Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί 07 Αυγούστου

11 Αυγούστου 2011

Προσπάθεια να ξαναχαμηλώσει ο ΦΠΑ στον χώρο της εστίασης...


Προσπάθεια να ξαναχαμηλώσει ο ΦΠΑ στον χώρο της εστίασης εάν...

 
Με αφορμή τις σφοδρές αντιδράσεις που προκαλεί η επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ στον χώρο της εστίασης (ακόμα και στα «λαϊκά» ταχυφαγεία) στο 23%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέσυρε χθες μία άποψη που είχε πρωτοεμφανίσει παραμονές της ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο και ενώ είχε μόλις οριστεί αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών:
Ότι στη διαδικασία σύνταξης του νέου φορολογικού, που θα ολοκληρωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, θα γίνει προσπάθεια να ξαναχαμηλώσει ο εν λόγω ΦΠΑ, υπό την προϋπόθεση 
  • ότι αφενός θα βρεθούν ισοδύναμοι (προσδοκώμενοι) πόροι και 
  • αφετέρου θα έχει παρατηρηθεί βελτίωση στην πορεία των εσόδων.

Για τον λόγο αυτό χαρακτήρισε δημοσίως (Real fm) «παράλογη και άδικη» την εκτίναξη του ΦΠΑ στην εστίαση, για να προσθέσει ωστόσο ότι είναι «προσωρινά αναγκαίο» διότι η χώρα πρέπει να εμφανισθεί συνεπής στις υποχρεώσεις της. 
 

πηγή:capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Καταβολή της σύνταξης ΙΚΑ σε 1480 νεκρούς συνταξιούχους

Ανακαλύφθηκαν 1.480 περιπτώσεις συνταξιούχων που ενώ είχαν αποβιώσει, συνεχιζόταν η καταβολή των συντάξεών τους, από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Καταβολή της σύνταξης ΙΚΑ σε 1480 νεκρούς συνταξιούχους
Το συνολικό μάλιστα ποσό που έλαβαν παράνομα άτομα τα οποία δεν ήταν δικαιούχοι ανέρχεται στο ποσό του 1.882.282,17 ευρώ.
Μετά τον εντοπισμό των περιπτώσεων αυτών, υπηρεσίες του Ιδρύματος προχώρησαν άμεσα στις προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να διακοπεί η καταβολή της σύνταξης και να καταλογιστούν τα ποσά που εισπράχθηκαν παράνομα.
Παράλληλα, η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έδωσε περαιτέρω οδηγίες στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος για τη σύνταξη μηνυτήριων αναφορών κατά των προσώπων που εισέπραξαν τις συντάξεις.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι έλεγχοι συνεχίζονται, ενώ ήδη από την 1η Ιουλίου έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του μέτρου της ετήσιας απογραφής όλων των συνταξιούχων.

Διήμερη απεργία στις 23 και 24 Αυγούστου οι εφοριακοί

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας εφοριακών κ. Σταυράκη υπενθύμησε ότι και οι εργαζόμενοι στις εφορίες διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις αποδοχές τους και γι αυτο τον λογο έχουν προκηρύξει διήμερη απεργία στις 23 και 24 Αυγούστου.
Τόνισε ότι το έργο που πρέπει να φέρουν εις πέρας οι εφοριακοί είναι τεράστιο τη στιγμή που οι ίδιοι βρίσκονται σε καθεστώς εντατικής εργασίας και πρόσθεσε: "τα χρέη των φορολογούμενων είναι βεβαιωμένα και οποιαδήποτε καθυστέρηση στην καταβολή τους επιβαρύνεται με επιπλέον προσαυξήσεις".

πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ