Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Πρατήρια υγρών καυσίμων - 3.290 φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις

10 Οκτωβρίου 2012

Πρατήρια υγρών καυσίμων - 3.290 φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις

Πρατήρια υγρών καυσίμων - 3.290 φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις

Τουλάχιστον 3.290 φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις διαπιστώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2012 κατά τους ελέγχους στα πρατήρια υγρών καυσίμων, δείχνουν τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως αναφέρει στην απάντησή του ο υπουργός Οικονομικών, από το Νοέμβριο του 2011 εφαρμόζεται επιχειρησιακό σχέδιο και επικαιροποιημένοι, έντυποι οδηγοί ελεγκτικών επαληθεύσεων για τη διενέργεια αποτελεσματικών ελέγχων στους εμπλεκόμενους (εταιρείες εμπορίας, φορολογικές αποθήκες καυσίμων, πρατήρια, πωλητές πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, βυτιοφόρα, φορτηγά κλπ). Κατ΄ εφαρμογή των παραπάνω, στο πλαίσιο υλοποίησης του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης του ΣΔΟΕ και του Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος καταπολέμησης της φοροδιαφυγής για την περίοδο 2012-2014, όπως σημειώνει ο κ. Στουρνάρας, πραγματοποιήθηκαν 408 έλεγχοι σε πρατήρια υγρών καυσίμων, βρέθηκαν 186 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 3.290 φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει τέλος ότι πραγματοποιούνται σε 24ωρη βάση προληπτικοί και προσωρινοί έλεγχοι, που καλύπτουν όλο το κύκλωμα των ενεργειακών προϊόντων, όπως παραγωγή, αποθήκευση, διακίνηση, εμπορία, διάθεση και χρήση στην κατανάλωση.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ