Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί ...για το 2013, πρόσθετα μέτρα 9,2 δισ. ευρώ.

14 Οκτωβρίου 2012

...για το 2013, πρόσθετα μέτρα 9,2 δισ. ευρώ.

...για το 2013, πρόσθετα μέτρα 9,2 δισ. ευρώ.

Στη μαραθώνια συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας το βράδυ του Σαββάτου, «άνοιξε» ουσιαστικά όλο των πακέτων των μέτρων
ergasiaka

...για το 2013, πρόσθετα μέτρα 9,2 δισ. ευρώ.

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για όλο των πακέτων των μέτρων

Στη μαραθώνια (άνω των επτά ωρών) συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας το βράδυ του Σαββάτου, «άνοιξε» ουσιαστικά όλο των πακέτων των μέτρων, όπως είναι

  • το δημοσιονομικό (τα μέτρα των 13,9 δισ. ευρώ για τη διετία),
  • οι προαπαιτούμενες δράσεις βάσει του Μνημονίου, αλλά και
  • οι νέες που προσέθεσε η τρόικα (εργασιακά), καθώς και
  • το μακροοικονομικό σενάριο για το ύψος της ύφεσης στην ελληνική οικονομία.

Τα νέα μέτρα για τα εργασιακά

Τα νέα μέτρα για τα εργασιακά

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η διαπραγμάτευση με την τρόικα για τα εργασιακά, όπως προκύπτει από τη χθεσινή (Σάββατο) πεντάωρη συνάντηση . Ως των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Η τρόικα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θέτει επιτακτικά το θέμα

  • της μείωσης των αποζημιώσεων μέσω του μη συνυπολογισμού των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων σε αυτήν και
  • του δραστικού περιορισμού του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση.
  • της αντικατάστασης της ποσοστιαίας αύξησης των τριετιών από την χορήγηση ενός συγκεκριμένου ποσού που θα ορίζεται από την κυβέρνηση με το νέο μηχανισμό διαμόρφωσης του κατώτερου μισθού που τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου 2013.
  • μεγαλύτερης ευελιξίας στα ωράρια εργασίας και
  • της αύξησης των εργασίμων ημερών.
Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι συμφωνία για τα εργασιακά θα επέλθει σύντομα, ίσως και σήμερα Κυριακή.

Το ύψος της ύφεσης στην ελληνική οικονομία το 2013 θα είναι λίγο κάτω από το 5% της αρχικής της εκτίμησης

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα φαίνεται τώρα ότι πιστεύει πως η ύφεση για το 2013 θα είναι λίγο κάτω από το 5% της αρχικής της εκτίμησης, ενώ το υπουργείο Οικονομικών εμμένει στην πρόβλεψη του προϋπολογισμού για ύφεση 3,8%.


το πρωτογενές πλεόνασμα

Σημειώνεται, επίσης, ότι εάν δοθεί η επιμήκυνση, το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι μηδενικό το 2013, ενώ προσδιορίζεται σε 1,5% του ΑΕΠ το 2014, σε 3% του ΑΕΠ το 2015 και σε 4,5% του ΑΕΠ το 2016.

 ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας
 ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας


Στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, παραβρέθηκαν από ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης και ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σήμερα Κυριακή θα συναντηθούν με την τρόικα, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης (13.00), ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας (14.00) και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης (16.00).
Πάντως, στο υπουργείο Οικονομικών, που θεωρούν ότι «νέο κούρεμα χρέους σημαίνει έξοδος από το ευρώ», εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μετά την εκταμίευση της δόσης θα αλλάξει το κλίμα στην ελληνική οικονομία, καθώς «πάρα πολλοί επενδυτές περιμένουν για να έρθουν να επενδύσουν». Και προανήγγειλε ότι, τότε «το 2013 θα είναι χρονιά έκπληξη».Κέρδος online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ