Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Bloomberg: Η Ελλάδα της Μεγάλης Ύφεσης

23 Οκτωβρίου 2012

Bloomberg: Η Ελλάδα της Μεγάλης Ύφεσης

Bloomberg: Η Ελλάδα της Μεγάλης Ύφεσης 

Στην δίνη μίας κρίσης ανάλογης με αυτή των ΗΠΑ και της Γερμανίας κατά την περίοδο της Μεγάλης Υφεσης του 1930 στροβιλίζεται η Ελλάδα, σύμφωνα με ανάλυση του πρακτορείου Bloomberg που δημοσιεύθηκε χθες.

Bloomberg: Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει ΗΠΑ ή Γερμανία του '30

H Ελλάδα αγωνίζεται να μειώσει το χρέος της.

«Η Ελλάδα βυθίζεται με τρόπο που παραπέμπει στην εμπειρία των ΗΠΑ και της Γερμανίας κατά τη Μεγάλη Ύφεση, αναδεικνύοντας έτσι το μέγεθος των προκλήσεων που συνοδεύουν την προσπάθεια ανάκτησης της ανταγωνιστικότητάς της μέσω λιτότητας», επισημαίνει το πρακτορείο.

Η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε κατά 18,4% τα τελευταία τέσσερα χρόνια , ενώ οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κάνουν λόγο για επιπλέον ύφεση το 2013 της τάξης του 4%, την ώρα που η Ελλάδα αγωνίζεται να μειώσει το χρέος της.

Πρόκειται μεγαλύτερη σωρευτική απώλεια σε επίπεδο ΑΕΠ σε μία ανεπτυγμένη οικονομία τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, η οποία πλησιάζει το 27% που έχασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ του 1929 και 1933, σύμφωνα με τα δικά τους στατιστικά στοιχεία, προσθέτει το Bloomberg.

Η Χρυσή Αυγή της κρίσης

Το πρακτορείο αναφέρθηκε παράλληλα και στις περικοπές μισθών και συντάξεων οι οποίες έχουν οξύνει τις εντάσεις στην Αθήνα, καθώς η οικονομία κλυδωνίζεται και το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής καταλαμβάνει 18 έδρες στο ελληνικό κοινοβούλιο, το οποίο ενισχύεται δημοσκοπικά συγκεντρώνοντας το 14% των προτιμήσεων.

«Αυτό την φέρνει αντικειμενικά απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, το βασικό σχήμα της αντιπολίτευσης το οποίο εμπνέεται από τον μαρξισμό, σε ένα σκηνικό που φέρνει στη μνήμη την διαμάχη ναζί και κομμουνιστών στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης», σημειώνει το Bloomberg.
http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ