Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί

28 Οκτωβρίου 2012

Νέο πακέτο σχεδιάζει να προσφέρει στην Ελλάδα η Ευρωζώνη

Στην «Handelsblatt δημοσιεύεται πως νέο πακέτο σχεδιάζει να προσφέρει στην Ελλάδα η Ευρωζώνη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η γερμανική οικονομική εφημερίδα.

Nέο πακέτο σχεδιάζει να προσφέρει στην Ελλάδα η Ευρωζώνη

Nέο πακέτο δεν αποκλείεται να αποφασιστεί κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η βοήθεια δεν αποκλείεται να αποφασιστεί κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου, ενώ επισημαίνεται ότι το νέο δάνειο θα πρέπει να εγκριθεί από το γερμανικό κοινοβούλιο.
Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει το δημοσίευμα, η ευρωζώνη προτίθεται να μειώσει το βάρος του ελληνικού χρέους, πιθανόν με μείωση των επιτοκίων των υφιστάμενων δανείων ή και με επιμήκυνση της διάρκειάς τους.
Ωστόσο, η Ευρωζώνη δεν είναι διατεθειμένη να διαγράψει ελληνικό χρέος, θέμα που επιχείρησε να βάλει στο τραπέζι το ΔΝΤ.Αντιδράσεις από μερίδα των γερμανικών πολιτικών

Για «μεγάλη δυσθυμία» έκανε λόγο ο αρμόδιος για δημοσιονομικά θέματα των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, κ. Κλάους-Πέτερ Βιλς, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να χρειαστεί η Ελλάδα τρίτο πακέτο στήριξης. Δήλωσε μάλιστα ότι ο ίδιος δεν θα το στηρίξει.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα στη γερμανική ραδιοφωνία, ο κ. Βιλς, ερωτηθείς σχετικώς με τους κινδύνους από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σημείωσε ότι «από τις ενδιαφερόμενες πλευρές ακούγονται επανειλημμένως όλα τα πιθανά σενάρια τρόμου» και προσέθεσε: «Μέσα στην ισχυρή ευρωζώνη, μια χώρα όπως η Ελλάδα με την αδύναμη ανταγωνιστικότητά της, στα δικά μου μάτια δεν έχει πιθανότητα να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα», ενώ σε ό,τι αφορά το εάν η πρόταση για νέα οικονομική βοήθεια θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία στο γερμανικό Κοινοβούλιο, τόνισε: «Κι εγώ επίσης δε θα συμφωνήσω» και σημείωσε ότι «υπάρχει μεγάλη δυσθυμία για αυτό το ζήτημα και ασκείται κριτική όσον αφορά στο γεγονός ότι δε διαφαίνεται ένα ορατό τέλος».

http://www.kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ