Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Λήγει η σιωπηρή παράταση του υπουργείου Οικονομικών στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στις 8:00.

6 Αυγούστου 2012

Λήγει η σιωπηρή παράταση του υπουργείου Οικονομικών στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στις 8:00.

Λήγει η σιωπηρή παράταση του υπουργείου Οικονομικών στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στις 8:00.

Λήγει η σιωπηρή παράταση του υπουργείου Οικονομικών στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στις 8:00.

Μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή δεκάδες χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις δεν είχαν υποβληθεί ενώ το υπουργείο Οικονομικών προειδοποιεί ότι οι φορολογούμενοι που είναι εκπρόθεσμοι θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου δηλαδή πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής και απώλεια του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος.

Όσοι συνεχίσουν να αγνοούν την υποχρέωση υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το 2012, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόσθετο φόρο 500 ευρώ και προσαυξήσεις λόγω εκπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης, καθώς και προσαυξήσεις 1% το μήνα στον αναλογούντα φόρο.


Η παράταση θα εξαρτηθεί από το ρυθμό υποβολής των περίπου 50.000 δηλώσεων που απομένουν. Μόνο κατά τη χθεσινή ημέρα υποβλήθηκαν συνολικά 40.000 δηλώσεις και άρα υπάρχει το περιθώριο να προσαρμοστούν όλοι ώστε να ολοκληρωθεί χωρίς συνέπειες γι’ αυτούς η διαδικασία υποβολή των δηλώσεων.

Διασταυρώσεις από τη ΓΓΠΣ  • τις δηλώσεις Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών που υποβάλλουν οι επιχειρήσεις στην εφορία και στις οποίες αναγράφεται ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου κάθε μισθωτού που απασχολούν, με τα ΑΦΜ για τα οποία δεν υποβλήθηκε φορολογική δήλωση,
  • το περιουσιολόγιο ακινήτων που έχει «οικοδομήσει» το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της επιβολής του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας. Ειδικότερα, θα εντοπισθούν φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν ακίνητα αλλά δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση.
  • Επίσης, θα γίνει διασταύρωση μεταξύ των στοιχείων για τις δαπάνες ενοικίων που έχουν δηλώσει οι ενοικιαστές και των αντίστοιχων δηλώσεων εισοδήματος των ιδιοκτητών.


Αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος σε περισσότερες δόσεις από τις 3 δόσεις.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει την αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος σε περισσότερες δόσεις από τις 3 δόσεις που ισχύουν μέχρι στιγμής. Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί φορολογούμενοι λαμβάνουν φουσκωμένα τα εκκαθαριστικά τους, ενώ πολλοί καλούνται να πληρώσουν διπλάσιους φόρους από αυτόυς που πλήρωσαν πέρυσι. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που μέχρι και πέρυσι συγκαταλέγονταν στο στο αφορολόγητο και φέτος καλούνται να πληρώσουν φόρους ακόμη και 700 ευρώ.

Τι θα γίνει όμως με όσους έχουν ήδη καταβάλει την πρώτη δόση, ή με όσους έχει σταλεί το εκκαθαριστικό με την πρώτη δόση;


Είναι γεγονός πως σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των φορολογουμένων έχουν σταλεί ήδη τα εκκαθαριστικά με την πρώτη δόση, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί οι οποίοι έχουν ήδη πληρώσει την πρώτη δόση. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει το ποσό της πρώτης δόσης να πληρωθεί κανονικά και στη συνέχεια όταν ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών ο τελικός αριθμός των δόσεων, τότε θα γίνει διακανονισμός για το υπόλοιπο ποσό.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει την απόφαση για τη ρύθμιση σε πολλές δόσεις της καταβολής του φόρου εισοδήματος που προκύπτει από τα φετινά εκκαθαριστικά προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην εξόφλησή του. Αν και τις τελευταίες ημέρες είχε αναφερθεί πως το υπουργείο προωθούσε την αποπληρωμή των φόρων σε 10 δόσεις, επικρατέστερο φαίνεται να είναι το σενάριο για 7 δόσεις.
http://www.newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ