Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Πλειστηριασμοί ακινήτων και φοροφυγάδες στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

12 Οκτωβρίου 2012

Πλειστηριασμοί ακινήτων και φοροφυγάδες στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

Πλειστηριασμοί ακινήτων και φοροφυγάδες στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται διακόσια άτομα που «χτυπούν» κυρίως πλειστηριασμούς ακινήτων

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται διακόσια άτομα που «χτυπούν» κυρίως πλειστηριασμούς ακινήτων, καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις σε βάρος τους για φοροδιαφυγή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ! Σύμφωνα με "Το Βήμα", στην υπόθεση παρενέβη κι ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης που ζήτησε τα σχετικά έγγραφα στοιχεία.
Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται διακόσια άτομα που «χτυπούν» κυρίως πλειστηριασμούς ακινήτων

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται διακόσια άτομα που «χτυπούν» κυρίως πλειστηριασμούς ακινήτωνΚυκλώματα «τοκογλύφων» πίσω από πλειστηριασμούς ακινήτων

Οι ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους σε ιδιώτες που επί σειρά ετών υφάρπαζαν χιλιάδες ακίνητα μέσω πλειστηριασμών και είχαν τεράστια κέρδη, χωρίς να δηλώνουν στην εφορία τις ύποπτες συναλλαγές τους. Τα στελέχη του ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι μέσω αυτού του εκτεταμένου ελέγχου θα φτάσουν και σε κυκλώματα «τοκογλύφων».

Με επείγον έγγραφό του στην Ένωση Ελλήνων Συμβολαιογράφων, το οποίο στάλθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2012, το ΣΔΟΕ ζητεί να ενημερωθεί από τα μέλη της «για τα πλήρη στοιχεία αγοραπωλησιών ακινήτων που εκπλειστηριάστηκαν την περίοδο 2007-2010 στην περιοχή της τέως διοίκησης πρωτευούσης». Σημειώνεται ότι στην τέως διοίκηση πρωτευούσης περιλαμβάνονται όλοι σχεδόν οι δήμοι της Αττικής.
Η μαφία των εξ επαγγέλματος μειοδοτών στους πλειστηριασμούς ακινήτων

Εκτιμάται ότι σχετικές απαντήσεις θα αποστείλουν τις προσεχείς εβδομάδες περίπου 1.000 από τους περίπου 1800 συμβολαιογράφους της 'Ενωσης. Υπολογίζεται ότι την περίοδο 2007-2010, περίοδος στην οποία επικεντρώνεται το ενδιαφέρον του ΣΔΟΕ, έχουν εκπλειστηριασθεί περισσότερα από 150.000 ακίνητα τα οποία κατέληξαν σε «επαγγελματίες μειοδότες».

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα άτομα αυτά επί σειρά ετών λυμαίνονταν τη διαδικασία των πλειστηριασμών και απειλούσαν τους εκτός κυκλωμάτων υποψήφιους πλειοδότες να αποσυρθούν, έτσι ώστε να αποκτήσουν τα ακίνητα έναντι... πινακίου φακής.

Σύμφωνα με "Το Βήμα" υπάρχουν ακόμη και περιπτώσεις στις οποίες κατακυρώθηκαν ακίνητα σε τιμή μόλις τριών ευρώ υψηλότερη από την τιμή εκκίνησης η οποία υπολειπόταν βεβαίως ακόμη και της αντικειμενικής αξίας τους. Επιπλέον πολλές φορές είχαν υπάρξει κρούσματα ξυλοδαρμού ιδιωτών, εκτός του κυκλώματος, που επιχειρούσαν να διεκδικήσουν τα ακίνητα.

Τα «κοράκια» που λαμβάνουν μέρος στους πλειστηριασμούς υποβάλουν συνήθως μηδενικές φορολογικές δηλώσεις, ενώ εμφανίζονται στους πλειστηριασμούς να κάνουν προσφορές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Βήμα


Διαβάστε ακόμα

Πλειστηριασμοί ακινήτων μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου (οφειλών άνω των 3.000 ευρώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ