Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Άνοιξε ο δρόμος για την δημιουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM)

13 Σεπτεμβρίου 2012

Άνοιξε ο δρόμος για την δημιουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM)

Άνοιξε ο δρόμος για την δημιουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM)


  Αισιοδοξία σκόρπισε στις αγορές η χτεσινή -θετική με αστερίσκους- απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας που άνοιξε το δρόμο για την δημιουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) το οποίο θα έχει κεφάλαια 620 δισ. ευρώ.

Η δημιουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM)


Το ESM θα εφοδιαστεί από τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης με τεράστια κεφάλαια (θα φτάσουν τα 700 δισ. ευρώ) μέχρι τα μέσα του 2014. Τα κεφάλαια αυτά αποτελούνται από μετρητά και εγγυήσεις και θα χρησιμοποιούνται για παροχή οικονομικής βοήθειας σε χώρες-μέλη του ευρώ που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από συμβούλιο το οποίο θα αποτελείται από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Πως θα γίνει η κεφαλαιοποίηση του ESM

Κάθε χώρα θα συμμετάσχει στα κεφάλαια του ESM με ένα ποσό ανάλογο του ΑΕΠ της. Τα μεγαλύτερα βάρη θα σηκώσουν η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, οι οποίες θα δώσουν το 64% των κεφαλαίων του νεοσύστατου Μηχανισμού. Και η Ελλάδα όμως θα κληθεί να συνεισφέρει με σχεδόν 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, σε μετρητά θα δοθούν τα 2,254 δισ. ενώ τα υπόλοιπα σε εγγυήσεις.

Δείτε τον πίνακα:

Από τα 190 δισ. ευρώ της Γερμανίας μέχρι το μισο δισ. της Μάλτας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ