Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί 10 Ιουλίου

11 Ιουλίου 2011

Έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή των κορυφαίων της ΕΕ


Κρίσιμη, έκτακτη σύσκεψη
Έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή των κορυφαίων της ΕΕ πριν το Eurogroup συγκαλεί σήμερα το πρωί ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι. Σε αυτή θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο επίτροπος Όλι Ρεν, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο ισχυρός άνδρας της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ.
Στη σύσκεψη θα συζητηθεί η στασιμότητα που παρουσιάζεται στην προσπάθεια να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πακέτο για την Ελλάδα, αλλά και η ανησυχία που προκαλεί η επίθεση των αγορών στην Ιταλία, καθώς εντείνονται οι φόβοι για μετάδοση της κρίσης χρέους. Ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντερκ Ντε Μπάκερ, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για μια έκτακτη σύνοδο αλλά για μια συνάντηση με σκοπό τον συντονισμό των θέσεων όπως έχει γίνει και στο παρελθόν.
Οι αντικρουόμενες απόψεις μέσα στην ευρωζώνη συνεχίζονται, κυρίως για το θέμα της συμμετοχής των ιδιωτών, με τους οίκους αξιολόγησης να προειδοποιούν ότι θα θεωρήσουν ως επιλεκτική χρεοκοπία οποιαδήποτε συμφωνία για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων με νέα μεγαλύτερης διάρκειας, προειδοποίηση που φέρνει και πάλι στο φως νέα σενάρια για επαναγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά μέσω του ευρωπαϊκού ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι προειδοποιούν ότι κάθε συζήτηση για βοήθεια θα κριθεί από την πιστή εφαρμογή των μέτρων του μεσοπρόθεσμου. Ο υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας Άντερς Μποργκ τόνισε για το θέμα: "Το βασικό ζήτημα είναι εάν θα δούμε εφαρμογή των αποφάσεων που ελήφθησαν από την ελληνική κυβέρνηση και αν θα υπάρξει πολιτική θέληση για την εφαρμογή. Το χρέος παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα και σε αυτό το πλαίσιο, αν θέλουμε να επιστρέψουμε στις αγορές, θα πρέπει να κάνουμε κάτι για να αποκαταστήσουμε την εξυπηρέτηση του χρέους. Η μείωση των επιτοκίων και η παροχή των εγγυήσεων είναι μεταξύ των επιλογών που θα πρέπει να εξεταστούν."
Υπέρ της επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους για μια επταετία με την ίδια αξία των ομολόγων και με τα ίδια επιτόκια τάχθηκε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, τονίζοντας ότι είναι καλύτερη λύση από την ανταλλαγή ομολόγων που θα εκληφθεί ως χρεοκοπία και πρόσθεσε: "Περιμένω πως οι πιστωτές θα συμφωνούσαν σε αυτή την λύση, καθώς θα τους αφήσει με την ίδια αξία των ομολόγων και τα ίδια επιτόκια.
Παράλληλα, θα δώσει χρόνο στην Ελλάδα για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις". Μέτρα για την ανάπτυξη ζητούν τόσο ο σύμβουλος του ΔΝΤ, Ζου Μιν, όσο και ο επικεφαλής των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμάγιερ, ο οποίος τόνισε: "Φυσικά η Ελλάδα φέρει την κύρια ευθύνη για την κατάσταση. Για το λόγο αυτό η ετοιμότητα της κυβέρνησης στην Αθήνα για αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία αποτελεί προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Όμως μόνον ο περιορισμός των δαπανών δεν δημιουργεί ανάπτυξη. Και χωρίς ανάπτυξη η χώρα δεν θα μπορέσει ξανά να σταθεί στα πόδια της. Γι' αυτό η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως επενδύσεις".
πηγή mega

Επιστολή σχετικά με τη σύνθεση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου

Επιστολή σχετικά με τη σύνθεση του  Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου απέστειλε σήμερα Δευτέρα στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
"Κύριε Πρόεδρε,
Προκειμένου να καταστεί δυνατή η έναρξη λειτουργίας του «Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» και προκειμένου να εκφράσει την γνώμη της η αρμόδια Επιτροπή του άρθρου 49Α Κανονισμού της Βουλής, όπως προβλέπεται από την παρ. 1 του άρθρου 3 του Ν.3986/2011 (ΦΕΚ Α΄152), θέτω υπόψη σας τα πρόσωπα που προτείνονται για τη συγκρότηση του Δ.Σ. του Ταμείου.

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου προτείνεται ως εξής:

1. Πρόεδρος: Ιωάννης Κουκιάδης, Ομότιμος Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην Υπουργός, πρώην Ευρωβουλευτής, πρώην Πρόεδρος Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, πρώην Πρόεδρος Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.
2. Διευθύνων Σύμβουλος: Kωνσταντίνος Μητρόπουλος: διδάκτωρ του London Business School, στέλεχος επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, με ιδιαίτερη εμπειρία στη Διοίκηση έργων (project management) και στη διαχείριση χαρτοφυλακίων, Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αγγλικού Chamber of Commerce .
3.Εντεταλμένος Σύμβουλος (εκτελεστικό μέλος): Ανδρέας Ταπραντζής, διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στέλεχος επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, πρώην Γενικός Διευθυντής και  Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΤΑ, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ταχυδρομικού Συμβουλίου
4. Αντώνιος Βαρθολομαίος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Fordham της Νέας Υόρκης, στέλεχος επιχειρήσεων, πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΔΑΠ, με εμπειρία σε θέματα πιστοδοτήσεων, κεφαλαιαγοράς, κτηματαγοράς και ανάπτυξης ακινήτων καθώς και τιτλοποίησης στεγαστικών δανείων.
5. Άννα Ζωηρού, οικονομολόγος, σύμβουλος επιχειρήσεων, επιστημονική σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
 Παρακαλώ θερμά, κύριε Πρόεδρε, να κινηθούν ταχύτατα οι σχετικές διαδικασίες, προκειμένου να καταστεί δυνατή στις αμέσως επόμενες ημέρες η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου και η άμεση έναρξη λειτουργίας του Ταμείου.

                                                                                                Ευάγγελος Βενιζέλος

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ