Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί 15 Μαΐου

20 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα από την εκκαθάριση

Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα από την εκκαθάριση (2ης Αποστολής) του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2011:

Ενημέρωση για την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το Οικονομικό Έτος 2011


Διαβάστε ακόμα:

Ενημέρωση για την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το Οικονομικό Έτος 2012Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνει την έναρξη της υπηρεσίας M-TAXIS (Mobile TAXIS). Η υπηρεσία αυτή προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα για την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το Οικονομικό Έτος 2011.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με την αποστολή ενός μόνο SMS να εγγραφούν στην υπηρεσία M-TAXIS για το 2011. Το SMS θα πρέπει απλά να αναγράφει τον ΑΦΜ (Αριθμό Φορολογικού Μητρώου) του ενδιαφερόμενου και θα πρέπει να αποσταλεί στον αριθμό 19456. Το κόστος είναι 0,21 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%. Επισημαίνεται ότι το κόστος του μηνύματος εγγραφής καλύπτει πλήρως το κόστος της αποστολής όλων των απαντητικών μηνυμάτων και ότι ο πολίτης δεν έχει καμία επιπλέον επιβάρυνση.

Με την εγγραφή του στην υπηρεσία, ο πολίτης εξασφαλίζει ενημέρωση για την εκκαθάριση της δήλωσής του, όποτε αυτή πραγματοποιηθεί, εντός του 2011, ενώ στην περίπτωση που η δήλωση είναι χρεωστική, ο πολίτης θα λαμβάνει έγκαιρες προειδοποιήσεις για την καταβολή των τυχόν οφειλομένων δόσεων. Επίσης θα υπάρχουν ειδοποιήσεις και για τις ειδικές περιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν κατά τη διαδικασία επεξεργασίας και εκκαθάρισης της δήλωσης. Κάθε ενημέρωση του πολίτη θα πραγματοποιείται μέσω αποστολής ενός SMS σε αυτόν.

Η πληροφορία που αποστέλλεται δεν είναι εμπιστευτική και είναι παρόμοια με αυτή που ήδη δίνεται μέσω της αντίστοιχης τηλεφωνικής ή διαδικτυακής υπηρεσίας.

Η υπηρεσία M-TAXIS αξιοποιεί τις δυνατότητες που προσφέρει η κινητή τηλεφωνία, καθώς και τη μεγάλη της διείσδυση στην κοινωνία. Εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Διαβάστε ακόμα:

Ενημέρωση για την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το Οικονομικό Έτος 2012

19 Μαΐου 2011

Τι πρέπει να κάνετε πριν να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση


 
Είμαι 33 χρονών και ενδιαφέρομαι να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση. Θέλω να αρχίσω από κάτι μικρό και στη συνέχεια να επεκταθώ. Τι με συμβουλεύετε να κάνω στα πρώτα μου βήματα ως επιχειρηματίας; —P.S., Λουσάκα, Ζάμπια.
 
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επανεξετάσετε την απόφασή σας να ανοίξετε μια επιχείρηση, ζυγίζοντας ρεαλιστικά τις ευκαιρίες και το κόστος. Αν έχετε απτά στοιχεία στα χέρια σας, είναι πιο εύκολο να προσδιορίσετε τους κινδύνους και τα οφέλη μιας επιχείρησης, ιδίως στο αρχικό στάδιο της ίδρυσής της, λέει ο Shawn Bercuson, «κατά συρροή» επιχειρηματίας, «επιχειρηματικός άγγελος» και ένας από τους πρώτους εργαζόμενους της Groupon.
 
«Αν σκοπεύετε να αφήσετε τη δουλειά σας για ένα χρόνο και να στραφείτε προς την επιχειρηματικότητα, πρέπει να ξέρετε ακριβώς τι θα σας κοστίσει αυτό. Έτσι μπορείτε να αποφασίσετε εάν ο κίνδυνος αξίζει τα δυνητικά οφέλη», λέει ο Bercuson, ο οποίος αυτόν τον καιρό ασχολείται με την Prescreen.com, μια νέα εταιρεία στο Σαν Φρανσίσκο.
 
Παραδείγματος χάρη, αναρωτηθείτε: από οικονομικής άποψης είστε σε θέση να αφήσετε ένα σταθερό μισθό και να προχωρήσετε σε μια ριψοκίνδυνη κίνηση τώρα, ή μήπως πρέπει να περιμένετε μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά σας, αν έχετε παιδιά;
 
Αν εγκαταλείπετε μια σταθερή δουλειά για να γίνετε επιχειρηματίας, υπολογίστε πόσα χρήματα βγάζετε τώρα, συμπεριλαμβανομένων τυχόν παροχών όπως η ασφάλιση και η σύνταξη και προσθέστε τα στο ποσό που θα πρέπει να επενδύσετε στο νέο σας επιχειρηματικό εγχείρημα.
 
Το ποσό αυτό, μην υπολογίζοντας τις προσωπικές θυσίες και τη σκληρή δουλειά, είναι το κόστος ίδρυσης της εταιρείας σας. Είναι η επιχειρηματική σας ιδέα και η δέσμευσή σας στην επιχειρηματικότητα αρκετά δυνατές ώστε να αντισταθμίσουν αυτό το κόστος; Έχετε πιθανότητες να επιτύχετε καλή απόδοση της επένδυσής σας σε εύλογο χρονικό διάστημα; Εκπονήστε μια μελέτη σκοπιμότητας και καταρτίστε ένα απλό επιχειρηματικό σχέδιο, τα οποία θα σας βοηθήσουν να απαντήσετε στις σημαντικές αυτές ερωτήσεις.
 
Όταν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ
 
Ο Bercuson πιστεύει ότι το πάθος που έχουν οι επιχειρηματίες για τη δουλειά τους είναι επίσης ζωτικής σημασίας: «Αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ επειδή ονειρεύεστε την επιτυχία της επιχείρησής σας, ήρθε η ώρα να βάλετε μπροστά».
 
Ωστόσο, δεν θα πρέπει να αφήσετε το πάθος σας να σας παρασύρει, λέει ο Gopal Vemuri, πρόεδρος και CEO της JobpadHQ.com, «κατά συρροή» επιχειρηματίας και επενδυτής. «Συνήθως οι επιχειρηματίες είναι πολύ παθιασμένοι με το προϊόν τους ή με το πρόβλημα που επιδιώκουν να επιλύσουν. Έτσι, οι περισσότερες ενέργειές τους επικεντρώνονται στην ανάπτυξη του προϊόντος τους, με αποτέλεσμα συχνά να παραβλέπουν την οικονομική πλευρά του ζητήματος».
 
Θυμηθείτε ότι τα οικονομικά βρίσκονται στην καρδιά κάθε επιχείρησης. Να είστε προσεκτικοί με τους προϋπολογισμούς, τις οικονομικές προβλέψεις και τον έλεγχο των εσόδων, των ταμιακών ροών, των δαπανών και των παγίων σας. Ο Vemuri λέει ότι η εταιρική κουλτούρα της επιχείρησής του έχει ως γνώμονα τη λιτότητα. Χρησιμοποιεί δωρεάν εργαλεία, όπως τις εφαρμογές συνεργασίας της (GOOG), το Skype, τα συστήματα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων της Zoho.com και λογισμικό ανοικτού κώδικα.
 
«Ελαχιστοποιήστε τα πάγιά σας ξεκινώντας να εργάζεστε από το σπίτι. Στη συνέχεια μοιραστείτε ένα χώρο με άλλους κι έπειτα ανοίξτε το δικό σας γραφείο», συμβουλεύει ο Vemuri. «Ζητείστε μια δωρεάν δοκιμή κάθε προϊόντος πριν το αγοράσετε, αναζητήστε ή διεκδικήστε εκπτώσεις. Τέλος, πρέπει να καταλάβετε ότι υπάρχει μια σαφής διαφορά μεταξύ επιθυμιών και αναγκών. Στις επιχειρήσεις δεν υπάρχει χώρος για επιθυμίες».
 
Ξεχωρίστε από το κοπάδι
 
Σε ότι αφορά την ίδια την επιχείρησή σας, πρέπει να διασφαλίσετε ότι οι υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας είναι διαφοροποιημένα από τα αντίστοιχα που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά. Το να πείσετε τους πελάτες να δοκιμάσουν κάτι καινούριο ή να συνεργαστείτε με ένα νέο πωλητή είναι πιο δύσκολο απ’ όσο ακούγεται. Είμαστε όλοι πλάσματα της συνήθειας. «Αν θέλετε να έχετε επιτυχία, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε και μπορείτε να επιδείξετε ένα σημαντικό στοιχείο που διαφοροποιεί την επιχείρησή σας από τις άλλες», λέει η Shama Kabani, πρόεδρος της Marketing Zen GroupThe Zen of Social Media Marketing στο Ντάλλας και συγγραφέας του βιβλίου
 
Κρατήστε τις εξωτερικές δαπάνες χαμηλά και, τουλάχιστον στην αρχή, ξεχάστε τα πολυτελή γραφεία και τα δαπανηρά προϊόντα μάρκετινγκ, λέει η Kabani. «Επενδύστε στην κατάρτισή σας και στην πρόσληψη ικανών ανθρώπων που μπορούν να προσθέσουν αξία στους πελάτες σας και να βγάλουν τη δουλειά».
 
Τέλος, θέστε μια προθεσμία μέσα στην οποία θα πρέπει να επιτύχει η επιχείρησή σας. Αν η επιχειρηματικότητα δεν είναι για σας, καλύτερα να περιορίσετε τις απώλειές σας νωρίτερα παρά αργότερα, λέει η Kabani. Πρέπει να είστε διατεθειμένος να εγκαταλείψετε μια κακή ιδέα προκειμένου μια καλή ιδέα να πάρει τη θέση της.
 
«Ένας επιχειρηματίας έχει πολλές ιδέες. Αν αποδειχτεί ότι μια ιδέα ήταν καλύτερη στη θεωρία απ’ ότι στην πράξη, μην αφήσετε την υπερηφάνειά σας να σταθεί εμπόδιο στην επιτυχία σας. Αφουγκραστείτε την αγορά και δοκιμάστε κάτι διαφορετικό», λέει η Kabani. Εμείς σας ευχόμαστε καλή τύχη.
 
 
πηγή Capital

Ελλάκτωρ Νέα σύμβαση

Την υπογραφή σύμβασης παραχώρησης μεταξύ της κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης και της κοινοπραξίας Άκτωρ ΑΤΕ – Άκτωρ Παραχωρήσεις – Ηλέκτωρ για τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιοχή Yanino της επαρχίας Λένινγκραντ της Αγίας Πετρούπολης, ανακοίνωσε η Ελλάκτωρ.

ΔΕΚΟ στον αέρα...

Το υπουργείο Οικονομικών -μήνες τώρα- έχει ζητήσει από ΔΕΚΟ, να προσαρμόσουν μισθούς και λειτουργικό κόστος.

Τίποτα όμως δεν έγινε και τώρα η τρόικα φέρεται εξοργισμένη.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και μήνες το υπουργείο Οικονομικών έχει στείλει επιστολή στις εισηγμένες στις οποίες έχει πλειοψηφικό ή όχι πακέτο ζητώντας να εξετάσουν το ενδεχόμενο προσαρμογής των μισθών και του λειτουργικού τους κόστους. Τίποτα όμως δεν έγινε και τώρα η τρόικα φέρεται εξοργισμένη.
Η τρόικα ζητά πολύ συγκεκριμένες ανακοινώσεις πωλήσεων
Η τρόικα ζητά πολύ συγκεκριμένες ανακοινώσεις με την μορφή της δέσμευσης. Θέλει μάλιστα στη λίστα να μην περιλαμβάνονται μόνο ελλειμματικοί φορείς αλλά και μεγάλες εισηγμένες εταιρείες. Για να πωληθούν έναντι υψηλότερου αντιτίμου ζητείται να περιοριστεί το προσωπικό τους.
Αρμόδια στελέχη αναφέρουν ότι «φωτογραφίζεται» στο επίκεντρο των αλλαγών η ΔΕΗ λόγω του μεγάλου αριθμού του προσωπικού της (28.000 εργαζόμενους έναντι 22.000 συνολικά στις 52 ελλειμματικές ΔΕΚΟ) αλλά και οι υπόλοιπες εταιρείες στις οποίες το δημόσιο έχει πλειοψηφία άνω του 51% (ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ ΕΥΑΘ και ΔΕΠΑ). Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται και οι εισηγμένες με καταστατική μειοψηφία του δημοσίου (ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο).

Η άλλη κατηγορία είναι οι 1.600 ΔΕΚΟ και φορείς του δημοσίου που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και υπολογίζονται στο έλλειμμα. Τα αρμόδια υπουργεία έχουν λάβει εντολή να οριστικοποιήσουν τις αποφάσεις για τους φορείς που θα συγχωνεύσουν ή θα κλείσουν οριστικά.Πηγή:www.capital.gr

Οι αποκρατικοποιήσεις ξεκινούν με αποτιμήσεις μειωμένες κατά 24%.

Οι αποκρατικοποιήσεις ξεκινούν με αποτιμήσεις μειωμένες τουλάχιστον κατά 24%

υπό την ασφυκτική πίεση της τρόϊκας, που ζητά άμεσες δεσμεύσεις από την ελληνική κυβέρνηση.

Πώληση εταιρειών που ελέγχει ή συμμετέχει με μεγάλο ποσοστό το ελληνικό δημόσιο
Aναλυτές, εκτιμούν ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να αποφύγει την πώληση εταιρειών που ελέγχει ή εταιρειών όπου συμμετέχει με μεγάλο ποσοστό το ελληνικό δημόσιο, σε αυτή τη φάση, και να ανοίξει τον φάκελο αποκρατικοποιήσεις όταν το περιβάλλον θα είναι ευνοϊκότερο για την Ελλάδα. Ωστόσο το αρνητικό οικονομικό περιβάλλον οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα αναγκαστεί να πουλήσει χαμηλότερα, από ό,τι προφανώς μπορεί να εκτιμούσε ή υπολόγιζε, καθώς η διαδικασία θα λάβει χώρα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον, ιδιαίτερα για την Ελλάδα.

Σήμερα, δυστυχώς, η Ελλάδα είναι σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι πέρυσι, που επικρατούσε σχεδόν πανηγυρική ατμόσφαιρα για την υπογραφή του Μνημονίου. Η "συνταγή" όμως – όπως εξάλλου όλοι πλέον συμφωνούν – δεν πέτυχε και αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τη σημαντική απόκλιση από τους οικονομικούς στόχους που είχε θέσει το οικονομικό επιτελείο, πλέον να μην υπάρχει σχεδόν καμία διαπραγματευτική δυνατότητα από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.

Παραδείγματα φορολόγησης Ομορρύθμων Ετερορρύθμων ΙΙΙ

 Παραδείγματα φορολόγησης Ομορρύθμων Ετερορρύθμων


Έστω, η ετερόρρυθμη εταιρία «Χι &Σια Ε.Ε.» στην οποία συμμετέχει ένα ομόρρυθμο μέλος - φυσικό πρόσωπο, ο «Χ» εταίρος με ποσοστό συμμετοχής 50% και ένα ετερόρρυθμο μέλος, ο «Ψ» εταίρος με ποσοστό συμμετοχής 50%.
Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας κατά τη χρήση 2010 ανήλθαν σε 100.000 €.
Με τις νέες διατάξεις ο συντελεστής φορολογίας των κερδών του ομόρρυθμου μέλους – φυσικού προσώπου είναι 20%, ενώ ο συντελεστής φορολογίας των κερδών του ετερρόρυθμου μέλους είναι 25%.
 Κέρδη
100.000 €
Μείον επιχειρηματική αμοιβή

100.000 Χ 50% Χ50%=
25.000 €
Υπόλοιπο κερδών
75.000 €
Φόρος για τα κέρδη που αναλογούν στο ομόρρυθμο μέλος «Χ»

25.000 Χ 20%
5.000 €
Φόρος για τα κέρδη που αναλογούν στο ετερόρρυθμο μέλος«Ψ»

100.000Χ50% Χ 25%=
12.500
Σύνολο φόρου εταιρίας «Ω»
17.500 €
Ομόρρυθμο μέλος «Χ»

Επιχειρηματική αμοιβή 100.000 Χ 50% Χ 50%=
25.000 €

 Παραθέτουμε  συμπληρωμένους τους  σχετικούς πίνακες από το έντυπο Ε5 προς διευκόλυνση των αναγνωστών.
 
Στον πίνακα Η΄ στην τρίτη σελίδα του εντύπου, έχουμε:

 Στους  πίνακες Θ΄ και Ι’  στην τρίτη σελίδα του εντύπου, έχουμε:Στους  πίνακες Β΄ και Γ’  στην πρώτη σελίδα του εντύπου, έχουμε: 

Σημείωση: Στον κωδικό 521 του εντύπου αναγράφουμε το ποσό των κερδών που θα φορολογηθούν στο όνομα της εταιρείας και αναλογούν στο φυσικό πρόσωπο. Ο συντελεστής φόρου στην περίπτωση αυτή είναι όπως αναφέραμε ανωτέρω στην ανάλυσή μας 20%.
 

Στον κωδικό 522 του εντύπου αναγράφουμε το ποσό των κερδών που θα φορολογηθούν στο όνομα της εταιρείας και αναλογούν στους ετερόρρυθμους εταίρους (Εταίρος Ψ και Ο.Ε. Ζ) και στο . Ο συντελεστής φόρου στην περίπτωση αυτή είναι όπως αναφέραμε ανωτέρω στην ανάλυσή μας 25%.
 

Ζάππειο ΙΙ, η πρόταση της ΝΔ για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση


Ζάππειο ΙΙ, η βελτιωμένη πρόταση της ΝΔ για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση, από τον Αντώνη Σαμαρα.

Το πρόγραμμα συνίσταται από εφτά βήματα επανεκκίνησης της οικονομίας, που θα πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα  ώστε να υπάρξει ανάπτυξη που δεν θα είναι βραχύβια και όλα αυτά παράλληλα με τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Τα επτά βήματα επανεκκίνησης της οικονομίας και αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής που προτείνει η ΝΔ είναι:

  1. Μείωση των φορολογικών συντελεστών
  2. Τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων με το παρελθόν
  3. Μεταρρύθμιση φορολογικού συστήματος
  4. Νομιμοποίηση αυθεραίτων κτισμάτων με κάποιες εξαιρέσεις και στο εξής απαγόρευση διά ροπάλου της αυθαίρετης δόμησης
  5. Εξόφληση των εκκρεμοτήτων του κράτους προς τους ιδιώτες
  6. Υλοποίηση της δέσμευσης των τραπεζών να προσφέρουν στην πραγματική οικονομία 20%-30% των εγγυήσεων που παίρνουν
  7. Μέτρα τόνωσης της οικονομίας (όπως επιδότηση επιτοκίου πρώτης κατοικίας, αξιοποίηση ΕΣΠΑ, ενίσχυση προγράμματος δημοσίων επενδύσεων κ.ά.).

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς πρότεινε κατάργηση του πόθεν έσχες για οποιαδήποτε κατοικία, "πάγωμα" αντικειμενικών αξιών, μείωση εργοδοτικών εισφορών κατά 25%, σταδιακή κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων.
Επίσης, πρότεινε την κατάργηση του πόθεν έσχες και κατάργηση κάθε φορολογικής ποινής για ένα χρόνο με εξαίρεση τις περιπτώσεις του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, για να επιστρέψουν -όπως είπε- κεφάλαια και να δηλωθεί αδήλωτη περιουσία. Ακολούθως, όπως είπε, θα υπάρξει αυστηροποίηση των ποινών.

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε, πάντως, πως στόχος είναι στο εξής να εξετασθεί το πόθεν έσχες όσων διετέλεσαν υπουργοί από το 1974 έως σήμερα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε ακόμη ενιαίο συντελεστή κερδών 15% για όλες τις επιχειρήσεις, ανώτατο συντελεστή φορολόγησης στο 40%-45% και περαιτέρω μείωσή του σε τρία χρόνια έως 30%, μείωση του ΦΠΑ και μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα. Επίσης, κατάργηση έκτακτων εισφορών στα κέρδη των επιχειρήσεων και αποφασιστικό χτύπημα στο παρεμπόριο.
Το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει ακόμη πρόσθετες περικοπές της δημόσιας σπατάλης, όχι απολύσεις αλλά πάγωμα προσλήψεων για 3 χρόνια με εξαίρεση υπερ-επείγουσες ανάγκες όπου χρειάζεται και μετά εφαρμογή του κανόνα 1 προς 5, περικοπή επιδομάτων στα ρετιρέ, ιδιαίτερα των ΔΕΚΟ. "Όχι οριζόντιες περικοπές, λειτουργικές οικονομίες και χτύπημα στα ρετιρέ" τόνισε.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι μόνο στον πρώτο χρόνο το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει μείωσης του ελλείμματος 2% του ΑΕΠ με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις, καθώς και ότι από τις στοχευμένες περικοπές μπορούν να εξοικονομηθούν επιπρόσθετα 4,2 δισ. ευρώ.
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τη θέση της ΝΔ υπέρ γενναίων αποκρατικοποιήσεων, τονίζοντας πως στα χέρια του Δημοσίου πρέπει να μείνουν μόνο τα δίκτυα και οι φυσικοί πόροι, ενώ τόνισε την αποφασιστικότητά του για ρήξη με τους συνδικαλιστές.
Αναφερόμενος στο θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, τόνισε ότι το κράτος οφείλει σε πρώτη φάση να νομοθετήσει και να ξεκαθαρίσει τους τίτλους των ακινήτων του,  και ύστερα να δει πώς θα τα αξιοποιήσει ώστε να πείσει τον κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν θα προκύψουν μεταγενέστερα προβλήματα. "Κάθε ιδεοληψία κάνει κακό, για παράδειγμα μεμονωμένα ακίνητα μπορούμε να τα πουλήσουμε, αλλά υπεραξίες δεν πρέπει να χαρίσεις. Πώληση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων θα κυρώνεται από τη Βουλή".
Ειδικά για το θέμα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, σημείωσε πως πρέπει να γίνει με διαφάνεια, με σεβασμό στο ρόλο της εκκλησίας και το προνοιακό της έργο.
"Δεν θα βγούμε από την κρίση χωρίς να βραχούμε, σας υπόσχομαι όμως ότι θα βγούμε" είπε κλείνοντας την ομιλία του στο Ζάππειο ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι τον ενδιαφέρει να δώσει ρεαλιστική προοπτική και όχι να μοιράσει ψεύτικες υποσχέσεις.

Παραδείγματα φορολόγησης Ομορρύθμων Ετερορρύθμων ΙΙ

Έστω, ομόρρυθμη εταιρία στην οποία συμμετέχουν δύο ομόρρυθμα μέλη-φυσικά πρόσωπα, με ποσοστό 50% το καθένα και πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτουν οι διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 6 του ν.2238/1994 που παραθέσαμε ανωτέρω (και τα δύο φυσικά πρόσωπα έχουν κάνει έναρξη πρώτη φορά και είναι αμφότεροι ηλικίας κάτω των 35 ετών).
Η έναρξη των εργασιών πραγματοποιήθηκε στις 30/9/2010.
Αν τα κέρδη της είναι 20.000 €, στην περίπτωση αυτή δεν προκύπτει φόρος για την εταιρία αλλά ούτε και επιχειρηματική αμοιβή για τα μέλη της.
Αν υποθέσουμε ότι  τα καθαρά κέρδη της εταιρίας κατά τη χρήση 2010 ανήλθαν σε 45.000 €, τότε έχουμε τα εξής:
 Κέρδη
45.000,00
Μείον απαλλασσόμενα κέρδη
30.000,00
Υπόλοιπο φορολογητέων κερδών
15.000,00
Μείον επιχειρηματική αμοιβή 15.000 Χ 50% =
7.500,00
Υπόλοιπο κερδών
7.500,00
Φόρος εταιρείας : 7.500 Χ 20%
1.500,00

Ομόρρυθμο μέλος Α΄ επιχειρηματική αμοιβή 7.500 Χ 50%= 3.750 €

3.750,00

Ομόρρυθμο μέλος Β’ επιχειρηματική αμοιβή 7.500 Χ 50%= 3.750 €

3.750,00

Παραθέτουμε  συμπληρωμένους τους  σχετικούς πίνακες από το έντυπο Ε5 προς διευκόλυνση των αναγνωστών.
 
Στον πίνακα Δ΄ στη δεύτερη  σελίδα του εντύπου, έχουμε:
Σημείωση:  Στον κωδικό 530 αναγράφουμε το ποσό των 30.000,00 όπως προβλέπεται από την παρ. 7 του άρθρου 6 του ν.2238/1994.
 
 
Στον πίνακα Η΄ στην τρίτη σελίδα του εντύπου, έχουμε:

.


 


Σημείωση:  Στον πίνακα Η’ έχουν μεταφερθεί τα κέρδη από τον κωδικό 531 του πίνακα Δ’ (δηλαδή αυτά που προέκυψαν μετά την αφαίρεση των 30.000,00).

Στους
  πίνακες Θ΄ και Ι’  στην τρίτη σελίδα του εντύπου, έχουμε:


 

 
  

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ