ζήτημα του ΤΕΜΠΜΕ επιχειρώντας να δείξει ότι δήθεν η κυβέρνηση έχει κάνει βήματα μπροστά. Όμως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, «οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους: το 2009 είχαν δοθεί εγγυήσεις για περισσότερα από 54.000 δάνεια, ύψους πάνω από 5 δισ. ευρώ. Αντίθετα, το 2010 το ΤΕΜΠΜΕ έδωσε εγγυήσεις για μόνο 4.200 δάνεια, συνολικά ύψους 253 εκατ. ευρώ! Δηλαδή, η δραστηριότητα του ΤΕΜΠΜΕ το 2010 βρέθηκε 13 φορές κάτω σε σχέση με το 2009. ΄Η αλλιώς, η δραστηριότητα του Ταμείου πέρσι αντιστοιχούσε μόλις με το 7,8% της συνολικής δραστηριότητάς του το 2009».
Καταλήγοντας ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της ΝΔ τονίζει πως «όταν όλοι οι φορείς της αγοράς διαμαρτύρονται για το πρόβλημα της ρευστότητας, οι σχεδόν σε καθημερινή βάση ανακοινώσεις του υπουργείου δεν μπορούν να δώσουν λύσεις. Η κυβέρνηση χρειάζεται ανασύνταξη δυνάμεων. Να περάσει το ταχύτερο από τη θεωρία στην πράξη».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

21 Φεβρουαρίου 2011

Υποβολή της Προσωρινής Δήλωσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ) για τη χρήση 2011


Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι με την με αριθμό ΠΟΛ.1033/18.2.2011 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, οι αρχικές εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες προσωρινές δηλώσεις απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών διαχειριστικής χρήσης 2010 και 2011, υποβάλλονται και ο φόρος αποδίδεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) www.gsis.gr
Προσωρινή δήλωση ΦΜΥ μέσω Γ.Γ.Π.Σ.
  Οι υπόχρεοι, εφόσον είναι νέοι χρήστες εγγράφονται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες TaxisNet σύμφωνα με όσα ορίζονται με την με αριθμό ΠΟΛ.1178/7.12.2010, ΑΔΑ41ΦΜΗ-ΤΛ(ΦΕΚΒ΄/9.12.10) Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. Η διαδικασία αυτή δεν απαιτείται για τους ήδη πιστοποιημένους χρήστες σε οποιαδήποτε εφαρμογή. Σε περίπτωση απενεργοποίησης από την ΓΓΠΣ των κωδικών πρόσβασης στο σύστημα, εφαρμόζονται τα αναφερόμενα στο άρθρο 6 της ανωτέρω απόφασης.

Οι τροποποιητικές προσωρινές δηλώσεις απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών διαχειριστικής χρήσης 2011 υποβάλλονται υποχρεωτικά στην Δ.Ο.Υ.

Η υποβολή της προσωρινής δήλωσης διαχειριστικής χρήσης 2010 και 2011 με την χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω του ειδικού δικτύου TAXIS μπορεί να πραγματοποιηθεί από 15 Φεβρουαρίου 2011.

Η σχετική απόφαση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» αμέσως μετά  την δημοσίευσή της στο Φ.Ε.Κ..
πηγή Taxheaven

Προσεχώς τα προγράμματα του Αναπτυξιακού νόμου

Στις 15 Μαρτίου θα προκηρυχθούν προγράμματα ύψους 2,15 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του επενδυτικού νόμου και από αυτά το 1,5 δισ. ευρώ θα είναι καθαρές φοροαπαλλαγές, ενώ τα 650 εκατ. ευρώ επιδοτήσεις.

Πιο συγκεκριμένα θα δοθούν 400 εκατ. ευρώ για το καθεστώς της περιφερειακής συνοχής, 100 εκατ. ευρώ για επενδύσεις τεχνολογικής ανάπτυξης, 100 εκατ. ευρώ για νεανική επιχειρηματικότητα, 50 εκατ. ευρώ για επενδύσεις δικτύωσης.

Αυτό έχει αναφέρει ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης απευθυνόμενος πρόσφατα σε παραγωγικούς φορείς και εξειδικεύοντας τα προγράμματα του επενδυτικού νόμου που θα προκηρυχθούν.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος του χρόνου γνωστοποίησε ότι θα έχει δημιουργηθεί και θα είναι διαθέσιμο στην αγορά και το «Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας», με προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ. Ενα ταμείο που θα έχει ως σκοπό τη διευκόλυνση των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων στην ένταξή τους και στη διατήρησή τους στην αγορά εργασίας, ενώ την άνοιξη θα βγουν στον αέρα και νέα προγράμματα για τον τουρισμό όπως «Εναλλακτικός Τουρισμός» και «Εκσυγχρονίζομαι», αρχικού προϋπολογισμού περίπου 15 εκατ. ευρώ.ΑΠΟ Δευτέρα
Γνωστοποίησε ακόμη ότι βγαίνει Δευτέρα, μέσα από το πρόγραμμα Jeremie η προκήρυξη της επιλογής των τραπεζών για την παροχή επενδυτικών δανείων για επιχειρηματικές δραστηριότητες στον κλάδο των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ. Θα αφορά νέους κάτω των 35 ετών και θα τους επιτρέπει την πρόσβαση σε δανεισμό από τις τράπεζες από 25.000 - 40.000 ευρώ, χωρίς επαχθείς όρους και χωρίς την απαίτηση των καθιερωμένων εγγυήσεων.

Ακόμη, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι σε συνεργασία με τα υπόλοιπα υπουργεία ξεκινάει μία προσπάθεια για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Τόσο σε συμβουλευτικό και ενημερωτικό επίπεδο μέσω μίας ψηφιακής πλατφόρμας όσο και σε χρηματοδοτικό μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ για τη νεανική καινοτόμο επιχειρηματικότητα που θα προκηρυχτούν τον επόμενο μήνα.

Στις δράσεις της ψηφιακής σύγκλισης στόχος είναι η χώρα μας να συμβαδίσει με την υπόλοιπη Ευρώπη ώστε μέχρι το 2013 να υπάρχει κάλυψη όλου του πληθυσμού με ευρυζωνική πρόσβαση. Σχεδιάζονται επενδύσεις αρχικού προϋπολογισμού τουλάχιστον 120 εκατ. ευρώ, ώστε να υπάρχουν υπηρεσίες ευρυζωνικότητας σε αγροτικές περιοχές που σήμερα δεν υφίσταται καμία τέτοια υποδομή, εξασφαλίζοντας τη συντήρηση και τη βιωσιμότητά τους τουλάχιστον για 8 έως 10 χρόνια.ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ

Ακόμη, προχωράει, όπως είπε ο υπουργός, η αξιοποίηση των Μητροπολιτικών Δικτύων Οπτικών Ινών σε 72 πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων και το Ηράκλειο, η Ιεράπετρα, τα Χανιά, ο Αγιος Νικόλαος, το Ρέθυμνο. Μόλις ολοκληρώθηκε η διαβούλευση και προχωρά ο διαγωνισμός για την ανάδειξη διαχειριστών οι οποίοι θα αναλάβουν την αξιοποίηση, τη λειτουργία, τη συντήρηση και την περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών που υπάρχουν, αλλά έμεναν μέχρι τώρα αναξιοποίητες.

Στόχος, μέσα από νέες επενδύσεις περίπου 100 εκατ. ευρώ, τα επόμενα 3 χρόνια είναι να πετύχουμε την αξιοποίηση και ανάπτυξη των υποδομών αυτών ώστε το 20% των νοικοκυριών στις πόλεις αυτές να απολαμβάνουν γρήγορη και ποιοτική ευρυζωνική πρόσβαση, ενώ οι υποδομές αυτές θα είναι έτοιμες να συνδέσουν 30% επιπλέον κατοικίες.ΤΑ ΣΔΙΤ

Σχετικά με τις Συμπράξεις του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα ανέφερε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει γίνει η δημοπράτηση κτιριακών έργων κοινωνικών υποδομών, στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και στον τομέα τεχνολογίας - πληροφορικής. Εργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1,2 δισ. ευρώ. Ως παράδειγμα ανέφερε ότι στην Κρήτη βρίσκεται ήδη σε διαγωνιστική διαδικασία και έως τον Απρίλιο θα δημοπρατηθεί το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, ενώ έως τον Ιούνιο θα έχει γίνει η δημοπράτηση για τα σχολεία.

Για να ενισχυθεί η επιχειρηματική προσπάθεια, όπως είπε, μέχρι τον Μάιο συστήνεται το Ταμείο για τις εξαγωγές, το Gο2Market, με δημόσιο κεφάλαιο 100 εκατ. ευρώ, που θα ενταχθεί στο ΕΤΕΑΝ και εντός του μήνα θα παρουσιαστεί ένα σχέδιο δράσης για τη φιλική προς το επιχειρείν Ελλάδα, το «Business Friendly Greece» με συγκεκριμένα σημεία - ανατροπές για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Παράλληλα, μέσα στο επόμενο δίμηνο προχωράει και η εφαρμογή του νόμου για την ίδρυση επιχειρήσεων σε μία ημέρα και το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) και εντός ημερών ψηφίζεται από τη Βουλή η απλοποίηση αδειοδότησης των τεχνικών επαγγελμάτων, των μεταποιητικών δραστηριοτήτων, καθώς και των επιχειρηματικών πάρκων.


Δάνεια και από την Τράπεζα Ευξείνου Πόντου

Θα διπλασιάσει η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (ΤΕΑΕΠ) το χαρτοφυλάκιό της στη χώρα μας αναπτύσσοντας 12 έως 16 νέα προγράμματα και φτάνοντας στο ποσό των 200 εκατ. ευρώ για την επόμενη τετραετία. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας κ. Αντρέι Κοντακόφ παρουσιάζοντας σε σχετική εκδήλωση, υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, τις δυνατότητες χρηματοδότησης που παρέχει η Τράπεζα. Οπως σημείωσε, «μόνο στην Ελλάδα δεν έχουμε ενδιάμεσους κρίκους από το χρηματοπιστωτικό σύστημα και μας ενδιαφέρει πολύ να αναπτύξουμε τέτοιους δεσμούς».

Ο πρόεδρος της Τράπεζας γνωστοποίησε ότι οι τομείς που ενδιαφέρεται να χρηματοδοτήσει η Τράπεζα είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η πράσινη ανάπτυξη, η ναυτιλία, ο τουρισμός, η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι υποδομές και κυρίως οι δράσεις μέσω συγχρηματοδότησης με τον δημόσιο τομέα. Το μέγιστο ποσό χρηματοδότησης ανά πελάτη φτάνει στα 38 εκατ. ευρώ και δεν μπορεί να είναι λγότερο από 3 εκατ. ευρώ.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για τη συγκεκριμένη Τράπεζα το κέρδος δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά προηγείται ως στόχος η χρηματοδότηση που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη των χωρών του Ευξείνου Πόντου, μίας περιοχής με έντονους ρυθμούς ανάπτυξης μέχρι και την έλευση της κρίσης.

Ενδεικτικά ανέφερε τις ελληνικές επιχειρήσεις Αλουμύλ, Γιούλα, Avin, Σέλμαν, Υγεία, Νεοχημική, Μαΐλλης που έχουν λάβει δάνεια από τη συγκεκριμένη Τράπεζα για να αναπτυχθούν, ενώ σχολίασε ότι το 25% των κεφαλαίων της Τράπεζας που διατίθεται σήμερα για χρηματοδότηση προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα αυξηθεί στο μέλλον και ο τομέας αυτός εκτιμά ότι ενδιαφέρει ιδαίτερα την ελληνική επιχειρηματικότητα.


Πηγή Κέρδος

20 Φεβρουαρίου 2011

Οι 10 κανόνες του Social Media Marketing!

Οι 10 κανόνες του Social Media Marketing!

Οι 10 κανόνες του Social Media Marketing!
Οι 10 κανόνες του Social Media Marketing!
Η χρήση ενός δοκιμασμένου μοντέλου πάνω στο  Social Media Marketing μπορεί να συντελέσει σε δραματική αύξηση του πελατολογίου σας και της προβολής του ονόματός σας. Ωστόσο, αν δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία στην χρήση του συγκεκριμένου μέσου, η υλοποίηση μιας νέας εκστρατείας μπορεί να ξεκινήσει άγαρμπα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ