Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Goldman Sachs: τρία για την Ελλάδα.

5 Ιουνίου 2012

Goldman Sachs: τρία για την Ελλάδα.

Goldman Sachs: τρία για την Ελλάδα.

Τρία διαφορετικά σενάρια αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα παρουσιάζει σε έκθεσή της η Goldman Sachs, με την παραμονή της Ελλάδος στην ευρωζώνη να φαντάζει ως το πλέον επικρατέστερο.

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο της Goldman Sachs

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο της Goldman Sachs

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο της Goldman Sachs η νέα ελληνική κυβέρνηση που θα βγει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν θα επιλέξει ούτε την έξοδο από το ευρώ, ούτε θα συμφωνήσει άνευ όρων στο σημερινό πρόγραμμα της Ε.Ε/ΔΝΤ. Αυτό θα οδηγήσει σε μια παύση πληρωμών από την Τροϊκα, αλλά από μόνο του δεν θα είναι έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς οι ελληνικές Τράπεζες θα έχουν πρόσβαση στην ΕΚΤ.

Το δεύτερο σενάριο- της γρήγορης εξόδου- της Goldman αναφέρει ότι, αν η Ελλάδα εξέλθει μονομερώς και παρουσιάσει την δική της ισοτιμία, τότε η ΕΚΤ θα σταματήσει τις ροές ρευστότητας προς την Ελλάδα.

Το τρίτο και τελευταίο σενάριο προβλέπει την αργή έξοδο της Ελλάδος από τη ζώνη του ευρώ, το οποίο σύμφωνα με την Goldman Sachs αποτελεί το λιγότερο πιθανό σενάριο σε σχέση με το πρώτο και το πιο πιθανό έναντι του δεύτερου.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ένας νόμιμος μηχανισμός ώστε να αναγκάσει την Ελλάδα να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, οι Ευρωπαίοι θα αρνηθούν στις ελληνικές τράπεζες την πρόσβαση στους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
http://www.sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ