Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Κεφάλαια 4,06 δισ. ευρώ άντλησε η Ελλάδα από τα τρίμηνα έντοκα γραμμάτια

14 Αυγούστου 2012

Κεφάλαια 4,06 δισ. ευρώ άντλησε η Ελλάδα από τα τρίμηνα έντοκα γραμμάτια


Κεφάλαια 4,06 δισ. ευρώ άντλησε η Ελλάδα από τα τρίμηνα έντοκα γραμμάτια


Με τα λεφτά από την έκδοση θα αποπληρωθούν το ομόλογο της ΕΚΤ, παλαιότερα έντοκα που λήγουν και θα καλυφθούν εσωτερικές ανάγκες.

Κεφάλαια 4,06 δισ. ευρώ άντλησε η Ελλάδα από τα τρίμηνα έντοκα γραμμάτια


Κεφάλαια ύψους 4,063 δισ. ευρώ άντλησε την Τρίτη ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων, διάρκειας 13 εβδομάδων, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,43%.

Στην προηγούμενη δημοπρασία εντόκων 13 εβδομάδων, στις 17 Ιουλίου, το επιτόκιο ήταν 4,28%. Ωστόσο, το ζητούμενο ποσό σε εκείνη την έκδοση, όπως και σε όλες τις προηγούμενες, ήταν αρκετά μικρότερο.

Το αρχικό ζητούμενο ποσό της σημερινής έκδοσης ήταν 3,125 δισ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας υποβλήθηκαν μη ανταγωνιστικές προσφορές έως το 30% του δημοπρατούμενου ποσού (937,5 εκατ. ευρώ) και έτσι το ποσό που συγκεντρώθηκε ανήλθε σε 4,063 δισ. ευρώ.

Μέχρι τις 16 Αυγούστου μπορούν να υποβληθούν συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές έως επιπλέον 30% του δημοπρατούμενου ποσού και το Δημόσιο μπορεί να αντλήσει συνολικά περί τα 5 δισ. ευρώ περίπου.

Έτσι, θα αποπληρωθεί (και) το ομολόγο ύψους 3,2 δισ. ευρώ που διακρατεί κυρίως η ΕΚΤ και λήγει στις 20 Αυγούστου.

Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 4,248 δισ. ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,36 φορές. Ο δείκτης κάλυψης της προηγούμενης έκδοσης ήταν 2,12 φορές.Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ