Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Πλεόνασμα για δεύτερο συνεχή μήνα παρουσίασε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

25 Οκτωβρίου 2012

Πλεόνασμα για δεύτερο συνεχή μήνα παρουσίασε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

Πλεόνασμα για δεύτερο συνεχή μήνα παρουσίασε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

Πλεόνασμα για δεύτερο συνεχή μήνα παρουσίασε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

Πλεόνασμα για δεύτερο συνεχή μήνα παρουσίασε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

Πλεόνασμα για δεύτερο συνεχή μήνα παρουσίασε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2012 το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών παρουσίασε πλεόνασμα, το οποίο διαμορφώθηκε σε 1,6 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 102,8 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο του 2011. Βασικοί λόγοι που δημιουργήθηκε πλεόνασμα είναι το PSI, η αύξηση των εξαγωγών και η μείωση των εισαγωγών.

Στα θετικά στοιχεία θα πρέπει να επισημανθεί η πορεία των εσόδων από τον τουρισμό τον Αύγουστο, που παρουσίασαν άνοδο 2,9%, ενώ στο οκτάμηνο η πτώση περιορίστηκε στο 3,35%.

Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου περιορίστηκε κατά 671 εκατ. ευρώ λόγω του περιορισμού του ελλείμματος του ισοζυγίου των αγαθών εκτός καυσίμων και πλοίων κατά 222 εκατ. ευρώ και της μείωσης των καθαρών πληρωμών για αγορές πλοίων και καυσίμων κατά 330 και 119 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Το εμπορικό έλλειμμα εκτός καυσίμων και πλοίων περιορίστηκε λόγω της σημαντικής μείωσης της δαπάνης για εισαγωγές κατά 269 εκατ. ευρώ ή 13,0%, καθώς οι εισπράξεις από εξαγωγές σημείωσαν μικρή μείωση τον Αύγουστο κατά 48 εκατ. ευρώ ή 4%.

Το έλλειμμα του ισοζυγίου εισοδημάτων μειώθηκε κατά 496 εκατ. ευρώ, σχεδόν εξ ολοκλήρου λόγω της μείωσης των καθαρών πληρωμών για τόκους μερίσματα και κέρδη, η οποία, με την σειρά της, οφείλεται κυρίως στη μείωση (κατά 464 εκατ. ευρώ) των καθαρών πληρωμών τόκων επί των τίτλων του Δημοσίου που διακρατούν κάτοικοι του εξωτερικού μετά τη συμμετοχή των ιδιωτών στην περικοπή του δημόσιου χρέους (PSI).

Το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου του 2012 το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών περιορίστηκε κατά 9,1 δισ. ευρώ ή 66,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011 και διαμορφώθηκε σε 4,6 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά πρωτίστως τη σημαντική μείωση του εμπορικού ελλείμματος κατά 4,6 δισ. ευρώ, τη μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου εισοδημάτων κατά 3,3 δισ. ευρώ, καθώς και την αύξηση των πλεονασμάτων του ισοζυγίου υπηρεσιών (κατά 665 εκατ. ευρώ) και τρεχουσών μεταβιβάσεων (κατά 448 εκατ. ευρώ).

Το έλλειμμα του ισοζυγίου των εισοδημάτων μειώθηκε κατά 3,3 δισ. ευρώ, αποκλειστικά εξαιτίας του PSI, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, κυρίως λόγω της δραστικής μείωσης των καθαρών πληρωμών για τόκους επί των τίτλων του Δημοσίου που διακρατούν κάτοικοι του εξωτερικού.http://www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ