Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Financial Times Deutschland - Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία της Ελλάδας

12 Νοεμβρίου 2012

Financial Times Deutschland - Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία της Ελλάδας

Financial Times Deutschland - Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία της Ελλάδας

Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία της Ελλάδας
Financial Times Deutschland
«Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία της Ελλάδας, ούτε κατά λάθος, ούτε σκοπίμως», αναφέρει η εφημερίδα Financial Times Deutschland (FTD), σε σημερινό της δημοσίευμα, επικαλούμενη πηγές του Eurogroup.

Στο ίδιο δημοσίευμα, η γερμανική οικονομική εφημερίδα σημειώνει ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι ζήτησε από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης «να εγκρίνουν, τουλάχιστον επί της αρχής, τη δανειακή βοήθεια» προς την Ελλάδα.

Όπως τονίζει η εφημερίδα, «επειδή απόψε δεν θα υπάρξει έγκριση της από καιρό καθυστερούμενης δόσης, η χώρα θα πρέπει να λάβει επιμήκυνση για τα ομόλογα ύψους πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ που λήγουν την Πέμπτη στις ελληνικές τράπεζες και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν προηγουμένως το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ δώσει παράταση στη βοήθεια για τη ρευστότητα των τραπεζών (Πρόγραμμα ELA), με την οποία οι τράπεζες μπορούν να αναχρηματοδοτηθούν από την Τράπεζα της Ελλάδος».

Οι FTD υποστηρίζουν, ακόμη, ότι κατά το αποψινό Eurogroup θα είναι διαθέσιμο τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος της έκθεσης της τρόικας, ενώ σημειώνει ότι, σύμφωνα με γερμανικές κυβερνητικές πηγές, ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ, έχει ήδη ενημερώσει τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Μπούντεσταγκ ότι δεν θα χρειαστεί έκτακτη συνεδρίαση της γερμανικής βουλής για την Ελλάδα, οπότε η απόφαση μπορεί να ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα, που είναι, κανονικά, εβδομάδα συνεδριάσεων. tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ