Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί ΕΚΤ - Διαγραφή μέρους του χρέους της Ελλάδας

16 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΤ - Διαγραφή μέρους του χρέους της Ελλάδας

ΕΚΤ - Διαγραφή μέρους του χρέους της Ελλάδας

Συμφωνεί μέλος της ΕΚΤ για διαγραφή μέρους του χρέους της Ελλάδας

Για να επιλυθούν τα προβλήματα της Ελλάδας θα χρειαστεί μάλλον μια διαγραφή μέρους του χρέους της, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Κοέν φάνηκε να συμμερίζεται την θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο θεωρεί πως πρέπει να υπάρξει διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.
ΕΚΤ - Διαγραφή μέρους του χρέους της Ελλάδας
Το συνολικό χρέος της Ελλάδας προβλέπεται να αυξηθεί σχεδόν στο 190% του ΑΕΠ του χρόνου, κάτι που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να υποχωρήσει στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, στο επίπεδο δηλαδή που το ΔΝΤ θεωρεί ως το μέγιστο βιώσιμο μακροπρόθεσμα.Η Γερμανία έχει επανειλημμένως απορρίψει την ιδέα κυβερνήσεις της ευρωζώνης να διαγράψουν μέρος του ελληνικού χρέους που κατέχουν, ισχυριζόμενη πως αυτό θα ήταν παράνομο.

Ο Κοέν εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την Ισπανία, δηλώνοντας πως η χώρα «χρειάζεται επειγόντως να ζητήσει την έκτακτη βοήθεια», ενώ πρόσθεσε πως αν υπάρξουν και πάλι διαταραχές στις αγορές, τότε δεν είναι ξεκάθαρο τι άλλα «όπλα» θα είχε στη διάθεσή της η ΕΚΤ.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ