Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Τα μέτρα στα εργασιακά - μισθός - ωράρια - αποζημίωση

14 Οκτωβρίου 2012

Τα μέτρα στα εργασιακά - μισθός - ωράρια - αποζημίωση

Τα μέτρα στα εργασιακά - μισθός - ωράρια - αποζημίωση

Σύμφωνα με το κείμενο του σχεδίου μνημονίου που έχει αποστείλει η τρόικα στην ελληνική πλευρά για τα εργασιακά και αποκάλυψε το Σάββατο το Mega, αναφέρεται συγκεκριμένα στα σχέδια για κατώτατο μισθό, ωράριο εργασίας και αποζημιώσεις.

τα σχέδια για κατώτατο μισθό, ωράριο εργασίας και αποζημιώσεις.
τα σχέδια για κατώτατο μισθό, ωράριο εργασίας και αποζημιώσεις.


Στο στόχαστρο μισθοί, ωράρια και αποζημιώσεις


 Για τον κατώτατο μισθό: 

«Με το νέο πλαίσιο, ο κατώτατος βασικός μισθός, οι ωριμάνσεις και τα οικογενειακά επιδόματα, που ορίζει σήμερα η εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας, θα αντικατασταθούν σταδιακά από έναν μηχανισμό κατώτατου μισθού ο οποίος θα νομοθετηθεί από την κυβέρνηση αφού γίνουν οι διαβουλεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους. Aυτό το σύστημα του κατώτατου μισθού θα αρχίσει να μπαίνει σε εφαρμογή από την πρώτη Απριλίου του 2013 και θα ολοκληρωθεί το Απρίλιο του 2015».

Προβλέπει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στα ωράρια εργασία και εξαήμερη εβδομάδα δουλειάς.


Για το ωράριο εργασίας:

 «Μεγαλύτερη ευελιξία στην διευθέτηση των συνολικών ωρών εργασίας ανά εβδομάδα, που καλύπτει το μάξιμουμ των ημερών εργασίας, των ωρών εργασίας και τους περιορισμούς στις βάρδιες και στις άδειες».

Για τη μείωση των αποζημιώσεων

Σε ό,τι αφορά τη μείωση των αποζημιώσεων, υπάρχει μια ασαφής διατύπωση που μπορεί να ερμηνευθεί και ως πρόταση για μείωση των αποζημιώσεων έως και 50%. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι αναφορικά με το κόστος απόλυσης θα πρέπει
«να μειωθεί η περίοδος προειδοποίησης στους 3 μήνες και η αποζημίωση έως 12 μήνες».
«να μειωθεί η περίοδος προειδοποίησης στους 3 μήνες και η αποζημίωση έως 12 μήνες».
«να μειωθεί η περίοδος προειδοποίησης στους 3 μήνες και η αποζημίωση έως 12 μήνες».

Τι είπε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, το πρωί της Κυριακής, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ παραμένει «σκαλοπάτι» για την κυβέρνηση και δεν πρόκειται να μειωθεί έως «το τέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής» και για το 40ωρο εβδομαδιαίας εργασίας ότι «δεν αλλάζει», «είναι αδιαπραγμάτευτο» και αποτελεί «σταθερή κυβερνητική θέση», «καθώς δεν μπορούμε ακόμα να αξιολογήσουμε τις αλλαγές που εφαρμόστηκαν πρόσφατα στις εργασιακές σχέσεις».

Όπως σημείωσε ο κ. Βρούτσης, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται και το ζήτημα των μειωμένων αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και το μειωμένο διάστημα προειδοποίησης., ωστόσο, «τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ