Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Ελλάδα: βελτίωση στις επιχειρηματικές συνθήκες

24 Οκτωβρίου 2012

Ελλάδα: βελτίωση στις επιχειρηματικές συνθήκες

Ελλάδα: βελτίωση στις επιχειρηματικές συνθήκες


Στην πρώτη δεκάδα με τις χώρες που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη βελτίωση στις επιχειρηματικές συνθήκες βρίσκεται η Ελλάδα, σκαρφαλώνοντας στη σχετική λίστα κατά 11 θέσεις.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση ''Doing Business'' της Παγκόσμιας Τράπεζας, η χώρα μας κατατάσσεται στην 78η θέση, ενώ πέρυσι βρισκόταν στην 89η σε σύνολο 185 χωρών.

Στην έκθεση παρατηρείται ότι έχουν βελτιωθεί σημαντικά, ο χρόνος που χρειάζεται για την έκδοση μιας οικοδομικής άδειας και η διαδικασία για την εξυγίανση των αφερέγγυων επιχειρήσεων ενώ έχει ενισχυθεί σημαντικά η προστασία των επενδυτών.

Ωστόσο η Παγκόσμια Τράπεζα παρατηρεί ότι παραμένει εξαιρετικά δύσκολο να ξεκινήσει κανείς μια νέα επιχείρηση στην Ελλάδα.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται το Χονγκ Κονγκ, η Κίνα, η Νέα Ζηλανδία, οι ΗΠΑ, η Δανία, η Νορβηγία, η Βρετανία, η Νότια Κορέα, η Γεωργία και η Αυστραλία.

Οι χώρες με τη μεγαλύτερη βελτίωση στο επιχειρείν είναι η Πολωνία, η Σρι Λάνκα, η Ουκρανία, το Ουζμπεκιστάν, το Μπουρούντι, η Κόστα Ρίκα, η Μογγολία, η Ελλάδα, η Σερβία και το Καζακστάν.

Την βελτίωση της Ελλάδας πιστοποιεί η ετήσια έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας βαθμολογώντας τις 185 χώρες σε 10 τομείς, με σημαντικότερους:

- την έναρξη μιας επιχείρησης


- την ηλεκτροδότηση της


- την εφαρμογή των συμβάσεων


- τον απαιτούμενο χρόνο για οικοδομική άδεια


- τις διαδικασίες για εξυγίανση


- τη διαφάνεια και προστασία των επενδυτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ