Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Διεκόπη χωρίς αποτέλεσμα η συνεδρίαση του Eurogroup

21 Νοεμβρίου 2012

Διεκόπη χωρίς αποτέλεσμα η συνεδρίαση του Eurogroup

Διεκόπη χωρίς αποτέλεσμα η συνεδρίαση του Eurogroup

Διεκόπη χωρίς αποτέλεσμα η συνεδρίαση του Eurogroup

Διεκόπη χωρίς αποτέλεσμα η συνεδρίαση του Eurogroup

Mετά από δώδεκα ώρες, διεκόπη χωρίς αποτέλεσμα η συνεδρίαση του Eurogroup. Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι η συνεδρίαση θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα. Αγκάθι η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού.

 «Βρισκόμαστε λίγο πριν από ένα αποτέλεσμα. Δεν διακρίνουμε κανένα μεγάλο πρόβλημα»

«Βρισκόμαστε λίγο πριν από ένα αποτέλεσμα. Δεν διακρίνουμε κανένα μεγάλο πρόβλημα» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά από τη 12ωρη συνεδρίαση, η οποία διεκόπη αρκετές φορές, όχι μόνο για να γίνουν διαπραγματεύσεις μεταξύ κάποιων χωρών προκειμένου να γεφυρωθούν διαφορές αλλά και για να συνεννοηθούν κάποιοι υπουργοί Οικονομικών με τους πρωθυπουργούς τους. Οι διαβουλεύσεις έγιναν πολλές φορές σε υψηλούς τόνους, αναφέρουν κύκλοι των Βρυξελλών, κάνοντας λόγο για αποτυχία του του Eurogroup σε μια κρίσιμη φάση.

"Πέρασε" η πρόταση για μηχανισμούς ελέγχου

Πάντως και σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «πέρασε» η πρόταση για μηχανισμούς ελέγχου, δηλαδή ρήτρες εποπτείας προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των συμφωνηθέντων. «Διασφαλίστηκε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν βήμα-βήμα και ότι κάθε φορά θα παρουσιάζονται τα αποτελέσματα», είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. «Το πρόβλημα είναι τόσο σύνθετο που δεν καταφέραμε να βρούμε τελική λύση», πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε.


Όχι δόση - Στο επίκεντρο των διαφωνιών βρέθηκε η δέσμη μέτρων

Όχι δόση - Στο επίκεντρο των διαφωνιών βρέθηκε η δέσμη μέτρων

Όχι δόση - Στο επίκεντρο των διαφωνιών βρέθηκε η δέσμη μέτρων

 «Το πρόβλημα είναι σύνθετο...», δήλωσε ο Β. Σόιμπλε
Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle δεν προέκυψε συγκεκριμένο αποτέλεσμα στο Eurogroup εξαιτίας του ότι δεν γεφυρώθηκαν οι διαφορές μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ για τη βιωσιμότητα αλλά και μεταξύ των εταίρων για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, «καθώς οι λογαριασμοί που έκαναν διάφορες χώρες δεν ταυτίζονταν». Έτσι στο επίκεντρο των διαφωνιών βρέθηκε η δέσμη μέτρων με τα οποία θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που προκύπτει από την επιμήκυνση.

Η γερμανική πλευρά φέρεται να επέμεινε στην θέση της να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες μέχρι το 2014, αρνούμενη να υποχωρήσει στο αίτημα για διευθέτηση του προβλήματος μέχρι το 2016.

Σύμφωνα με έκθεση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup, ακόμα και με το μάξιμουμ των παραχωρήσεων που μπορούν να κάνουν οι δανειστές το χρέος μπορεί να μειωθεί στο 120% το νωρίτερο το 2022. Για τον λόγο αυτόν οι τεχνοκράτες προτείνουν την μετάθεση της επίτευξης του στόχου το 2022. 
Σύμφωνα με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, «σημειώθηκε προσέγγιση των θέσεων», ενώ η επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να κάνουμε κάτι περισσότερο».
Μολονότι Σόιμπλε και Γιούνκερ παραδέχθηκαν ότι η Ελλάδα έχει κάνει ό,τι της ζητήθηκε, δεν δόθηκε το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης. «Θα πρέπει να προβούμε σε κάποιες τεχνικής σημασίας αναθεωρήσεις» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup. Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ