Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί ...Προς κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων

29 Αυγούστου 2012

...Προς κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων

...Προς κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων 

Μέσα στον Οκτώβριο φαίνεται πως θα είναι έτοιμο ένα μέρος των αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη αλλαγή που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει τον Οκτώβριο είναι η κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ).

Ολόκληρο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2013, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών. Πάντως, χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Σ. Κεδίκογλου, δήλωσε πως «έως τον Οκτώβριο, θα είναι έτοιμο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο», γεγονός το οποίο δείχνει ότι η κυβέρνηση θέλει σε κάθε περίπτωση να επισπεύσει τις διαδικασίες.
Από το νέο φορολογικό αναμένεται να προκύψουν αυξημένα έσοδα, καθώς το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται τρόπους που θα περιορίσουν τη φοροδιαφυγή και θα τονώσουν τα έσοδα. Μάλιστα, από το οικονομικό επιτελείο επαναλαμβάνουν διαρκώς ότι τα όποια επιπλέον μέτρα ζητηθούν από την τρόικα -πέραν των περικοπών ύψους 11,6 δισ. ευρώ- θα εξευρεθούν από το σκέλος των εσόδων.

Οι αλλάγές που αναμένονται στο φορολογικό 

 Με το νέο φορολογικό αναμένεται να αλλάξει
  • ο τρόπος φορολόγησης του εισοδήματος, 
  • αξιολόγηση των φοροαπαλλαγών, 
  • εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, 
  • αλλαγή της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας 
  • αυστηρότερο το καθεστώς για όσους φοροδιαφεύγουν, 
  • να προωθηθεί η αλλαγή του συστήματος των χρηματικών προσαυξήσεων για μη καταβληθέντες φόρους, κ.λπ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή μόλις το 19% των φορολογούμενων έχει αποπληρώσει τις υποχρώσεις του όπως προκύπτουν από τα εκκαθαριστικά σημειώματα.

 Παράλληλα, η όσο το δυνατόν ταχύτερη ψήφιση του νέου φορολογικού καθεστώτος θα στείλει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση προχωράει σε όλες τις αλλαγές που προβλέπονται στο Μνημόνιο, καθώς το νέο φορολογικό θα έπρεπε να είναι έτοιμο από πέρυσι το καλοκαίρι. http://news.kathimerini.gr/

Διαβάστε ακόμα

Φορολογικό σύστημα...το αμερικάνικον!

Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων. Τι αλλαγές έρχονται;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ