Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Συνάντηση Ράιχενμπαχ με Κ.Χατζηδάκη για την απεμπλοκή κονδυλίων της ΕΤΕπ.

3 Ιουλίου 2012

Συνάντηση Ράιχενμπαχ με Κ.Χατζηδάκη για την απεμπλοκή κονδυλίων της ΕΤΕπ.

Συνάντηση Ράιχενμπαχ με Κ.Χατζηδάκη για την απεμπλοκή κονδυλίων της ΕΤΕπ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης και του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων βρέθηκαν η πρόοδος του ΕΣΠΑ, η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η τεχνική βοήθεια σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων.

Ειδικότερα όσον αφορά στο ΕΣΠΑ, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Χατζηδάκης, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ζητήματα ρευστότητας. Σύμφωνα με τον υπουργό επί τάπητος τέθηκε συγκεκριμένα η ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και η ιδέα για τη δημιουργία ενός ελληνικού επενδυτικού Ταμείου.

Σχετικά με την απλούστευση επιχειρηματικού περιβάλλοντος

Σχετικά με την απλούστευση επιχειρηματικού περιβάλλοντος, διαπιστώθηκε ότι αν και έχουν γίνει κάποια βήματα στις εξαγωγές και στη μείωση της γραφειοκρατίας για τις αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων, υπάρχουν άλλοι τομείς όπως είναι οι δημόσιες προμήθειες στις οποίες διαπιστώνεται καθυστέρηση προσαρμογής.

Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι ο συγκεκριμένος τομέας δεν είναι αρμοδιότητα της Task Force, ούτε αρμοδιότητα του υπουργείου του. Σημείωσε πάντως ότι υπάρχουν διάφορες επιχειρήσεις οι οποίες είναι υπό αποκρατικοποίηση και ανήκουν στον τομέα ευθύνης του υπουργείου Ανάπτυξης. Στην περίπτωση αυτή, εξήγησε θα πρέπει να ληφθούν ρυθμιστικά μέτρα, προκειμένου να λειτουργεί ομαλά η αγορά όταν οι εταιρείες αυτές θα αποκρατικοποιηθούν.

Παράλληλα, ο υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για άμεση προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. «Ακόμη κι αν δεν υπήρχε η Task Force κι αν δεν υπήρχε οποιοσδήποτε άλλος, εμείς έπρεπε να προχωρήσουμε διαρθρωτικές αλλαγές για να προχωρήσει μπροστά η Ελλάδα, να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό της πρόβλημα και το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας», τόνισε. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με την Ομάδα Δράσης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι τα στελέχη της «δεν είναι ελεγκτές», αλλά «συνεργάτες της κυβέρνησης».

Από την πλευρά του, ο κ. Ράιχενμπαχ χαιρέτισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης όσον αφορά στην επίτευξη προόδου στα θέματα που συζητήθηκαν. Διευκρίνισε ακόμη ότι ο δικός του ρόλος είναι να εντείνει τη συνειδητοποίηση ως προς τα θέματα αυτά και να συνδράμει την κυβέρνηση προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση ώστε να εξασφαλιστεί και η στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ