Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Ποιους φόρους και τέλη περιμένουμε στη συνέχεια;

23 Αυγούστου 2012

Ποιους φόρους και τέλη περιμένουμε στη συνέχεια;

Ποιους φόρους και τέλη περιμένουμε στη συνέχεια;

Πρώτη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων

Το πρώτο «ραβασάκι» θα έρθει τον Αύγουστο, (σε όσους δεν το έλαβαν τον Ιούλιο) από τη ΔΕΗ, το οποίο, εκτός από το λογαριασμό του ρεύματος, θα περιλαμβάνει και την πρώτη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων:
Φέτος θα εξοφληθεί σε πέντε δόσεις και από το οποίο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προσδοκά έσοδα ύψους 1,7 δισ. ευρώ, ενώ ακόμη 1 δισ. ευρώ αναμένει από το ΦΑΠ του 2010 και του 2011.

Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων. εετηδε οδηγίες και διευκρινήσεις.
Το εετηδε προσδιορίζεται από την επιφάνεια των ηλεκτροδοτούμενων χώρων, την τιμή ζώνης και το συντελεστή παλαιότητας, όπως αναφέρονται στον υπολογισμό του ΤΑΠ που υπάρχει στο φύλλο «Ανάλυσης λογαριασμών Δήμου-ΕΡΤ» κάθε διμηνιαίου λογαριασμού της ΔΕΗ. Τα ανωτέρω στοιχεία πολλαπλασιάζονται επί τον συντελεστή του ειδικού τέλους, η κλίμακα του οποίου, ανάλογα με την τιμή ζώνης της περιοχής όπου βρίσκεται το κάθε ακίνητο, κυμαίνεται από 0,5 ευρώ/τ.μ. έως και 16 ευρώ/τ.μ.

ΦΑΠ, ΕΕΤΗΔΕ, Ε9
ΦΑΠ, ΕΕΤΗΔΕ, Ε9


Αποστολή του ΦΑΠ 2010 και 2011, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, τον Σεπτέμβριο.

Έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία όλων των στοιχείων που έχουν υποβληθεί και κυρίως των εντύπων Ε9 με τα δεδομένα των ακινήτων κάθε υπόχρεου, προκειμένου να μην προκύψουν λάθη ή επιβαρύνσεις σε χωρισμένα ζευγάρια ή σε όσα βρίσκονται σε διάσταση.

Ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2010

Ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2010 θα σταλεί σε 170.000 ιδιοκτήτες ακινήτων με ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000. Το ποσό του φόρου που θα εισπραχθεί από τους εν λόγω φορολογούμενους υπολογίζεται να ανέλθει σε 400 εκατ. ευρώ, δηλαδή μέση πληρωμή φόρου 2.350 ευρώ.

Ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2011

Ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2011, θα σταλεί σταδιακά μέσα στο πρώτο εξάμηνο ειδοποιητήρια σε περίπου 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έχουν ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Το μέσο ποσό πληρωμής θα ανέλθει σε 1.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται ότι θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία περίπου 600 εκατ. ευρώ.

Το Σεπτέμβριο αναμένεται το Ε9 για τις αλλαγές στα ακίνητα έως 1/1/2012

Επίσης, το Σεπτέμβριο αναμένεται να ανοίξει την ηλεκτρονική πύλη της, για να υποβληθούν οι αλλαγές που έχουν επέλθει στην ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων (έντυπο Ε9) έως και την 1η Ιανουαρίου 2012, ώστε μέχρι τον Οκτώβριο να έχουν καταγραφεί όλες οι αλλαγές και να αποσταλεί ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ