Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Ακίνητα - ελεύθεροι επαγγελματίες τα θηράματα στο φορο-σαφάρι.

21 Σεπτεμβρίου 2012

Ακίνητα - ελεύθεροι επαγγελματίες τα θηράματα στο φορο-σαφάρι.

Ακίνητα - ελεύθεροι επαγγελματίες τα θηράματα στο φορο-σαφάρι

Oι ιδιοκτήτες ακινήτων και οι ελεύθεροι επαγγελματίες στο στόχo της εφορίας.


Ακίνητα - ελεύθεροι επαγγελματίες τα θηράματα στο φορο-σαφάρι. Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται ήδη νομοθετικές διατάξεις. Στις ρυθμίσεις περιλαμβάνεται και ο περιορισμός των κλιμακίων από οκτώ σε τέσσερα. Με τον τρόπο αυτόν το Δημόσιο Ταμείο θα εισπράξει συνολικά 2 δισ. ευρώ

Εξτρα φόρος σε ακίνητα - επαγγελματίες

Ακίνητα - ελεύθεροι επαγγελματίες τα θηράματα στο φορο-σαφάρι

«Κεφαλικό» έκτακτο φόρο σε 1.500.000 φορολογούμενους που εκμισθώνουν ακίνητα και ο οποίος θα ξεκινά από τα 150 ευρώ και θα κλιμακώνεται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος από ενοίκια, αλλά και φορολόγηση από το πρώτο ευρώ των ελεύθερων επαγγελματιών με συντελεστή 20%-30%, περιλαμβάνει το φορολογικό πακέτο ύψους 2 δισ. ευρώ που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο.

Παράλληλα σχεδιάζεται μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή 45% για τα φυσικά πρόσωπα, με εφαρμογή νέας φορολογικής κλίμακας με περιορισμό των κλιμακίων σε 3 με 4 από 8 που είναι σήμερα ή 4 και κατάργηση της τεκμαρτής και αυτοτελούς φορολογίας.

Χθες αιφνιδιαστικά διέρρευσαν νέες πληροφορίες για τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα και σύμφωνα με τις οποίες οι ελεγκτές ζήτησαν από το υπουργείο Οικονομικών να συμπληρωθεί το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ με επιπλέον 2 δισ. ευρώ από τη φορολογία για να διορθωθούν οι αποκλίσεις στον φετινό προϋπολογισμό.
Οι Κ. Μαζούχ και Μ. Μορς εμφανίζονται όλο το τελευταίο διάστημα κατά πολύ διαλλακτικότεροι του Π. Τόμσεν
Οι Κ. Μαζούχ και Μ. Μορς εμφανίζονται όλο το τελευταίο διάστημα κατά πολύ διαλλακτικότεροι του Π. Τόμσεν
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπό την πίεση των δανειστών το οικονομικό επιτελείο έβαλε στο τραπέζι μια νέα έκτακτη εισφορά που θα επιβάλλεται σε όσους αποκτούν εισοδήματα από εκμίσθωση ακινήτων (κατοικίες, επαγγελματική στέγη, οικόπεδα, αγροτεμάχια κ.ά.).

Εξτρα φόρος σε ακίνητα - επαγγελματίες

Πέραν της έκτακτης εισφοράς το υπ. Οικονομικών περιέγραψε τους βασικούς άξονες του νέου φορολογικού καθεστώτος. Ειδικότερα:


1. Ανατρέπεται εκ βάθρων το καθεστώς φορολογίας εισοδήματος για ελεύθερους επαγγελματίες και για τις ατομικές επιχειρήσεις καθώς θα φορολογούνται όχι με βάση την κλίμακα που ισχύει για τα φυσικά πρόσωπα αλλά με βάση το σύστημα που ισχύει για τις επιχειρήσεις (ΑΕ, ΕΠΕ).

Στο πλαίσιο αυτό επιβάλλεται ενιαίος φόρος 20% - 30% στο εισόδημα και μάλιστα από το πρώτο ευρώ, καθώς καταργείται το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ. Το μέτρο θα φέρει πρόσθετες επιβαρύνσεις σε περίπου 800.000 φορολογούμενους, καθώς μόνο από την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου ο επιπλέον φόρος θα είναι 1.500 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νέο καθεστώς θα εξαιρεθούν οι φορολογούμενοι που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών και έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας εφόσον το εισόδημά τους δεν θα υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ύψος.

2. Διατηρείται το αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους, αλλά τα εισοδήματά θα φορολογούνται με νέα φορολογική κλίμακα, η οποία θα έχει λιγότερα κλιμάκια με αναπροσαρμογή των συντελεστών.

Το βέβαιο είναι ότι θα μειωθεί ο ανώτατος συντελεστής που είναι σήμερα 45% και αφορά το τμήμα του εισοδήματος άνω των 100.000 ευρώ. Στις προθέσεις του υπουργείου είναι σταδιακά να εναρμονιστεί η φορολογία των φυσικών προσώπων με των επιχειρήσεων.

3. Μειώνεται η συνολική φορολογική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις (ΑΕ, ΕΠΕ) που σήμερα μαζί με τη φορολογία των μερισμάτων φθάνει το 42,5%. Ο στόχος είναι η επιβάρυνση να μην ξεπερνάει το 30%, αφού στρατηγικός στόχος είναι να υπάρχει ενιαία φορολογική μεταχείριση των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων.

4. Καταργούνται τα καθεστώτα των τεκμαρτών και αυτοτελών φορολογιών και όλες οι επιχειρήσεις θα φορολογούνται με βάση τα βιβλία και στοιχεία τους. Ετσι θα καταργηθεί το ειδικό καθεστώς που ισχύει στις οικοδομικές επιχειρήσεις με βιβλία Β΄ κατηγορίας και σύμφωνα με το οποίο τα καθαρά τους κέρδη προκύπτουν από την εφαρμογή 20% επί του τζίρου τους. Αντίθετα θα παραμείνει το αντικειμενικό σύστημα φορολόγησης για τους αγρότες και κτηνοτρόφους

Το υπουργείο Οικονομικών προαναγγέλλει εκτεταμένες και νέου τύπου διασταυρώσεις με χρήση όλων των σύγχρονων εργαλείων, για να εντοπίσει «κρυφά» και αδήλωτα εισοδήματα, παράνομο πλουτισμό και διακίνηση «μαύρου» χρήματος.
http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ