Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί 05 Ιουνίου

9 Ιουνίου 2011

Όχι μείωση του αφορολόγητου ορίου αλλά...

Όχι μείωση του αφορολόγητου ορίου αλλά...

Κλιμακωτή έκτακτη εισφορά και αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης ελευθέρων επαγγελματιών


Κλιμακωτή έκτακτη εισφορά σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ με συντελεστές από 1%-4%.
Στο μέτρο εμπίπτουν όλοι οι φορολογούμενοι που δήλωσαν εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ φέτος (εισοδήματα 2010). Η εισφορά εκτιμάται ότι θα φέρει στο δημόσιο ταμείο έσοδα περίπου 2,4-2,5 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ η μείωση του αφορολόγητου, επειδή θα εφαρμοζόταν από το δεύτερο εξάμηνο του έτους, θα απέφερε επιπλέον εισπράξεις το πολύ 400 έως 500 εκατ. ευρώ.

7 Ιουνίου 2011

Παράταση έως 30 Ιουνίου οι δηλώσεις μέσω internet

Παράταση έως τις 30 Ιουνίου για την υποβολή μέσω ίντερνετ των φορολογικών δηλώσεων μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών καιφορολογούμενων με εισοδήματα από ακίνητα έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη προθεσμία έληγε στις 15 Ιουνίου.
Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι πολλοί φορολογούμενοι εγγράφονται στο σύστημα taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέσω ίντερνετ και προσέρχονται στις εφορίες για την παραλαβή του ειδικού κλειδάριθμου. Η παράταση των φορολογικών δηλώσεων ήταν αίτημα και των φορεών των φοροτεχνικών.Πηγή:capital.gr

Γιατί δεν έχουμε χρεοκοπήσει ακόμα;

Ο λόγος που δεν μας έχουν αφήσει ακόμα να κυρήξουμε στάση πληρωμών είναι προφανής! Τουλάχιστον για ότι αφορά τους ευρωπαίους εταίρους μας, είναι γνωστό ότι ο φόβος του ντόμινο που θα συμπαρασύρει ολόκληρη την ένωση στα τάρταρα, έχει μεγαλύτερο κόστος από την χρηματοδότηση μιας μικρής χώρας στην νοτιανατολική μεσόγειο!
...ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε γιατί η έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας σε ελληνικά ομόλογα (κρατικά και τραπεζικά) είναι μεγαλύτερη από 150 δις€.
Επίσης οι γερμανικές τράπεζες από σύνολο 62δις € σε κρατικά ομόλογα των PIGS, είναι «μέσα» με 23δις € ελληνικά κρατικά ομόλογα!

Αυτός είναι ο λόγος που η κα Μέρκελ κατηγορεί στον Ομπάμα τα διάφορα επενδυτικά Fund, τις επενδυτικές τράπεζες και οίκους αξιολόγησης για τη δημιουργία του φαύλου κύκλου του χρέους στην Ευρωζώνη και τον καλεί να πάρει μέτρα περιορισμού τους!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ