Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Η Fitch υποβαθμίζει την Αργεντινή

28 Νοεμβρίου 2012

Η Fitch υποβαθμίζει την Αργεντινή

Η Fitch υποβαθμίζει την Αργεντινή κατά πέντε βαθμίδες - Ορατός ο κίνδυνος της χρεοκοπίας

Η Fitch υποβαθμίζει την Αργεντινή κατά πέντε βαθμίδες - Ορατός ο κίνδυνος της χρεοκοπίας

Η Fitch υποβαθμίζει την Αργεντινή

Στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Αργεντινής κατά πέντε βαθμίδες προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch, προειδοποιώντας, μάλιστα, ότι η χώρα κινδυνεύει άμεσα με χρεοκοπία.

Αναλυτικότερα, η Fitch υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Αργεντινής στη βαθμίδα «CC» από «B» και τη βραχυπρόθεσμη σε «C» από «B».

Σημειώνεται ότι η διαβάθμιση «C» είναι μια βαθμίδα πάνω από τη χρεοκοπία (default).
Η Αργεντινή έχει καταδικαστεί από αμερικανικό δικαστήριο να πληρώσει 1,33 δισεκατομμύρια δολάρια σε ξένους πιστωτές (κυρίως hedge funds) που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή των ομολόγων που κατείχαν μετά τη χρεοκοπία της χώρας το 2001.
Μάλιστα, η κυβέρνηση έχει διορία μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου για να αποζημιώσει τα hedge funds που δεν συμμετείχαν οικειοθελώς στα δύο προγράμματα ανταλλαγής ομολόγων που έχουν γίνει έκτοτε, αν και έχει κατατεθεί έφεση κατά της απόφασης.
Υπενθυμίζεται ότι η Αργεντινή χρεοκόπησε το 2001, αφήνοντας απλήρωτα ομόλογα 100 δισ. δολαρίων. Εκτοτε, έχει προχωρήσει δύο φορές σε αναδιάρθρωση χρέους, προσφέροντας στους πιστωτές της νέα ομόλογα σε αντάλλαγμα των παλιών, κάτι που, όμως, δεν δέχθηκαν όλοι οι ομολογιούχοι.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ