Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Πόλεμος ΔΝΤ - ΕΕ και στη μέση ΙΣΠΑΝΙΑ

27 Σεπτεμβρίου 2012

Πόλεμος ΔΝΤ - ΕΕ και στη μέση ΙΣΠΑΝΙΑ

Πόλεμος ΔΝΤ - ΕΕ και στη μέση ΙΣΠΑΝΙΑ ή αλλιώς Λαγκάρντ vs Μέρκελ ? Ραχόϊ

ΔΝΤ και Βερολίνο παίζουν μέχρι τελευταία στιγμή τα “χαρτιά” τους. Στην χθεσινή συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ και οι δύο επέμειναν μέχρι τέλους στις θέσεις τους χωρίς καμία να υποχωρήσει παρά την “δαμόκλειο σπάθη” που στέκεται πάνω από το κεφάλι της Ισπανίας. 

 Τα ισπανικά spreads σπρώχνουν την κυβέρνηση Ραχόι να ζητήσει άμεσα πακέτο διάσωσης από την Ευρωζώνη.


Η κα Μέρκελ δεν δέχεται την ανάληψη αμοιβαίας ευθύνης μέσω της ΕΚΤ για την εποπτεία των ευρωτραπεζών προκειμένου να δρομολογηθεί το πακέτο στήριξης των ισπανικών τραπεζών χωρίς αύξηση του δημόσιου χρέους της χώρας, κάτι που ισοδυναμεί με αναμφίβολη ακολουθία πρόσκλησης για κρατική διάσωση από την κυβέρνηση της Μαδρίτης.

Και η κα Λαγκάρντ μεταφέροντας την πίεση του ΔΣ του ΔΝΤ επέμεινε οτι χωρίς μια τέτοια απόφαση το ΔΝΤ δεν μπορεί να συμμετέχει στο “παιχνίδι” των πολιτικών της Ευρωζώνης σε Ελλάδα – Ισπανία.

Διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες υποστηρίζουν ότι είναι αναπόφευκτο πλέον για την κυβέρνηση της Μαδρίτης να αποδεχθεί τους όρους για ένα πακέτο δημοσιονομικής στήριξης πέραν εκείνου των τραπεζών μέσα στα επόμενα 24ωρα (κάποιοι μιλούν για το επόμενο 48ωρο), αλλά παρ΄ όλα αυτά θεωρούν ότι η γερμανική καγκελαρία “μπορεί να τραβήξει κάποιο άσσο από το μανίκι την τελευταία στιγμή για να κερδίσει χρόνο μέχρι την Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου...”.

Ανοικτή γραμμή μεταξύ Φρανκφούρτης - Βερολίνου 


Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για ανοικτή γραμμή μεταξύ Φρανκφούρτης - Βερολίνου και σημειώνουν ότι ο κ. Ντράγκι έχει κληθεί “να συμβάλει στην άρση του αδιεξόδου” που φαίνεται να επικρατεί μετά την επιμονή του κ. Ραχόι να καθυστερεί το αίτημα βοήθειας όσο δεν γίνεται δεκτό το αίτημά του για μη υπογραφή μνημονίου. Στο μεταξύ τα ισπανικά spreads αυξάνονται και καθιστούν ολοένα και δυσκολότερη την αναχρηματοδότηση των τρεχουσών αναγκών της κεντρικής κυβέρνησης στην Μαδρίτη.

Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον η “διαπραγμάτευση” για το ελληνικό πακέτο γίνεται προσπάθεια να συγκεντρώσει την λιγότερη δυνατή προσοχή από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης.

Στο μεταξύ η επέκταση των κινητοποιήσεων σε Ισπανία, Ελλάδα, Πορτογαλία φαίνεται να έχει αποκτήσει ιδιαίτερο βάρος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καθώς αυξάνει το ενδεχόμενο πολιτικής αποσταθεροποίησης, σ΄ ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ