Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Στη Γερμανία ετοιμάζονται να πουν αντίο στην Αθήνα...

14 Αυγούστου 2012

Στη Γερμανία ετοιμάζονται να πουν αντίο στην Αθήνα...

Στη Γερμανία ετοιμάζονται να πουν αντίο στην Αθήνα

«Στη Γερμανία ετοιμάζονται να πουν αντίο στην Αθήνα [...] οι μεγάλες τράπεζες και οι πολιτικές παρατάξεις θεωρούν δεδομένη την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica την Τρίτη.

Όπως αναφέρεται σε ανταπόκριση της εφημερίδας από το Βερολίνο,
«ο γερμανικός πολιτικός χώρος αφήνει να εννοηθεί ότι θεωρεί την Ελλάδα ήδη χαμένη και ζητεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να υπερασπισθεί το ευρώ βάσει της άποψης της Bundesbank, όχι αγοράζοντας τα ομόλογα των ασθενέστερων χωρών».

«Στα παρασκήνια οι μεγάλες τράπεζες τα έχουν ετοιμάσει όλα. Έχουν ήδη αρχίσει να επεξεργάζονται τα σενάρια για τους επόμενους 12 ή και 18 μήνες»,
γράφει η εφημερίδα, με αναφορά και σε γερμανικά δημοσιεύματα.
Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι
«η πολιτική που εύχονται τα γεράκια της Βαυαρίας, το να δοθεί με την περίπτωση της Ελλάδας, ένα μάθημα και να παραδειγματισθούν οι υπόλοιποι, απειλεί, τώρα, να μετατραπεί σε μια επικίνδυνη πραγματικότητα για όλους».


Και αυτό, διότι, όπως τονίζει ο ανταποκριτής της ιταλικής εφημερίδας από το Βερολίνο
«για μερικά γεράκια, μια νίκη στις βουλευτικές εκλογές της Γερμανίας, το 2013, αξίζει σίγουρα την υλοποίηση του Grexit, της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ίσως και την προώθηση ενός ισχυρού παράλληλου νομίσματος».


Σε σχέση με το τελευταίο αυτό σενάριο, τέλος, η εφημερίδα τονίζει ότι

grexit
Βέβαιη έξοδο της Ελλάδας
 «οι πιο σκληροί Γερμανοί πολιτικοί, έφθασαν να ζητούν παράλληλα με το ευρώ, την κυκλοφορία γερμανο-ολλανδικού νομίσματος».
http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ