Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Οι στήριξη της Κύπρου στα χέρια της τρόϊκα.

26 Ιουνίου 2012

Οι στήριξη της Κύπρου στα χέρια της τρόϊκα.

Οι στήριξη της Κύπρου στα χέρια της τρόϊκα.

Τη διενέργεια συζητήσεων με τις κυπριακές αρχές, προκειμένου να εξεταστούν οι όροι της στήριξης προς την Κύπρο και οι πτυχές του οικονομικού προγράμματος που θα εκπονηθεί, ανέθεσε το Eurogroup στην τρόικα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν.

Όπως διευκρίνισε ο Αμαντέου Αλταφάζ στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, τις σχετικές εργασίες θα διευθύνει ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Σημείωσε επίσης ότι το Eurogroup θα κληθεί να λάβει αποφάσεις είτε στη συνεδρίαση της 9ης Ιουλίου, είτε νωρίτερα, όπως έχει συμβεί συχνά κατά το παρελθόν με άλλα κράτη, μέσω τηλεδιάσκεψης.


Ενα πρόγραμμα που θα αφορά τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τα δημοσιονομικά μεγέθη της Κύπρου

Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν αποσαφήνισε ακόμη ότι, εάν συμφωνηθεί ένα πρόγραμμα που θα αφορά τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τα δημοσιονομικά μεγέθη της Κύπρου, τότε θα ισχύσει ό,τι έχει αποφασιστεί και με την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, δηλαδή ένα πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετέχουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Η κυπριακή κυβέρνηση, την ίδια ώρα, εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη για τους όρους της οικονομικής βοήθειας που θα χορηγηθεί στην Κύπρο, μετά από την υποβολή της αίτησης της Λευκωσίας για ένταξη στο μηχανισμό στήριξης.

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι από τις επαφές που έχουν γίνει μέχρι τώρα, φαίνεται πως δεν θα τεθεί θέμα αύξησης του εταιρικού φόρου. Ο κ. Στεφάνου διευκρίνισε ακόμη ότι ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης για ένταξη στον μηχανισμό, η Κύπρος αναμένει και τις απαντήσεις για διακρατικό δάνειο, το οποίο θα δώσει στη χώρα, μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ.

Σε ό,τι αφορά το ύψος της βοήθειας, επισήμανε ότι στην απόφαση για υποβολή αίτησης στο μηχανισμό στήριξης δεν γίνεται αναφορά σε ποσά, καθώς αυτά είναι ζητήματα που θα προκύψουν μέσα από τη διαβούλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ