Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Μπαρόζο: Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί και να παραμείνει στην ευρωζώνη

12 Σεπτεμβρίου 2012

Μπαρόζο: Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί και να παραμείνει στην ευρωζώνη

Μπαρόζο: Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί και να παραμείνει στην ευρωζώνη

Eύσημα στην Ελλάδα για τις προσπάθειες που καταβάλλει να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, απέδωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια παρουσίασης των προτάσεων της Κομισιόν για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο των τραπεζών στην Ευρώπη.
ΜMπαρόζο: Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί και να παραμείνει στην ευρωζώνη
Μπαρόζο: Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί και να παραμείνει στην ευρωζώνη


«Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα, αυτό το φθινόπωρο, να φθάσει στο σημείο καμπής και να προχωρήσει στην εξυγίανση της οικονομίας της, εφαρμόζοντας τις δεσμεύσεις της»
 είπε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρότρυνοντας τη χώρα μας «να ξεπεράσει τους δισταγμούς της για τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να γλιτώσει τη χρεοκοπία».

«Πιστεύω ότι εάν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της πρέπει, ως μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, να παραμείνει στην ευρωζώνη (...) Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί εάν διαλύσει τις επιφυλάξεις της για τις μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε ο Μπαρόζο παροτρύνοντας παράλληλα τη λοιπή ευρωζώνη να μην έχει αμφιβολίες για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

H Ευρώπη πρέπει να εξελιχθεί προς μία ομοσπονδία εθνών-κρατών

Ο κ. Μπαρόζο ανέφερε επίσης ότι η Ευρώπη πρέπει να εξελιχθεί προς μία ομοσπονδία εθνών-κρατών. «Εχουμε ανάγκη να προχωρήσουμε προς μία ομοσπονδία εθνών-κρατών», είπε. «Αυτό έχουμε ανάγκη. Είναι ο πολιτικός μας ορίζοντας. Διότι θεωρώ ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ανησυχίας, θα ήταν σφάλμα να αφήσουμε τις χώρες στο έλεος του εθνικισμού και του λαϊκισμού».

Επισημαίνοντας ότι η δημιουργία μίας ομοσπονδίας εθνών-κρατών θα χρειασθεί μακροπρόθεσμα μία νέα συνθήκη της Ενωσης, πρότεινε η Ευρωπαϊκή Ενωση να λάβει στο μεσοδιάστημα «συγκεκριμένα μέτρα προς μία πολιτική ένωση».

Στην κατεύθυνση αυτής της πολιτικής ένωσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής δήλωσε ότι κατά τις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές, το 2014, τα ευρωπαϊκά κόμματα θα μπορούσαν να συμβάλουν ορίζοντας εξ αρχής τον υποψήφιό τους για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συμπλήρωσε δε πως «είμαστε σε μια φάση μετάβασης και αυτό απαιτεί να πάρουμε αποφάσεις. Πρέπει να δεχθούμε ότι είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα», και αυτό απαιτεί πραγματική αλληλεγγύη. Αυτό που παρουσιάζω σήμερα είναι μια αποφασιστική συμφωνία για την Ευρώπη, υπογράμμισε ο επικεφαλής της Κομισιόν.

«Δεν είναι αποδεχτό να παρουσιάζουμε τις συνόδους Κορυφής σαν αγώνες πυγμαχίας. Οι αδύναμες χώρες δεν πρέπει να αφήνουν αμφιβολία για το ότι είναι δεσμευμένες στις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές, αλλά και οι ισχυρές χώρες δεν πρέπει να αφήνουν αμφιβολίες για τη δέσμευση τους να παρέχουν αλληλεγγύη»

Τις νομοθετικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μία τραπεζική ένωση θα εξετάσουν σήμερα στις 15.00 (τοπική ώρα Γαλλίας, 16.00 ώρα Ελλάδας) οι ευρωβουλευτές κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον Επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ, λίγες μόλις ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση των προτάσεων.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΕΚ, μερικές από τις βασικές ανησυχίες των ευρωβουλευτών αφορούν στην πρόθεση ορισμένων κρατών μελών να αποδυναμώσουν τις προτάσεις, καθώς και το έλλειμμα διαφάνειας της διαδικασίας.http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ