Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί H διαμάχη μεταξύ Apple και Samsung

28 Αυγούστου 2012

H διαμάχη μεταξύ Apple και Samsung

H διαμάχη μεταξύ Apple και Samsung


Λίγες μόλις μέρες μετά την εμφατική ήττα της Samsung Electronics στη νομική διαμάχη για θέματα πατεντών με την ανταγωνίστριά της Apple, οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν θα επηρεάσει το σημαντικότερο μέρος της σχέσης των δύο εταιρειών, καθώς η Samsung αποτελεί τον μοναδικό προμηθευτή της Apple για τα τσιπ που χρησιμοποιεί στο iPhone και το iPad.

Ενδεικτικό είναι ότι την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Samsung την Κυριακή στη Σεούλ διηύθυναν ο αντιπρόεδρος Κόι Τσι Σιανγκ και ο επικεφαλής του κλάδου κινητής τηλεφωνίας Τζέι Κέι Σιν, και όχι ο διευθύνων σύμβουλος της Samsung Κουόν Ο Χουν, η βασική αρμοδιότητα του οποίου είναι η διαχείριση των δραστηριοτήτων εξαρτημάτων.

Οι αναλυτές εκλαμβάνουν τη συγκεκριμένη κίνηση ως ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ της διατήρησης ενός εσωτερικού τείχους προστασίας μεταξύ των δραστηριοτήτων κινητών συσκευών και αυτών του κλάδου εξαρτημάτων.

Η Samsung αναμένεται να ασκήσει έφεση τόσο κατά της απόφασης του δικαστηρίου της Καλιφόρνιας, όσο και της αποζημίωσης του ενός δισ. δολαρίων προς την Apple, για την εκούσια παραβίαση καταχωρισμένων με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας χαρακτηριστικών του iPhone. Ωστόσο, η Samsung δεν επιθυμεί να θέσει σε κίνδυνο τη σύμβαση παροχής εξαρτημάτων με την Apple αξίας πολλών δισ. δολαρίων.Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ