Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Ευάγγελος Μυτιληναίος : Ανάπτυξη θα δημιουργήσει η ανάληψη της εποπτείας των τραπεζών από την ΕΚΤ

16 Οκτωβρίου 2012

Ευάγγελος Μυτιληναίος : Ανάπτυξη θα δημιουργήσει η ανάληψη της εποπτείας των τραπεζών από την ΕΚΤ

Ευάγγελος Μυτιληναίος : Ανάπτυξη θα δημιουργήσει η ανάληψη της εποπτείας των τραπεζών από την ΕΚΤ

Εχθές ο επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναίου, δήλωσε πως κλειδί για την επιστροφή του ευρωπαϊκού Νότου στην ανάπτυξη είναι η ανάληψη της εποπτείας των τραπεζών από την ΕΚΤ.

Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στο BBC World News, τότε θα μπορέσει η ΕΚΤ να παράσχει πανευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων, οπότε και τα κεφάλαια θα ανακατανεμηθούν υπέρ του Νότου για να ξεκινήσει επιτέλους η ανάπτυξη.

Στα βασικά σημεία της συνέντευξής του ο επικεφαλής του ομώνυμου επιχειρηματικού ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος επισήμανε τα εξής:

Προσέλκυση χρηματοδότησης - πρόβλημα όλων οι ελληνικές εταιρείες

Η αποχώρηση των εταιρειών όπως η Coca Cola και η ΦΑΓΕ είναι αρνητική μόνο ως προς τη σημειολογία της. Το βασικό είναι ότι οι μεγάλες αυτές εταιρείες κρατάνε την παραγωγή τους στη χώρα. Μετακινούν την έδρα τους για λόγους που, όπως διάβασα στις ανακοινώσεις τους, έχουν να κάνουν κυρίως με την προσέλκυση χρηματοδότησης, πρόβλημα που έχουν όλες οι ελληνικές εταιρείες ανεξαρτήτως μεγέθους. Για να συμπληρώσει πως δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση αν η Ελλάδα δεν γυρίσει στην ανάπτυξη. Για να γυρίζουμε στην ανάπτυξη χρειάζεται να εισέλθουν κεφάλαια, αλλά τα επενδυτικά σχήματα φεύγουν από τη νότια Ευρώπη λόγω του ρίσκου, το οποίο οφείλεται κυρίως στις ευρωπαϊκές πολιτικές. Αν η εποπτεία των τραπεζών στην ευρωζώνη περάσει στην ΕΚΤ, τότε μπορεί η ίδια η ΕΚΤ να παράσχει πανευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων, οπότε και τα κεφάλαια θα ανακατανεμηθούν υπέρ του Νότου για να ξεκινήσει επιτέλους η ανάπτυξη.
http://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ