Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί ΠΑΡΑΤΑΣΗ έως το τέλος Ιουλίου για την υποβολή των ηλεκτρονικών φορολογικών δηλώσεων 2012.

11 Ιουλίου 2012

ΠΑΡΑΤΑΣΗ έως το τέλος Ιουλίου για την υποβολή των ηλεκτρονικών φορολογικών δηλώσεων 2012.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ έως το τέλος Ιουλίου για την υποβολή των ηλεκτρονικών φορολογικών δηλώσεων 2012.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ έως το τέλος Ιουλίου σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών στην προθεσμία για την υποβολή των ηλεκτρονικών φορολογικών δηλώσεων 2012. Η προθεσμία λήγει κανονικά στις 16 Ιουλίου, αλλά μάλλον θα παραταθεί, καθώς πολλοί φορολογούμενοι δεν έχουν λάβει ακόμα ταχυδρομικά τους κλειδαρίθμους που είναι απαραίτητοι για την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας στο TAXISnet.

Όπως δήλωσε χθες ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Θ. Θεοχάρης είναι πιθανό να δοθεί ολιγοήμερη παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αλλά σε κάθε περίπτωση η καταληκτική ημερομηνία δεν θα οριστεί πέραν της 31ης Ιουλίου. Προφανώς το υπουργείο Οικονομικών δεν θέλει να δώσει μια παράταση μεγάλης διάρκειας, η οποία θα καθυστερήσει τις εισπράξεις φορολογικών εσόδων.
Ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων κάλεσε τους πολίτες να επισπεύσουν την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, λέγοντας πως εάν υπάρξει μαζική υποβολή δηλώσεων κοντά στην καταληκτική προθεσμία ενδέχεται να υπάρξει κίνδυνος υπερφόρτωσης του TAXIsnet. Όπως εξήγησε, «μέχρι σήμερα υπάρχουν 300.000 δηλώσεις αποθηκευμένες στο σύστημα που δεν έχουν κατατεθεί, ενώ το τελευταίο διήμερο κατατίθενται 85.000 δηλώσεις ημερησίως. Μέχρι τη 16η Ιουλίου θα πρέπει να έχουν κατατεθεί ακόμη 3 εκατ. δηλώσεις».

Υπενθυμίζεται ότι εάν η εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης γίνει τον Ιούλιο, τότε ο φόρος θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις, τον Αύγουστο, τον Οκτώβριο και το Δεκέμβριο. Εάν η εκκαθάριση γίνει τον Αύγουστο, τότε το ποσό θα πρέπει να πληρωθεί σε δύο δόσεις, μία το Σεπτέμβριο και μία το Νοέμβριο.http://www.inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ