Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Roubini - η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι μεγαλύτερη του 50%

17 Οκτωβρίου 2012

Roubini - η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι μεγαλύτερη του 50%

Roubini - η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι μεγαλύτερη του 50%

Οι πιθανότητες να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη είναι σήμερα μεγαλύτερες του 50%, δηλώνει στο Bloomberg ο οικονομολόγος Nouriel Roubini.
Όπως επισημαίνει, «η ύφεση στην Ελλάδα χειροτερεύει, το πολιτικό σύστημα είναι κατακερματισμένο, υπάρχει κοινωνική αστάθεια, πολιτική αστάθεια, απεργίες, διαδηλώσεις, βίαια επεισόδια. Αυτό δεν είναι βιώσιμο. Και επιβάλλουν στην Ελλάδα εμπροσθοβαρή λιτότητα που θα κάνει αυτήν την ύφεση ακόμα χειρότερη».

«Έτσι, αναμένω πως η πιθανότητα (εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ) είναι μεγαλύτερη του 50% σήμερα», καταλήγει.


Megan Greene: "Πολύ πιθανή" η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ το 2013


Η Ελλάδα μπορεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη ακόμα και το πρώτο εξάμηνο του 2013, σύμφωνα με την Megan Greene, διευθύντρια ευρωπαϊκής οικονομίας του Roubini Global Economics, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Μιλώντας σε συνέδριο στο Λονδίνο, η κα Greene εκτίμησε πως τα τρέχοντα μέτρα λιτότητας και η πιθανή περικοπή δαπανών θα δημιουργήσουν μια «δεκαετία ύφεσης», έτσι η χώρα μπορεί να αποφασίσει να κηρύξει χρεοστάσιο και να επιστρέψει στη δραχμή.

Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι «πολύ πιθανή» πριν το τέλος του επόμενου έτους, τόνισε.
http://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ