Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Καταργείται η ειδική σύνταξη των συνδικαλιστών

19 Σεπτεμβρίου 2012

Καταργείται η ειδική σύνταξη των συνδικαλιστών

Καταργείται η ειδική σύνταξη των συνδικαλιστών

Καταργείται από την 1η Νοεμβρίου 2012, με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, η καταβολή της ειδικής επικουρικής σύνταξης, που λάμβαναν όσοι είχαν διατελέσει συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι.

Η ειδική σύνταξη, θεσμοθετήθηκε το 1937 από το καθεστώς του Ιωάννη Μεταξά, (με τον αναγκαστικό νόμο 971/1937) και αφορά τους πρόεδρους και γενικούς γραμματείς πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων συνδικαλιστών οργανώσεων καθώς και τα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ με 12ετή θητεία οι οποίοι είχαν αποκτήσει μία από τις παραπάνω ιδιότητες μέχρι και το 1999.

Το δικαίωμα της ειδικής σύνταξης είχαν αποκτήσει και συνδικαλιστές, που είχαν εκλεγεί ως το 1998 και συμπλήρωσαν τη 12ετία στη συνέχεια. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, πρόκειται για «μερικές εκατοντάδες συντάξεις», που κυμαίνονται από τα 200 έως τα 600 ευρώ. Οι συντάξεις αυτές χορηγούνται από το επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ, και χρηματοδοτούνται με ποσοστό επί των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλονται στο ΙΚΑ.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας επισημαίνεται ότι, «η παραπάνω απόφαση, επιβεβλημένη στο πλαίσιο του αναγκαίου εξορθολογισμού του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, θα επιφέρει αφενός εξοικονόμηση πόρων, αλλά κυρίως συνιστά μια απόφαση δικαιοσύνης και ισότητας που συνεισφέρει στην ενδυνάμωση του κύρους και της αξιοπιστίας του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ