Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Σίλβιο Μπερλουσκόνι «Η έξοδος της Γερμανίας από το ευρώ δεν θα ήταν τραγωδία»

29 Σεπτεμβρίου 2012

Σίλβιο Μπερλουσκόνι «Η έξοδος της Γερμανίας από το ευρώ δεν θα ήταν τραγωδία»

Σίλβιο Μπερλουσκόνι «Η έξοδος της Γερμανίας από το ευρώ δεν θα ήταν τραγωδία»

«Η έξοδος της Γερμανίας από το ευρώ δεν θα ήταν τραγωδία» υποστήριξε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στη διάρκεια της παρουσίασης ενός βιβλίου στην ιταλική πρωτεύουσα. Η δήλωση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Βερολίνου, που τη χαρακτήρισε «παράλογη».

«Η άλλη εναλλακτική» είπε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι «είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αναλάβει να εγγυηθεί το δημόσιο χρέος των χωρών-μελών».

Σύμφωνα με τον Μπερλουσκόνι, «το ευρώ είναι μια μεγάλη κομπίνα» και για τον λόγο αυτό ο ίδιος «έδωσε πολλαπλές μάχες στην Ευρώπη κατά όσων ήθελαν να βασίσουν το οικοδόμημα μόνον σε κανόνες αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής, νομίζοντας ότι, έτσι, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη».

Σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας, ο Μπερλουσκόνι επισήμανε πως θεωρεί ότι «εκφράζει την πολιτική αντίληψη της Γερμανίας, η οποία είναι μια χώρα ηγεμονική και μη αλληλέγγυα».

Τέλος, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι άσκησε δριμεία κριτική κατά του μόνιμου ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ): «Για να λάβει τις προβλεπόμενες βοήθειες, η κάθε χώρα πρέπει να υπογράφει ένα μνημόνιο που περιέχει αυστηρά οικονομικά μέτρα. Μέτρα που οδηγούν την οικονομία στην κατάρρευση και σε μια δίνη ύφεσης» είπε.

Άμεση ήταν η απάντηση του Βερολίνου, μέσω του εκπροσώπου της Άνγκελα Μέρκελ.


«Η ιδέα ότι η Γερμανία θα μπορούσε να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και ότι αυτό δεν θα αποτελούσε τραγωδία για την Ευρώπη είναι παράλογη» είπε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, διαβεβαιώνοντας ότι η Γερμανίδα καγκελάριος «πάντοτε» συνεργάζεται καλά με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι.
http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ