Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Συζήτηση για τα μέτρα, Yπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τρόικα συζήτηση για τα μέτρα

2 Οκτωβρίου 2012

Συζήτηση για τα μέτρα, Yπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τρόικα συζήτηση για τα μέτρα

Συζήτηση για τα μέτρα, Yπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τρόικα

  1. Η κατάργηση των τριετιών στον κατώτατο μισθό, 

  2. το ύψος των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης αλλά και 

  3. το ωράριο εργασίας, 

θα συζητηθούν στην συνάντηση που θα έχουν σήμερα οι δανειστές μας με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Όπως προκύπτει από τα όσα διημείφθησαν χθες κατά τη συνεδρίαση της πρώτης συνάντησης που πραγματοποίησε στο υπουργείο Εργασίας η Επιτροπή Κοινωνικού Διαλόγου, η κυβέρνηση μελετά την κατάργηση ή τη μείωση (από τους 6 στους 2 μήνες) της ειδικής παροχής μητρότητας του ΟΑΕΔ (επίδομα Πετραλιά) και τον καθορισμό των κατώτατων ημερομισθίων και μισθών από ανεξάρτητη αρχή, η οποία θα συσταθεί με αυτόν τον στόχο.

Ταυτοχρόνως, κατά τη συνάντηση που θα έχει σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με την τρόικα αναμένεται να αποσαφηνιστεί εάν οι πιστωτές της χώρας επιμένουν στο συμπληρωματικό πλαίσιο που έθεσαν αναφορικά με τη θέσπιση νέων εργασιακών ρυθμίσεων που αφορούν τα εξής θέματα:

- Επαναδιευθέτηση του χρόνου εργασίας, προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια που δεν επιτρέπουν ελαστικές κατανομές του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας και να καθιερωθεί εργασία το Σάββατο με διευθυντικό δικαίωμα.

- Μείωση του χρόνου προειδοποίησης απόλυσης (κατά δύο μήνες σε όλες τις κατηγορίες) ώστε να μειωθεί το ποσό της αποζημίωσης, γεγονός που θα διευκολύνει σε μαζική κλίμακα τις συγχωνεύσεις τραπεζών και τις απολύσεις σε ΔΕΚΟ, ενώ θα μειώσει στο ελάχιστο την ανάγκη υπερωριακής απασχόλησης και αμοιβής.

- Μείωση του απαιτούμενου χρόνου ανάπαυσης από τις 12 ώρες που ισχύει σήμερα για τις περισσότερες κατηγορίες στις 11.

- Κατάργηση των μισθολογικών προσαυξήσεων που καταβάλλονται ανά τριετία στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και κατ’ επέκταση και του δημόσιου τομέα.

- Οριοθέτηση του τρόπου διαμόρφωσης των κατώτατων μισθών προκειμένου να αποκλειστεί ο μονομερής καθορισμός από τους κοινωνικούς εταίρους.


http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ