Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Μέρκελ: οι αρχές της ευρωζώνης διαθέτουν τα απαραίτητα μέτρα για τη σταθερότητα.

31 Αυγούστου 2012

Μέρκελ: οι αρχές της ευρωζώνης διαθέτουν τα απαραίτητα μέτρα για τη σταθερότητα.

Μέρκελ: οι αρχές της ευρωζώνης διαθέτουν τα απαραίτητα μέτρα για τη σταθερότητα.

ΤΗΝ πεποίθησή της ότι οι αρχές της ευρωζώνης διαθέτουν τα απαραίτητα μέτρα για τη σταθερότητα της περιοχής εξέφρασε χθες η καγκελάριος της Γερμανίας, 'Αγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη έμμεσα στον μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ESM.

Κατά τις συζητήσεις που είχε χθες με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι στο Βερολίνο, διαπιστώθηκε ότι η τρίτη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία δύναται να δρέψει καρπούς από την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι με τα σωστά εργαλεία μπορούμε να σταθεροποιήσουμε το ευρώ και να το καταστήσουμε ακόμη πιο δυνατό.
«Είμαστε σύμφωνοι στο γεγονός ότι έχουμε ένα φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα. Όμως έχουμε τα απαραίτητα μέτρα για να σταθεροποιήσουμε την ευρωζώνη» 
ανέφερε. Οι εκτιμήσεις αφορούν την επικείμενη λειτουργία του ESM, για τον οποίο έμμεσα ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε ότι «ορισμένα πράγματα δεν είναι δυνατά σήμερα, υπό τις δεδομένες συνθήκες, μπορεί όμως να γίνουν δυνατά αύριο, υπό διαφορετικές συνθήκες. Αλλαγές στις συνθήκες μπορεί να ζητηθούν», πρόσθεσε.

Σχετικά με την Ιταλία

Σχετικά με την Ιταλία, η κ. Μέρκελ ανέφερε: «Οι προσπάθειες σταθεροποίησης και το χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων της ιταλικής κυβέρνησης είναι εντυπωσιακά. Προσωπικά είμαι πεπεισμένη πως οι καρποί αυτών των μεταρρυθμίσεων θα έλθουν». «Τα επιτόκια των ιταλικών ομολόγων είναι πολύ υψηλά», παραδέχθηκε η 'Α Μέρκελ, τονίζοντας όμως πως είναι «βέβαιη πως η δράση του Μάριο Μόντι είναι θεμελιώδης στη συμβολή για τη μείωση των spreads». «Το spread μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας είναι πολύ υψηλό, όμως η δημοπρασία ιταλικών κρατικών τίτλων αναπτέρωσε τις ελπίδες: η ιταλική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Μάριο Μόντι έχει μια σημαντική συνεισφορά, γεγονός που σημαίνει πως το spread μπορεί να μειωθεί», πρόσθεσε.

Κατά τον Μάριο Μόντι οι αγορές «αρχίζουν να αναγνωρίζουν την επιτυχία» των μεταρρυθμίσεων στη χώρα του. Ο Ιταλός ηγέτης χαρακτήρισε επίσης «μήνυμα ελπίδας» τη χθεσινή δημοπρασία κρατικών ομολόγων, από όπου αντλήθηκαν 3,75 δισ. ευρώ, με τα επιτόκια σε πτώση. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας είχε προειδοποίησε ότι τα υψηλά spreads συνιστούν «σοβαρό πρόβλημα» για την Ιταλία, αλλά επίσης επισήμανε τον «κίνδυνο για τις χώρες που φαίνεται ότι επωφελούνται από αυτά», σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore. Αναφερόμενος στην πολιτική ατζέντα της Ιταλίας και τις βουλευτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για την άνοιξη του 2013, ο Μάριο Μόντι επανέλαβε ότι δεν έχει την πρόθεση να είναι υποψήφιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ