Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Daily Telegraph: Nέα λίστα HSBC με 97 Έλληνες

12 Νοεμβρίου 2012

Daily Telegraph: Nέα λίστα HSBC με 97 Έλληνες

Daily Telegraph: Nέα λίστα HSBC με 97 Έλληνες

Τα ονόματα 97 Ελλήνων περιλαμβάνονται σε νέα λίστα


Τα ονόματα 97 Ελλήνων περιλαμβάνονται σε νέα λίστα που ερευνάται από τις αρμόδιες αγγλικές αρχές για περιπτώσεις φοροδιαφυγής, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα "Daily Telegraph".

Η εν λόγω λίστα περιλαμβάνει συνολικά 4.500 υπηκόους ξένων χωρών που διατηρούν λογαριασμούς στο παράρτημα της HSBC στα νησιά Τζέρσεϊ, τα οποία ανήκουν στη βρετανική κοινοπολιτεία αλλά έχουν το αυτοδιοίκητο και θεωρούνται φορολογικός παράδεισος.

Οι αγγλικές αρχές ερευνούν εάν οι πελάτες που είναι ξένοι υπήκοοι έχουν περιουσιακά στοιχεία ή επαγγελματική δραστηριότητα στην Αγγλία. Εάν έχουν και δεν δικαιολογούνται οι καταθέσεις τους, θα αναζητήσουν τον φόρο που αναλογεί στο βρετανικό κράτος.

Για τους ξένους υπηκόους που δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία ή επαγγελματική δραστηριότητα στην Αγγλία, οι βρετανικές αρχές προτίθενται να ενημερώσουν τις αντίστοιχες αρχές των χωρών προέλευσης των πελατών αυτών.

Συνεπώς, εάν προκύψουν στοιχεία για τους 97 Έλληνες, αυτά αναμένεται να περιέλθουν σε γνώση των ελληνικών αρχών.

Η νέα λίστα διέρρευσε και πάλι από υπάλληλο της τράπεζας και οι πελάτες που περιλαμβάνονται σε αυτήν είναι στην πλειονότητά τους γιατροί, στελέχη επιχειρήσεων, τραπεζίτες.

Εντύπωση προκαλεί η περίπτωση ενός πολιτικού πρόσφυγα ο οποίος έχει 2 εκατ. λίρες στον λογαριασμό του και ζει με επιδόματα από το βρετανικό κράτος.
megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ