Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Δεν καταργείται ακόμα η εργοδοτική εισφοράς 1,1% υπέρ του ΟΕΚ και του ΟΕΕ

11 Οκτωβρίου 2012

Δεν καταργείται ακόμα η εργοδοτική εισφοράς 1,1% υπέρ του ΟΕΚ και του ΟΕΕ

Δεν καταργείται ακόμα η εργοδοτική εισφοράς 1,1% υπέρ του ΟΕΚ και του ΟΕΕ

ΓΙΑ δεύτερη φορά ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης απέσυρε την τροπολογία για την κατάργηση της εργοδοτικής εισφοράς 1,1% υπέρ του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, λόγω της αρνητικής στάσης από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά και προ του κινδύνου καταψήφισης της ρύθμισης, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή. Η απόσυρση για δεύτερη φορά της συγκεκριμένης ρύθμισης, που αποτελεί υποχρέωση της χώρας με βάση το μνημόνιο, καθιστά προφανή τη δυσκολία για την ψήφιση από τη Βουλή των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και προκαλεί ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κίνηση αυτή αναδεικνύει το ενδοκυβερνητικό πρόβλημα που υπάρχει, καθώς είναι η πέμπτη φορά που τα τρία κόμματα που μετέχουν και στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας δεν έχουν κοινή γραμμή. Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Eurogroup, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να «τρέξει» για να υλοποιήσει 89 εκκρεμότητες διαρθρωτικού χαρακτήρα.

Βασική ένσταση του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης ήταν ότι οι δύο οργανισμοί έχουν μεν καταργηθεί, ωστόσο το ποσό της εργοδοτικής εισφοράς πήγαινε στον ΟΑΕΔ. Έτσι η κατάργησή της θα ισοδυναμούσε με απώλεια εσόδων για τον ΟΑΕΔ ύψους 247 εκατ. ευρώ ετησίως.
http://www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ