Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί ΟΟΣΑ : η Ελλάδα θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του πακέτου διάσωσής της.

18 Ιουνίου 2012

ΟΟΣΑ : η Ελλάδα θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του πακέτου διάσωσής της.

ΟΟΣΑ : η Ελλάδα θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του πακέτου διάσωσής της.


Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ βρίσκεται από χθες στο Λος Κάμπος του Μεξικού εν όψει της συνόδου κορυφής των είκοσι πλουσιότερων χωρών της υφηλίου (G20) σήμερα και αύριο. Σε συνέντευξή του χθες νωρίς το πρωί τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του πακέτου διάσωσής της, εάν αυτό σημαίνει την παραμονή της στην ευρωζώνη. Όπως σημείωσε ο 'Ανχελ Γκουρία, εάν η επόμενη ελληνική κυβέρνηση επιλέξει να παραμείνει στην ευρωζώνη, είναι πιθανό να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του πακέτου διάσωσής της, που έχει προσφέρει η ΕΕ και το ΔΝΤ.

«Είναι ένα σενάριο που βλέπω πιθανό και, εάν αυτή είναι η προϋπόθεση για να παραμείνει η Ελλάδα και να προχωρήσει, θα έλεγα ότι είναι κάτι που πρέπει να επιχειρηθεί», υπογράμμισε ο 'Ανχελ Γκουρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα η Γερμανίδα καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ είχε αποκλείσει κάθε διαπραγμάτευση των όρων του πακέτου διάσωσης, τονίζοντας ότι η επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στις δεσμεύσεις της.

Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ επισήμανε ότι οι ηγέτες των μεγάλων πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για παραμονή στην ευρωζώνη. «Συνεπώς, δεν αποκλείω να γίνει κάποια αναπροσαρμογή των όρων διάσωσης, για να δοθεί περισσότερος χρόνος ή για να δοθεί περισσότερη έμφαση σε ορισμένα από τα μέτρα», πρόσθεσε.

«Εάν ο καθένας από τους υποψήφιους λέει ότι θέλει την παραμονή στην ευρωζώνη, τότε αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Πριν από ένα μήνα αναρωτιόμασταν "Τι θα γινόταν, αν;"» τόνισε ο 'Α. Γκουρία.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, η Ευρώπη διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, αλλά πρέπει «να συντονίσει καλύτερα» τις αποφάσεις της. «Η Ευρώπη διαθέτει τα μέσα, τους θεσμούς και το σθένος για να αντιμετωπίσει τη δημοσιονομική κρίση, αλλά η βούληση αυτή δεν εκφράζεται κατά τρόπο σωστό και επαρκώς σαφή, εξαιτίας των προβλημάτων λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμών», σημείωσε ο 'Α. Γκουρία.

Οι δηλώσεις Γκουρία στο πλαίσιο της κρίσιμης συνόδου κορυφής των G20 υπογραμμίζουν τις διεθνείς ανησυχίες σχετικά με το ρόλο της ευρωζώνης και τις ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα.

Ο Ρόμπερτ Ζέλικ αποκάλυψε ότι στη σύνοδο κορυφής της G20 θα προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ενός οικονομικού κραχ στην Ευρώπη, το οποίο θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τις αναπτυγμένες χώρες.

Πηγή: express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ