Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Ενημέρωση για την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το Οικονομικό Έτος 2012

15 Αυγούστου 2012

Ενημέρωση για την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το Οικονομικό Έτος 2012

Ενημέρωση για την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το Οικονομικό Έτος 2012

Από σήμερα μέσω των εφοριών και από τα τέλη της εβδομάδας μέσω του Taxisnet θα μπορούν να ενημερώνονται οι φορολογούμενοι για το ύψος των δόσεων του φόρου που προκύπτει από τα εκκαθαριστικά σημειώματα.
Εκκαθάριση δηλώσεων οικ.έτους 2012

Το Taxisnet ενημερώθηκε από χθες για τον νέο τρόπο υπολογισμού των δόσεων αποπληρωμής του φόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Taxisnet ενημερώθηκε από χθες για τον νέο τρόπο υπολογισμού των δόσεων αποπληρωμής του φόρου.

Ωστόσο, οι υπόχρεοι θα μπορούν να ενημερωθούν για το ποσό της μηνιαίας δόσης τους είτε από τις εφορίες είτε μόνοι τους (μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Taxisnet) από την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή.

Επί του θέματος αναφέρθηκε και ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), κ. Χ. Θεοχάρης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι όσοι θέλουν να ενημερωθούν για το ύψος των δόσεών τους και δεν έχουν κωδικό πρόσβασης στο ηλεκτρονικό σύστημα θα μπορούν με το ΑΦΜ τους να βλέπουν το ύψος των δόσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο φόρος που προκύπτει από τα εκκαθαριστικά θα αποπληρώνεται πλέον σε 7 μηνιαίες και ισόποσες δόσεις έναντι 3 διμηνιαίων που ίσχυε. Η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 31 Αυγούστου, ενώ η τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2013. Επίσης, η ρύθμιση των 7 δόσεων αφορά όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000 ευρώ.

Εκτός ρύθμισης μένουν όσοι υπέβαλαν εκπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση, καθώς και εκείνοι που το ύψος του οφειλόμενου φόρου είναι κάτω από 300 ευρώ. Επίσης, στην τμηματική καταβολή του φόρου δεν υπάγονται τα χρέη στην εφορία που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα.
Τα αποτελέσματα από τις εκκαθαρίσεις των δηλώσεων

Πέραν αυτού, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν στην «Κ» ότι πλέον δεν είναι σημαντικός ο αριθμός των φορολογουμένων που δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση. Ειδικότερα, έχουν υποβληθεί 4,43 εκατ. φορολογικές δηλώσεις ηλεκτρονικά και άλλες 1,02 εκατ. στις εφορίες.
Συνολικά έχουν υποβληθεί 5,45 εκατ., ενώ η ΓΓΠΣ αναμένει από τις εφορίες άλλες περίπου 100.000 οι οποίες έχουν υποβληθεί στις ΔΟΥ χειρογράφως, άλλα δεν έχουν αποσταλεί στη Γενική Γραμματεία. Ετσι, οι φορολογικές δηλώσεις θα ξεπεράσουν τα 5,5 εκατ., αριθμός που κρίνεται ικανοποιητικός και αντιπροσωπευτικός της ελληνικής οικονομίας.

Ωστόσο, αυτές οι 100.000 φορολογικές δηλώσεις που βρίσκονται στις εφορίες θα πρέπει να έχουν αποσταλεί έως τα τέλη Αυγούστου στη ΓΓΠΣ, καθώς το υπουργείο Οικονομικών θέλει από τις αρχές Σεπτεμβρίου να ξεκινήσει τις διασταυρώσεις στοιχείων και να στείλει ειδοποιητήρια σε όσους εντοπίσει ότι φοροδιαφεύγουν ή φοροαποφεύγουν.

Επιπτώσεις σε όσους δεν έχουν υποβάλει δήλωση

 Σε ό,τι αφορά όσους δεν έχουν υποβάλει δήλωση, προβλέπονται τρεις σημαντικές επιπτώσεις:

1. Οταν την καταθέσουν, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής.

2. Θα χάσουν τη δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση αποπληρωμής του φόρου σε 7 μηνιαίες δόσεις και θα πρέπει να αποπληρώσουν τα χρέη τους σε 3 διμηνιαίες δόσεις.

3. Θα είναι οι πρώτοι που θα ελεγχθούν από τη ΓΓΠΣ, κατά τη διάρκεια των διασταυρώσεων στοιχείων που θα ξεκινήσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου.
http://news.kathimerini.gr

Διαβάστε ακόμα:

Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος με δόσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ