Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Εκτός των προβλέψεων το ποσοστό του δημόσιου χρέους έναντι του ΑΕΠ

9 Οκτωβρίου 2012

Εκτός των προβλέψεων το ποσοστό του δημόσιου χρέους έναντι του ΑΕΠ

Εκτός των προβλέψεων το ποσοστό του δημόσιου χρέους έναντι του ΑΕΠ

Το δημόσιο χρέος θα παραμείνει πάνω από το 150% του ΑΕΠ έως το 2017 εξαιτίας της βαθύτερης του αναμενόμενου ύφεσης και των δημοσιονομικών αστοχιών, είπε την Τρίτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Τρίτη, θέτοντας εν αμφιβόλω τον στόχο που έχει τεθεί στο μνημόνιο.

Σε έκθεσή του προβλέπει ότι το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο 152,8% το 2017 έναντι πρόβλεψης του μνημονίου για 137,3%.


Βάσει της δεύτερης δανειακής σύμβασης η Ελλάδα πρέπει να μειώσει το χρέος της στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020 ώστε να το καταστήσει βιώσιμο, κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση για να συνεχίσει το ΔΝΤ να χρηματοδοτεί τη χώρα.

Το ταμείο αναφέρει επίσης ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 4% του ΑΕΠ --επίπεδο ικανό να για να μειωθεί δραστικά το χρέος-- δεν είναι πλέον εφικτός πριν το 2016. Στο μνημόνιο προβλέπεται ότι η οικονομία θα εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% από το 2014.

"Η μεγαλύτερη της αναμενόμενης ύφεση και οι αστοχίες στην εφαρμογή των μέτρων θα περιπλέξουν για ακόμα μια φορά την επίτευξη του στόχου για σημαντική μείωση του ελλείμματος", είπε το ΔΝΤ.


Ο εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ Menno Snel είπε την Τρίτη ότι οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους εάν το ύψος του αποδειχθεί μη βιώσιμο.

Οι χώρες της ευρωζώνης φαίνονται, ωστόσο, να εμμένουν στους δημοσιονομικούς στόχους, δίνοντας στην Αθήνα μόνο περισσότερο χρόνο για να τους επιτύχει. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είπε μετά το Eurogroup της Δευτέρας ότι οι εταίροι της χώρας εξετάζουν το ενδεχόμενο να δώσουν στην Ελλάδα παράταση δύο ετών για την εφαρμογή περικοπών σχεδόν 12 δισ. ευρώ.
http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ