Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Παράταση μέχρι 10/8 για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012.

9 Αυγούστου 2012

Παράταση μέχρι 10/8 για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012.


Παράταση μέχρι 10/8 για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012.

Στην παράταση της προθεσμίας υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως την Παρασκευή 10 Αυγούστου προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των φορολογουμένων.
δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος 2012.
Παράταση μέχρι 10/8 για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος 2012.


Η παράταση αυτή που δόθηκε κατόπιν αιτημάτων πολλών επαγγελματικών τάξεων και φορολογουμένων, δίνει τη δυνατότητα αφενός να υποβληθούν εμπρόθεσμα οι φορολογικές τους δηλώσεις και αφετέρου όσοι φορολογούμενοι από παραδρομή έκαναν λάθος στην ηλεκτρονική υποβολή της αρχικής εμπρόθεσμης δήλωσης τους (π.χ. μη αναγραφή στον κωδ.049 του ποσού των αποδείξεων που κατέβαλλαν για αγορά αγαθών και παροχή υπηρεσιών κ.λπ.), δύνανται να υποβάλλουν συμπληρωματική δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ για την αποφυγή τυχόν επιβαρύνσεων.

Επιπτώσεις εκπρόθεσμου υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος μετά την 10η Αυγούστου επιφέρει, μεταξύ άλλων:

  • προσαυξήσεις εκπρόθεσμου υποβολής ή προστίμου, 
  • την απώλεια του αφορολογήτου του πρώτου κλιμακίου της φορολογικής κλίμακας διότι δεν αναγνωρίζονται οι αποδείξεις δαπανών του κωδ. 049, καθώς και 
  • τη δυνατότητα του αυτοελέγχου για τους επιτηδευματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ