Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρης και Ι. Διώτης. καλούνται να καταθέσουν

13 Οκτωβρίου 2012

Οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρης και Ι. Διώτης. καλούνται να καταθέσουν

Οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρης και Ι. Διώτης. καλούνται να καταθέσουν

Με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη αδικημάτων στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ καλούνται από τους οικονομικούς εισαγγελείς κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη να καταθέσουν την επόμενη εβδομάδα οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρης και Ι. Διώτης.

Σύμφωνα με πληροφρορίες τα αδικήματα ποιυ ερευνούν οι δύο εισαγγελείς είναι, μεταξύ άλλων, της παράβασης καθήκοντος και της υπεξαγωγής εγγράφων σε βαθμό κακουργήματος. Κι αυτό διότι εισαγγελικές πηγές εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται κάποιοι να επιχείρησαν με τον τρόπο αυτό να συγκαλύψουν μεγαλοφοροφυγάδες

Aπό την έρευνα που διενεργείται, όσον αφορά τη μη αξιοποίηση της λίστας, οι δύο εισαγγελείς φαίνεται να εντόπισαν λόγους, για τους οποίους οι δύο αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες πρέπει να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το γεγονός ότι το επίμαχο υλικό παρέμεινε αδρανές σχεδόν δύο χρόνια, αν και αφορούσε καταθέσεις 1.991 Ελλήνων στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας, των οποίων η νομιμότητα θα έπρεπε να ελεγχθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διώτης, με δήλωσή του για το θέμα, υποστήριξε ότι θεώρησε το εν λόγω υλικό μη αξιοποιήσιμο ως προϊόν υποκλοπής, ενώ ο κ. Καπελέρης φέρεται να παρέλαβε από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ελάχιστα ονόματα από τη λίστα, με σκοπό να «εντοπίσει το οικονομικό τους προφίλ».

Οι οικονομικοί εισαγγελείς, πριν από μερικές ημέρες, έδωσαν παραγγελία στο ΣΔΟΕ για την πλήρη διερεύνηση των επίμαχων καταθέσεων κρίνοντας ότι η λίστα έχει επισήμως και νομίμως παραδοθεί από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, επί υπουργίας της Κρ. Λαγκάρντ στον τότε ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντινου.

Η λίστα έχει περιέλθει στις γαλλικές Αρχές εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια, όταν κατάσχεσαν ψηφιακό υλικό από το σπίτι του πρώην υπαλλήλου της HSBC, καταζητούμενου από τις ελβετικές αρχές, Ερβε Φαλτσιάνι, ο οποίος είχε καταγράψει παράνομα τα στοιχεία περισσότερων από 20.000 καταθετών.

Από τις εννέα μαρτυρικές καταθέσεις, που έχουν λάβει οι οικονομικοί εισαγγελείς προκύπτουν τα εξής:

Ο Ι. Καπελέρης παρέλαβε από τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου 10 ονόματα της λίστας χωρίς να πάρει εντολή για περαιτέρω έρευνα τον Δεκέμβριο του 2010.


Ο Ι. Διώτης, που τον διαδέχθηκε παρέλαβε τη λίστα τον Ιούνιο του 2011, αλλά δεν την ερεύνησε, διότι έκρινε ότι ήταν παράνομη και προϊόν υποκλοπής.


Και οι δυο θα δώσουν εξηγήσεις στον εισαγγελέα και αν κριθούν επαρκείς δεν θα τους ασκηθεί δίωξη. Σε αντίθετη περίπτωση θα διωχθούν για κακουργηματικές πράξεις.
http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ