Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών- Εξετάζει επαναγορά χρέους για την Ελλάδα

23 Οκτωβρίου 2012

Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών- Εξετάζει επαναγορά χρέους για την Ελλάδα

Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών- Εξετάζει επαναγορά χρέους για την Ελλάδα 

Την επαναγορά κρατικών ομολόγων εξετάζει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών για να μειωθεί το ελληνικό χρέος, το οποίο απειλεί να υπερβεί το στόχο του 120% του ΑΕΠ έως το 2020, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Σύμφωνα με το εν λόγω πρόγραμμα, η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να δανειστεί από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ και να χρησιμοποιήσει αυτά τα κεφάλαια προκειμένου να επαναγοράσει τα δικά της ομόλογα στην τρέχουσα τιμή, η οποία κυμαίνεται περίπου στο 25% της ονομαστικής τους αξίας.
ιαβουλεύσεις με τους κατόχους ελληνικών ομολόγων, προκειμένου να συζητηθεί αν θα δεχόταν τη μειωμένη τιμή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επαναγορά ελληνικών ομολόγων αξίας μόλις 10 εκατ. ευρώ θα μπορούσε να μειώσει το χρέος της χώρας κατά 40 εκατ. ευρώ, ανέφερε το Spiegel.

Η εφαρμογή του προγράμματος θα προέβλεπε διαβουλεύσεις με τους κατόχους ελληνικών ομολόγων, προκειμένου να συζητηθεί αν θα δεχόταν τη μειωμένη τιμή. Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα το δημοσίευμα την Κυριακή, λέγοντας ότι η Γερμανία ανέμενε την έκθεση της τρόικας για την πρόοδο στην Ελλάδα. "Δεν επιθυμούμε να συμμετέχουμε σε εικασίες", πρόσθεσε.
http://www.kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ