Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος με δόσεις

15 Αυγούστου 2012

Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος με δόσεις

Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος με δόσεις 

Εκκαθάριση οικ.2012

pay taxes
Εκκαθάριση οικ.2012

Πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε 3 δόσεις, κάθε 2 μήνες.

Πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε 3 δόσεις, κάθε 2 μήνες (μαζί με έκτακτη εισφορά και τέλος επιτηδεύματος). Λόγω της αργοπορίας όμως στην υποβολή των δηλώσεων, οι περισσότεροι που θα λάβουν από τώρα και στο εξής εκκαθαριστικά έχασαν ήδη την πρώτη δόση και πρέπει να πληρώσουν το φόρο σε μόλις δύο, μέχρι τον Δεκέμβριο.

Πως πληρώνει κανείς;

Μπορείτε να πάτε στην τράπεζα και να πληρώσετε με βάση τον μοναδικό κωδικό αριθμό πληρωμής («ταυτότητα πληρωμής») που αναγράφει το εκκαθαριστικό τους, το οποίον τυπώθηκε και εστάλη από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε  6 ή 7 δόσεις, κάθε μήνα, για εισόδημα κάτω από τα 60.000€ και φόρο άνω των 300 ευρώ

Μπορείτε να επιλέξετε να πληρώσετε σε 6 ή 7 δόσεις, εφόσον ο συνολικός φόρος που σας έχει επιβληθεί είναι από 300 ευρώ και άνω και το συνολικό δηλωθέν εισόδημα δεν υπερέβη τα 60.000 ευρώ.
Οι δόσεις είναι μηνιαίες αλλά εκτείνονται μέχρι τον Φεβρουάριο.
Σημειώνεται ότι για να ενεργοποιηθεί το νέο σύστημα καταβολής τους φόρου με πολλές μηνιαίες δόσεις, θα πρέπει να ψηφιστεί πρώτα η σχετική νομοθετική ρύθμιση από την Βουλή, η οποία όμως αναμένεται να συνεδριάσει στις 23 Αυγούστου. Το υπουργείο Οικονομικών όμως ετοιμάζεται να εκδώσει ειδική απόφαση που να επιτρέψει στην ΓΓΠΣ να ξεκινήσει τις διαδικασίες, καθώς η επόμενη δόση για την πληρωμή φόρου εισοδήματος λήγει στις 31 Αυγούστου.

Πως πληρώνει κανείς;


Είτε υπέβαλαν ηλεκτρονικά την δήλωση είτε χειρόγραφα, μπορούν να ανατρέξουν στη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (www.taxisnet.gr), όπου σε λίγες ημέρες θα υπάρχει μία ειδική εφαρμογή στην κατηγορία «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ».

Εκεί θα ενημερωθούν σχετικά με τον αριθμό των δόσεων, το ύψος τους και την ημερομηνία πληρωμής. Τα μόνα στοιχεία που θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε είναι ο κωδικός που αναγράφεται στο εκκαθαριστικό σας και το ΑΦΜ σας. Με την εφαρμογή αυτή θα μπορούν να τυπώνουν κάθε μήνα το «κουπόνι» με ξεχωριστή ταυτότητα πληρωμής που τους ζητάει η τράπεζα.

Η έκπτωση της εφάπαξ πληρωμής του φόρου εισοδήματος

Υπενθυμίζεται ότι ισχύει ακόμα η δυνατότητα, για όσους έχουν και μπορούν, να πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος και να έχουν έκπτωση της τάξης του 1,5%.


Παραδείγματα εξόφλησης φόρου εισοδήματος


  1. Οι φορολογούμενοι που πλήρωσαν την πρώτη διμηνιαία δόση τον Ιούνιο και πρέπει να πληρώσουν τη δεύτερη διμηνιαία τον Αύγουστο, θα μπορούν να πληρώσουν σε 6 μηνιαίες δόσεις το υπόλοιπο ποσό. 
  2. Όσοι πλήρωσαν την πρώτη από τις διμηνιαίες δόσεις στις 31 Ιουλίου, μπορούν να μην πληρώσουν τον Αύγουστο και να συνεχίσουν να πληρώνουν το υπόλοιπο της οφειλής από το Σεπτέμβριο, επιμερισμένο σε 5 δόσεις. 
  3. Ουσιαστικά τις 7 μηνιαίες δόσεις μπορούν να αξιοποιήσουν μόνο παρέλαβαν το εκκαθαριστικό μέσα στο περασμένο Ιούλιο.
Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε ακόμα:

Ενημέρωση για την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το Οικονομικό Έτος 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ