Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Μια δόση μέχρι το νέο μνημόνιο...

18 Ιουνίου 2012

Μια δόση μέχρι το νέο μνημόνιο...


Μια δόση μέχρι το νέο μνημόνιο...


Το 2ο Μνημόνιο που θεσπίστηκε τον Μάρτιο είναι... κλινικά νεκρό στους πιο πολλούς διαρθρωτικούς του στόχους (αποκρατικοποιήσεις, τράπεζες, αγορές κλπ.) αλλά το δημοσιονομικό σκέλος (πρωτογενές έλλειμμα) προς το παρόν είναι εντός στόχων. Έτσι, έχει πέσει στο τραπέζι, με βάση μόνο αυτό το κριτήριο, να δοθεί ένα ποσό που να μην τραβήξει το «χαλί» από τη νέα κυβέρνηση, έως ότου ολοκληρωθούν δύσκολες διαπραγματεύσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Μια δόση μέχρι το νέο μνημόνιο...
Μια δόση μέχρι το νέο μνημόνιο...

Διαφορετικά, η ΕΕ θα καλύπτει μόνο το εξωτερικό «άνοιγμα» της χώρας, η οποία θα πρέπει να τα βγάλει πέρα με τα έσοδά της, δηλαδή με τον κίνδυνο των... έναντι σε μισθούς και συντάξεις προ των πυλών.

Ο χρόνος για τα διαθέσιμα του ελληνικού δημοσίου μετρά ανάστροφα, με τις εκτιμήσεις της απερχόμενης κυβέρνησης να κάνουν λόγο για λεφτά έως τις 20- 21 Ιουλίου (όταν θα πρέπει να πληρωθούν οι προκαταβολές για μισθούς και συντάξεις Αυγούστου) και τις ληξιπρόθεσμες (και μη) οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες να γιγαντώνονται στερεύοντας την αγορά και προκαλώντας τεράστια προβλήματα σε ταμεία και νοσοκομεία.

Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ακόμη και στο σενάριο του άμεσου σχηματισμού κυβέρνησης, θα είναι χρονοβόρες: αμέσως μετά το σχηματισμό κυβέρνησης και τις προγραμματικές δηλώσεις θα κατέβει για συζητήσεις και για τσεκάρισμα του Μνημονίου.

Η πρώτη κάθοδος υπολογίζεται περί το τέλος του Μήνα. Η τρόικα -στο πιο ταχύ σενάριο- θα λάβει τα στοιχεία για να αρχίσει να γράφει την έκθεση προόδου. Η έκθεση θα πρέπει να επικυρωθεί (μαζί με αναθεώρηση Μνημονίου) και να περάσει προς έγκριση από τη σύνοδο υπουργών Οικονομικών και από το ΔΣ του ΔΝΤ.http://www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ