Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Μελέτη για περικοπές δαπανών από ΚΕΠΕ.

19 Ιουνίου 2012

Μελέτη για περικοπές δαπανών από ΚΕΠΕ.

Μελέτη για περικοπές δαπανών από ΚΕΠΕ.

Πλαφόν συντάξεων 2.400 ευρώ


Τη μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για τις περικοπές δαπανών θα βρει στο γραφείο του ο νέος υπουργός Οικονομικών, στις προτεραιότητες του οποίου θα είναι εκ των πραγμάτων η λήψη μέτρων 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 - 14. Το Κέντρο, μεταξύ άλλων, έχει υπολογίσει ότι μπορεί να εξοικονομηθεί 1 δισ. ευρώ εάν τεθεί πλαφόν 2.400 ευρώ στο σύνολο των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) που λαμβάνει ένας συνταξιούχος.

Επίσης, 1,1 δισ. ευρώ μπορεί να εξοικονομηθεί από λειτουργικές και άλλες δαπάνες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και 1,2 δισ. στην κεντρική διοίκηση.
Σημαντικό όφελος θα προκύψει από την περαιτέρω αύξηση της χρήσης γενοσήμων φαρμάκων. Εάν καταργηθούν οι θέσεις συμβούλων των αιρετών θα εξοικονομηθούν 130 εκατ. ευρώ, ενώ εάν μειωθούν κατά 50% τα επιδόματα γραφείων και κατοικίας των βουλευτών και καταργηθούν οι αποζημιώσεις για συμμετοχή σε επιτροπές, το όφελος θα είναι 6,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Αλλα 6 εκατ. ευρώ μπορεί να εξοικονομήσει το κράτος εάν κλείσει το κανάλι της Βουλής, ενώ ανάσα 280 εκατ. ευρώ θα δώσει στον προϋπολογισμό η αναβολή της δόσης των αναδρομικών στους δικαστικούς.http://news.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ